Meteen naar de inhoud

Hoe bereid je je voor op een truffelceremonie?

Op het moment dat je besloten hebt aan het werk te gaan met de magische psilocybine, ben je energetisch al verbonden met het medicijn. Het boeken van een truffelceremonie kan al veranderingen in gang zetten in je systeem. Wat kun je doen om je daarna optimaal voor te bereiden op je innerlijke reis met magische truffels?
Door: Jenneke van Genechten

In tegenstelling tot de jungleplant ayahuasca, zul je het met truffels fysiek minder zwaar hebben. Overgeven of diarree komen vrijwel niet voor bij een truffelceremonie. De voorbereidingen voor een truffelceremonie zijn daarom minder ‘intens’ dan bij veel andere plantmedicijnen. Een truffel is gemoedelijk en aardend. Toch is het aan te raden niet te zwaar te eten in de drie tot zeven dagen voorafgaand aan je ceremonie. Je bent ontvankelijker voor de helende werking van een medicijn als je licht hebt gegeten en je lijf schoonmaakt of detoxt van tevoren. Er kan echter niets schadelijks gebeuren als je de avond ervoor toch nog bunkert op een dikke hamburger. Wil je vooraf een begeleide detox doen, dan kan dat hier

Verder kan het helpend zijn een intentie te zetten voorafgaand aan je ceremonie. Wat wil je tijdens deze dag graag ervaren, zien, voelen? Waar wil je antwoorden op of richting in? Schrijf dit op op papier om je eigen gedachten te ordenen en neem het mee naar je ceremonie (niet op je gsm).

De dag voor de ceremonie

Naast licht eten, raden we je aan prikkels te vermijden. Het is niet verstandig om een spannende presentatie of dagje pretpark te plannen vlak voor je ceremonie. Je systeem wil liever rust. Vermijd waar mogelijk dus ook stress en zorg voor een goede nachtrust. Zorg dat je je vervoer en een eventuele slaapplek hebt geregeld zodat je je daar tijdens de ceremonie niet druk over hoeft te maken.

De ochtend voor de ceremonie

De meeste ceremonies starten bij HOLY shit. in de late ochtend of vroege middag, zodat je rustig kunt ontwaken en in alle rust naar ons toe kunt komen. Je mag gewoon ontbijten/brunchen voordat je komt, want het duurt na je aankomst nog minstens vier uur voordat je de truffel zult nuttigen, dus je bent dan lang genoeg nuchter. Zo laat mogelijk eten is aan te raden, en hier ook weer: beter niet te vet en niet te veel suiker. Koffie laat je op de dag van de ceremonie achterwege: kruidenthee of water kun je zo veel drinken als je wilt. Supplementen mag je ook overslaan, tenzij je daar onrustig van wordt. Gebruik van medicatie wordt van te voren afgestemd met de ceremonieleider. Als het veilig is om 48 uur voor de ceremonie te stoppen met je medicatie is dit aan te raden, maar vraag dit altijd aan je behandelend arts. Kan dit niet, dan is het zo. Medicatie die contra-indicaties geeft met psilocybine is niet toegestaan. Je dient dit eerlijk aan te geven in het vooraf ingevulde intakeformulier.

Kleding en spullen

Doe kleding aan die lekker zit, zoals sweatpants en een los shirt. Die hoeft niet wit te zijn, zoals bij sommige ceremonies wordt verwacht. Beugel bh’s, make-up en strakke riemen zijn niet fijn, dus die kun je beter thuislaten, tenzij je anders niet op je gemak bent. In de ceremonieruimtes worden geen schoenen gedragen, dus lekkere sokken zijn fijn en eventueel een vest zodat je je eigen temperatuur kunt reguleren. Een voorwerp voor op het altaar mag je ook meenemen (denk aan een sieraad, foto of symbolisch voorwerp), maar dat moet niet. Verder raden we je aan zo min mogelijk mee te nemen: reis licht!

Na de ceremonie

Zorg dat je de dag na je ceremonie niet vroeg op hoeft en niet te veel hoeft te doen. Zo geef je het medicijn de tijd om te landen. Bovendien kun je je soms wat katerig voelen na een truffelceremonie. Welke supplementen je kunt nemen na de ceremonie ter ondersteuning van je lijf, lees je hier. En in dit artikel lees je over wat je kunt doen bij hoofdpijn tijdens of na de ceremonie.

Heb je nog vragen? Stel ze hieronder! En meld je alvast aan in de HOLY truffelceremonies Facebookgroep om te connecten met medereizigers.

4.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Dus, gooi een capsule Lion’s mane in je routine twee weken voor je truffeltrip, en verrijk je reis. Weten wat je nog meer kunt doen om je voor te bereiden op een ceremonie? We schreven er al eerder een artikel over: Hoe bereid je je voor op een truffelceremonie? […]

Misschien ook interessant:


 

1
0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch