Holistische coaching

HOLY coaching

En, hoe voel je je daarbij?

Een holistische manier van coachen houdt in dat het lijf een belangrijke rol speelt. Natuurlijk praten we over hoe je je voelt en wat er speelt, maar je lichaamstaal, je lichamelijke klachten en je fysieke reacties op bepaalde oefeningen zeggen veel. Ons lichaam is zo wijs! Wijzer dan het hoofd. Als je je eraan durft over te geven en naar je lichaamssignalen gaat leren luisteren, ga je alles in een ander licht zien.

In het intakeconsult zullen we waarschijnlijk al een korte oefening doen, gericht op je thematiek en afhankelijk van waar je voor openstaat. Je boekt bij HOLY shit. losse sessies en bepaalt zelf in overleg met ons hoe vaak je komt. Binnen de therapie passen we onder meer lichaamswerk toe, zoals visualisaties, opstellingen, de-armouring, holistic pulsing, voice dialogue, chakrahealing en ademwerk. 

Klik hier voor informatie over losse coachingsessies. Heb je nú een interventie nodig die diep doorwerkt op verschillende gebieden in je leven, dan kun je ook kiezen voor de HOLY dieptedag.

 

Vrouwen met ballen

Bij HOLY shit. werken twee kundige holistische therapeuten: Petra Coumans en Jenneke van Genechten. Hierbij richt Petra zich met name op het geven van (lichaamsgerichte) therapie en Jenneke op het geven van ademsessies en truffelceremonies.

Jenneke & Petra

“Wij delen de visie dat het lijf wijzer is dan de mind. Onze cellen slaan alles op, van jongs af aan. Met gesprekstechnieken creëer je herkenning en erkenning; met lichaamswerk bereik je heling tot op celniveau.”

Petra & Jenneke 

Over ons

Petra kwam al op haar 16e in een stroomversnelling van bewustwording door problemen met haar huid en allergieën. Via een holistische aanpak ontdekte ze dat lichaam en geest sterk met elkaar in verbinding staan. Ze studeerde af als sociaalpedagogisch hulpverlener en volgde later een opleiding tot energetisch therapeut en systeemtherapeut. Ze is gespecialiseerd in opstellingen, is ontzettend invoelend en staat toch met beide voetjes op de grond.

Jenneke studeerde psychologie aan de Universiteit van Maastricht, maar ontdekte dat de protocollaire wetenschappelijke aanpak een stuk gevoel miste. Na een opleiding tot holistisch therapeute, gebruikt ze nu de wetenschappelijke basis met alternatieve technieken om helingsprocessen zo efficiënt mogelijk te benaderen. Ze is gespecialiseerd medicijnplantbegeleider en ademcoach. 

"Jenneke graaft totdat Ze bij je kern is"

“Na tien jaar mentale hulp van kleine pieken, maar grote dalen, kwam ik per toeval bij Jenneke terecht. Ze weet als geen ander wat het is om ergens mee te knokken, wat zorgt voor een warm begrip. Haar aanpak is persoonlijk en breed, zonder daarbij te freewheelen. Steevast begint mijn coachingsessie met een wandeling in het bos, waarbij wordt gepraat over de knelpunten van de week. Tijdens de wandeling last Jenneke soms meditatie of ademhalingsoefeningen in die je weer even uit het hoofd halen, terug in het lichaam en het nu. Na de wandeling duiken we dieper op de problematiek in. Door deze sessies elke week te herhalen, kan Jenneke dieper en dieper graven en zo uiteindelijk bij de wortel van de problemen uitkomen. En die wortel is het belangrijkste wat er is voor mijn persoonlijke groei. Jenneke is van vele psychologische markten thuis en past toe wat het best bij je past. Voor mij is ze steengoed, expert in meditatie en psychologie, absoluut niet zweverig, begripvol zonder de coachteugels los te laten, met heel veel eigen ervaring, altijd bereikbaar (en als het niet uitkomt iets later) en heeft ze altijd de volle aandacht.”
Dominique Paats

een-op-EEn coaching

De diepte in, samen, een-op-een. Persoonlijke ontwikkeling. Per sessie van 75 minuten wordt ter plekke gekeken wat je nodig hebt op dat moment én op de lange termijn. Welke blokkades weerhouden je ervan om te werken en te leven op de manier die jou het gelukkigst maakt?

Losse sessie: € 95,00

Duur sessie: 75 minuten

Locatie: Huskensweg 17b, Heerlen

Zelf ambities als holistisch coach?
 
Boek een business sessie bij Jenneke of Petra en stel alle vragen die je maar hebt over ondernemerschap, omgang met cliënten, privacy, marketing of wat je ook maar wil weten. Mocht je er behoefte aan hebben, dan gebruiken we een deel van de sessietijd om te kijken naar eventuele blokkades die je hebt als ondernemer, óf we brainstormen met je mee over een toffe bedrijfsnaam en invulling van je diensten. 

"Ik was vergeten van meZelf te houden"

“Een kleine dertien jaar geleden werd ik getroffen door een herseninfarct. Pas afgelopen jaar was ik zover om samen met Jenneke op zoek te gaan naar waarom ik eten zo nodig had. Als snel kwam ik erachter dat ik de laatste jaren zo had gevochten, dat ik was vergeten van mezelf te houden. Door mezelf wekelijks bloot te geven in gesprekken en door de oefeningen, heb ik mezelf teruggevonden en heeft ze me weer laten zien dat ik een mooi mens ben! Ik ben er nog niet maar ik ben dankbaar dat Jenneke dit nieuwe pad samen met mij bewandelt voor mijn persoonlijke ontwikkeling.”
Carmen Goessens

HOLY dieptedag

Heb je nú een interventie nodig, dan is dit je sessie. Zes uur lang! Tijdens de HOLY dieptedag gaan we samen een volle dag flink de diepte in om te ontdekken waarom je worstelt waarmee je worstelt, hoe we het nú draaglijk voor je kunnen maken en wat we op de lange termijn kunnen veranderen. Antwoorden en inzichten. Dat mag gaan over je werk, je burn-out, je liefdesleven, zelfliefde, familiebanden, eetproblematiek, angst, depressie, iets heel anders of een mix hiervan.

Klinkt niet heel gezellig, maar is het wel. Een cadeautje voor jezelf bovendien.

Icon euro-teken

Kosten: € 295,00

Zandloper icon

Duur sessie: 6 uur

Van 11:00 tot 17:00 uur

Locatie icon

Locatie: Huskensweg 17b, Heerlen

"Petra is een fijne coach, ze stelt de juiste vragen"

"Ik heb de HOLY dieptedag bij Petra als erg positief ervaren. Het was fijn om een dag een buitenstaander mee te nemen in mijn verhaal en door de lange duur van de dag kunnen vele zaken diepgaand worden bekeken. Daarbij maakt Petra ook gebruik van verschillende methodes, ook spiritueel gezien, waar ik erg van onder de indruk was en wat mij tot extra inzichten bracht. Petra is een fijne coach, ze stelt de juiste vragen en je voelt je erg op je gemak bij haar. Ze is erg kundig in haar werk en ik denk zeker dat zij iedereen een stukje verder kan helpen in zijn/haar proces."
Ellis

Uitleg holistische technieken

Als je op zoek bent naar een specifieke techniek, dan zie je hieronder wat we in huis hebben. Eigenlijk doen we veel meer dan dit en denken we niet graag in hokjes, maar soit. Je hoeft als cliënt echter niet aan te geven wat je wilt proberen als je daar geen idee van hebt: wij weten wat we doen en gebruiken een mix van onderstaande technieken in onze behandelingen, afhankelijk van wat er nodig is op het moment.

Met deze vorm van psychotherapie leer je om negatieve gedachten en patronen te herkennen, en je gedrag zo aan te passen dat je je beter gaat voelen. Met cognitieve gedragstherapie kunnen negatieve gevoelens die je vasthoudt over jezelf en je omgeving stukje bij beetje worden omgebogen tot iets positievers.

We leven allemaal in systemen. Denk hierbij je familie, collega’s en je vriendenkring bijvoorbeeld. Uit deze systemen nemen we overtuigingen, gedragingen en patronen mee. Dat gebeurt onbewust, terwijl we opgroeien. Vaak nemen we ook patronen mee die zich op een negatieve manier blijven uiten in andere systemen waarin we ons begeven, zoals relaties of werk. Met een (familie)opstelling kun je deze onbewuste patronen zichtbaar maken zodat je ermee aan de slag kunt.

We hebben allemaal een energetisch harnas in ons lichaam, dat ons beschermd in bedreigende situaties. Maar, wanneer dit harnas op spanning blijft staan nadat de stressvolle gebeurtenis voorbij is, ontstaat er een armour, dat juist in de weg kan staan van leven met volle teugen. De-armouring is een drukpunttechniek die helpt het lichaam te ontspannen en weer wakker te worden. Fysieke en emotionele blokkades worden losgelaten en je kunt vrijer leven.

We hebben allemaal verschillende delen van onze persoonlijkheid in ons, die samen ons zelfbeeld vormen. Vaak zijn bepaalde delen van onze ‘ik’ echter ondergeschoven kindjes, die tevergeefs hun stem proberen te laten horen. Met voice dialogue laten we deze ikken zonder oordeel spreken, om alle kanten van onszelf te omarmen en te onderzoeken waarom bepaalde rollen vaker naar voren treden dan andere.

Door het bewust verdiepen van je adem kun je in een andere bewustzijnsstaat terechtkomen. De meesten van ons ademen namelijk (onbewust) veel te oppervlakkig, in onze borstkas. Met een begeleide ademsessie kun je oude shit loslaten en helen op celniveau. Lees hier meer over HOLY breath.

Deze dynamische massagetechniek wordt ingezet om beweging in je lijf teweeg te brengen. Met pulsen, schudden en wiegen worden de vloeistoffen in je lichaam in beweging gezet, waardoor energie gaat stromen en afvalstoffen worden weggevoerd. Deze zachte behandeling kan helpen om stress of depressie te verlichten, maar het heeft ook fysieke voordelen, zoals het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van spierpijn.

De helende kunst van lichtfrequenties. Deze therapie helpt je om meer in contact te komen met je gevoel, wat er omgaat in je lichaam en om bij de bron van klachten te komen. Lichttrillingen, opgeslagen in vloeistof, brengen informatie over naar ons lichaam, en activeren zo het zelfgenezend vermogen van je lijf.

Een anker ontstaat wanneer je stemming gekoppeld wordt aan een externe factor, bijvoorbeeld een geluid, aanraking of geur. We dragen allemaal onbewuste ankers met ons mee, maar we kunnen er ook voor kiezen om bewust zo’n koppeling teweeg te brengen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat bepaalde triggers je in een betere stemming brengen. We gebruiken ankers om negatieve ervaringen dus te ‘overschrijven’ met een andere lading.

De zeven chakra’s zijn energiepunten in ons lichaam, die allemaal direct verbonden zijn met ons fysieke en emotionele welzijn. Als een van je chakra’s uit balans is (en dat overkomt je sowieso wel eens, tenzij je de meest geoefende zen-monnik ter wereld bent), kun je dat gaan merken in allerlei aspecten van je leven, op fysiek en emotioneel vlak. In deze behandeling onderzoeken we blokkades in je energiepunten en laten we energie opnieuw stromen.

Etherische oliën, ofwel heel pure extracten van planten, worden ingezet om je zintuigen te prikkelen, emoties te reguleren en pijn te verlichten. De oliën kunnen op verschillende manieren worden ingezet; door ze aan te brengen op de huid, in te nemen of in een brander te verdampen bijvoorbeeld. We gebruiken soms oliën als onderdeel van andere behandelvormen en het orakelkaartendeck HEALING PLANTS van De Orakelmeisjes is erop gebaseerd.

"Petra is liefdevol maar confronterend waar nodig"

“Petra is erg toegankelijk, straalt rust uit en kan goed afstemmen op mijn behoeftes. Ik heb haar werkwijze tijdens een systemische sessie ervaren als intuïtief, liefdevol maar confronterend waar nodig. Petra kijkt op een holistische manier naar situaties en personen, zonder oordeel en met respect voor de ander.”
Senna Roebroek

Gratis visualisatiemeditaties

Een paar minuten per dag mediteren heeft al een positieve invloed op je (mentale) gezondheid. Met een begeleide visualisatie zetten we dit extra kracht bij, door je gevoelens te observeren zonder ze te beoordelen. Zo kun je ontdekken wat je gevoel je probeert te zeggen en waar het je naartoe kan leiden. Je komt dichter bij je ware aard.

Geleide meditatie

Contact maken met je gevoel

Deze geleide meditatie is voor iedereen die het lastig vindt om bij zijn/haar gevoel te komen. Vaak zitten we dan veel in ons hoofd in plaats van in het lichaam. Geniet van deze meditatie!

Lees verder