Truffelceremonies

HOLY truffelceremonies

De truffelceremonie

Een truffelceremonie is een samenkomst van mensen die door het nuttigen van magic truffels zullen reizen in hun eigen innerlijke wereld. Dit gebeurt in een veilige en fijne omgeving onder begeleiding. Bij HOLY shit. reizen we in groepjes van maximaal vijf personen. Elke ceremonie heeft daarbij een eigen thema. Zo kun je kiezen wat jou het meest aanspreekt of waar je op dit moment mee worstelt of behoefte aan hebt. Men doet dit doorgaans voor een groei in persoonlijke ontwikkeling of wanneer men zoekt naar een meer spiritueel alternatief voor het vinden van antwoorden en inzichten.

Truffelceremonies vinden plaats in de neon art ceremonieruimte in Amstenrade, Limburg. Je kunt ofwel kiezen voor deelname aan een door ons gepland themaceremonie met maximaal 5 andere deelnemers: zie agenda. Ofwel je komt alleen of met een eigen gezelschap van maximaal 5 deelnemers. Je betaalt dan ietsje meer, maar kunt in overleg met de ceremonieleider zelf een datum kiezen. Het programma is min of meer gelijk, tenzij je een couples ceremony boekt.
 

Een magic truffel is een type paddenstoel met een medicinale werking en een walnoot-achtige smaak. De werking is nagenoeg hetzelfde als die van paddo’s. Het verschil is dat paddo’s niet legaal zijn in Nederland en truffels wel. Truffels zijn een bijproduct van paddo’s: paddo’s groeien boven de grond en truffels groeien onder de grond. Beiden bevatten psychoactieve stoffen die je naar een andere staat van bewustzijn kunnen brengen. Magic truffels zijn in staat om diepliggende kwesties aan te pakken, ver voorbij wat mogelijk is met alleen gesprekstechnieken.

Nee, hoor. Door de jaren heen zijn er veel onderzoeken geweest naar de schadelijkheid van truffels (natuurproduct). Er is tot nu toe niet één studie bekend waarvan de conclusie luidt dat de werkzame stof gevaarlijk is of wordt geassocieerd met geestelijke of lichamelijke verslaving. Het is wel aan te raden alleen truffels te nemen als je niet depressief of angstig bent op deze dag. Extreme negatieve emoties blokkeren de medicinale werking. De dag na de ceremonie zul je doorgaans geen of weinig lichamelijke of geestelijke ongemakken ervaren. Wel kan het zijn dat je ’s nachts wat heftiger droomt. Soms kan de dag erna voelen als een kater, maar dat hoeft niet.

Dat is voor iedereen anders. Vaak wordt door een truffelreis je derde oog geopend, wat betekent dat je hallucinatoire beelden mag ontvangen. Het kan ook zijn dat je geen afwijkende visuele beelden hebt, maar juist auditieve, of dat er inzichten komen die niet-hallucinatoir zijn. Truffels kunnen je tot op een diep niveau raken en je anders naar de wereld laten kijken. Ze kunnen wegen openen naar diepere bewustzijnslagen en nieuwe energie geven. Het belangrijkste advies is echter: heb geen verwachtingen! Verwacht geen wondermiddel dat al je problemen oplost. Ga er open in en focus vooral op je lichamelijke sensaties. Probeer uit je ‘denken’ te gaan, dan heb je vaak de mooiste reis. Je wordt hieruit uiteraard ook begeleid.

Neem vier uur van tevoren je laatste maaltijd. Truffels werken het meest optimaal wanneer je zo min mogelijk eten in je lijf hebt. Water en kruidenthee drinken is geen probleem. Probeer de dag zelf niet te veel externe prikkels te ervaren. Je kunt gewoon gaan werken, maar stressvolle situaties kun je het beste vermijden. Zorg ook voor voldoende slaap de nacht ervoor.

Na aankomst zullen we eerst rustig landen middels een meditatie en een sharing, waarbij de deelnemers elkaar leren kennen en mogen delen waarom ze er zijn (in hoeverre je dat zelf wilt). Hier komt ook het thema aan bod. Na uitleg van de ceremonie en wat je kunt verwachten, starten we met een ademwerksessie en een rapé-ceremonie (optioneel), waarna we verdergaan met het eten van de truffels. Elke deelnemer krijgt een truffel die specifiek op hem/haar is uitgezocht. Via een geleide meditatie glij je daarna langzaam in je reis. Na dertig minuten zul je waarschijnlijk al iets merken. Je totale reis duurt zo’n drie tot vier uur. Deze zal muzikaal worden begeleid. Als alle deelnemers uit hun reis zijn, sluiten we gezamenlijk de ceremonie met een lichte maaltijd. In totaal duurt de ceremoniedag zo’n  10 uur. In principe kun je na het eten weer rijden, maar ieder lichaam reageert anders.

Het regelen van een lift of slaapplek is geen overbodige luxe

In de buurt overnachten? Geen probleem! Je kunt een hotel, Airbnb of camping in de buurt vinden. Je vindt hier een lijstje met opties.

Onze tip: naast de deur ligt Kasteel Amstenrade

In de agenda vind je alle aankomende themaceremonies. Een themaceremonie is met maximaal vijf personen en kost € 135,00 p.p. Kom je liever alleen of met een eigen gezelschap of komen de door ons ingeplande ceremonies je niet uit, dan leggen we gewoon de agenda’s naast elkaar en kun je een losse ceremonie boeken.

Truffelceremonie*Prijs p.p.TotaalDuur
Individueel€ 335,-€ 335,-9 uur
2 personen€ 210,-€ 420,-10 uur
3 personen€ 170,-€ 510,-10 uur
4 personen€ 145,-€ 580,-10 uur
5 personen€ 145,-€ 725,-10 uur
Couples ceremony€ 225,-€ 450,-11 uur

*Datum altijd in overleg Alle bovengenoemde prijzen gelden voor particulieren. Wil je de ceremonie opgeven onder zakelijke kosten dan kun je een aangepaste factuur krijgen. Er komt dan 21% btw bovenop.

BELANGRIJK: Je kunt niet deelnemen aan een truffelceremonie wanneer je:

– Zwanger bent of borstvoeding geeft;
– Medicatie gebruikt die niet samen kan met truffels, zoals antibiotica, antidepressiva en medicatie voor ADHD/ADD, maagklachten, hartproblemen of hoge bloeddruk;
– Nu of in het verleden te maken hebt gehad met psychoses, schizofrenie of borderline of wanneer er een indicatie is dat je hier aanleg voor hebt;
– Allergisch bent voor schimmels;
– In de laatste 24 uur andere verdovende middelen hebt gebruikt. HOLY shit. staat niet toe tijdens ceremonies gebruik te maken van verdovende middelen waaronder alcohol en cannabis.

Met het invullen van de intake gaan wij er vanuit dat je eerlijk bent over je situatie en je eigen veiligheid serieus neemt. Het invullen van de intake heeft geen zin wanneer je aan een of meer van bovenstaande zaken voldoet. Neem bij twijfel over medicatie of andere zaken even contact op of vul op de intake in wat de naam van je medicijn is.
Video afspelen
Video afspelen

Wil je de ceremonie opgeven onder zakelijke kosten dan kun je een aangepaste factuur krijgen. De weergegeven prijzen zijn voor zakelijke klanten excl. BTW. Er komt dan 21% btw bovenop. Boek een zakelijke ceremonie altijd via info@holyshit.nl

"Met Jenneke is alles bespreekbaar. ik Zou het met niemand anders willen meemaken."

“Ik nam samen met mijn vriend deel aan een duo truffelceremonie. We hebben een pittig jaar achter de rug en voelden dat dit effect heeft gehad op de communicatie tussen ons. Vanaf het moment dat we over de drempel stapten, heeft ze ons zó welkom laten voelen. De reis was voor ons beide heel intens. Op momenten dat ik het zwaar had, voelde ik Jenneke’s hand op mijn voorhoofd om me op m’n gemak te stellen. De truffelceremonie heeft ons beide heel veel gedaan en met Jenneke is álles bespreekbaar. Ik zou het met niemand anders willen meemaken. Dankjewel voor je liefde en vertrouwen. Dankjewel dat je je huis zo openstelt en elke keer maar weer je energie geeft.”
Liede Hofstee

Couples ceremony

Geen zin in een langdradig traject relatietherapie? Speciaal voor liefdeskoppels is er de Couples Ceremony: een privé truffelceremonie voor 2 personen gericht op (nieuwe) verbinding met elkaar en verdieping in de relatie. Een volle dag samen de diepte in! Met een open blik leren jullie elkaar opnieuw kennen en helpen jullie elkaar oude shit los te laten. Middels een open gesprek en verbindende oefeningen leggen we de bodem voor de heilige ceremonie, zodat jullie elkaar beter leren begrijpen en (nog) liefdevoller worden naar elkaar. De Couples Ceremony blijkt keer op keer een doorslaand succes en trok al vele koppels in hernieuwde verliefdheid. Let love rule! 

Kosten: € 225,00 per persoon

Duur: 11:00 tot 22:00

Locatie: Poststraat 15, Amstenrade

"Van begin tot eind voelde het als veilig, warm en vertrouwd"

"Bij Jenneke een truffel Couples Ceremony met mijn vrouw mogen beleven. Van begin tot eind voelde het als veilig, warm en vertrouwd ook al was het onze eerste truffel-ervaring. De hele dag 1:1 begeleiding in een rustige mooie ruimte. Een enorme eye opener!"
Haico van der Goot