Meteen naar de inhoud

Lion’s mane – het beste vriendje van de truffel

En waarom je Lion’s mane als supplement wilt nemen

Lion’s mane: een paddenstoel waarvan je krachtige hallucinaties krijgt waarin je je zo sterk als een leeuw voelt – is wat wij ons voorstelden toen we er voor het eerst van hoorden, maar dit is absoluut niet het geval, dus vergeet dat alsjeblieft weer. Wat is en doet het wel? Deze superfood fungus was al populair in de traditionele Chinese geneeskunde en wordt inmiddels wereldwijd gecultiveerd. Ook in Nederland komt de Pruikzwam, zoals we hem hier noemen, voor. In het wild zijn de paddenstoelen echter beschermd en mag je die niet plukken (overigens ook nog eens hartstikke link als je geen kenner bent), dus bestel ze online op een betrouwbare site.

Lion’s mane bevat bioactieve stofjes die je cognitieve vaardigheden kunnen verbeteren. Ze versterken je zenuwstelsel wat op zijn beurt ervoor zorgt dat je geheugen, focus en de mogelijkheid tot het aanleggen van nieuwe hersenpaadjes (daarover zo meer) bevordert. Kom je een truffelceremonie doen bij HOLY shit. dan raden we je aan om twee weken voorafgaand aan je ceremonie jezelf Lion’s mane capsules als supplement te nemen. Je wilt ze het liefst biologisch kopen in capsules, bijvoorbeeld deze.

Is Lion’s mane een superchampignon?

Even voor de duidelijkheid: Lion’s mane is geen psychedelisch middel, maar ook weer niet gewoon een champignon. Er is al uitgebreid onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van dit zwammetje en de resultaten liegen er niet om: aansterken van de hersenen (er wordt zelfs al gekeken naar de mogelijkheden om ziektes als alzheimer en Parkinson te behandelen) maar ook je spijsvertering wordt er happy van. De vezels en mogelijk zelfs antimicrobiële eigenschappen van Lion’s mane helpen je darmen tegen schadelijke bacteriën te vechten. Dat is niet alles, zelfs je immuunsysteem krijgt een oppepper. Lion’s mane heeft de eigenschap je immuunsysteem te reguleren en te ondersteunen door bepaalde cellen in je lijf te stimuleren. Kortom: je gaat je er algeheel beter van voelen en staat meer open voor verandering.

De Paul Stamets methode, over microdoseren met Lion’s mane

Als je dacht dat paddenstoelkundigen niet cool zijn, think again. Zelfopgeleide mycoloog Paul Stamets dook diep in de wereld der fungi en ontdekte zo een schimmel die een bijenziekte kon genezen. Alleen al daarvoor: liefde. Daarnaast ontwikkelde hij een manier om Lion’s mane op optimale wijze te laten groeien voor het consumeren ervan, en hielp hij een speciale microdosing methode de wereld in. (Meer over microdoseren lees je trouwens hier en de module ‘Microdoseren met magische truffels’ vind je op HOLY shit. Academy) Die methode houdt in dat je een microdosis truffels combineert met Lion’s mane en vitamine B3. Dit zou je brein in de gelegenheid stellen makkelijker nieuwe paadjes aan te leggen, en dus dingen te leren – of juist los te laten. Door voorafgaand aan een ceremonie je hersenen al een boost te geven met enkel Lion’s mane, zet je alles op een rijtje voor een succesvolle ervaring.

Dus, gooi een capsule Lion’s mane in je routine twee weken voor je truffeltrip, en verrijk je reis. Weten wat je nog meer kunt doen om je voor te bereiden op een ceremonie? We schreven er al eerder een artikel over: Hoe bereid je je voor op een truffelceremonie?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Luna: “Ik ben ineens alleenstaande ouder”

Wat doe je als je twee kinderen hebt in een ogenschijnlijk gelukkig huwelijk, maar plots beseft dat dit niet het leven is dat je wilde? Luna S. nam het moedige besluit om verandering aan te brengen. Met lood in de schoenen belde ze haar echtgenoot om hem te vertellen dat ze wilde scheiden. En dan begint het pas…

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch