Meteen naar de inhoud

Welke supplementen neem je na een truffelceremonie?

Hoewel magic truffels op eigenlijk alle vlakken veilig zijn bevonden, vinden we het bij HOLY shit. erg belangrijk om goed voor ons lichaam te zorgen. En voor die van jullie, natuurlijk. Daarom hebben we voor jullie uitgezocht met welke supplementen en vitamines je jouw lijf weer helemaal oplaadt na een truffelreis. Zo’n reis is namelijk niet alleen een lichamelijke aangelegenheid; het vinden van antwoorden en het verwerken van eventuele trauma’s kost je brein ook heel wat energie!
Door: Anne Koreman

Even voor de duidelijkheid: je kunt wel een berg vitamines in je mond schuiven de dag na een ceremonie, maar als je normaliter leeft op friet en cheeseburgers gaat dit maar minimaal effect hebben. Om supplementen goed op te nemen in je bloed heb je namelijk een gezonde darmflora nodig. Hulp nodig met het maken van een gezonde omslag? Misschien is deze module van de HOLY shit. Academy wel wat voor jou: Eet je lijf schoon in 9 dagen.

Wat doen truffels nu echt met je lichaam?

Inmiddels zijn er heel wat klinische studies gedaan over het effect van psilocybine op het menselijk lichaam, en daarnaast staat het internet vol met verslagen van first-timers tot ervaringsdeskundigen. We kunnen dus met een gerust hart zeggen dat truffels enorm veilig zijn. Een van de minst toxische drugs, stukken gezonder dan bijvoorbeeld alcohol. Je zult dus ook vrij weinig fysieke effecten bemerken na een trip. In onze ervaring heeft ongeveer 50 procent van de truffelaars een soort kater-achtig gevoel de volgende dag. Een duf gevoel, een zwaar hoofd, en soms hoofdpijn. Dat betekent dat er bij een couples ceremony altijd één het zakje is ;). Heb je echt last van hoofdpijn na het truffelen? We schreven dit artikel met specifieke tips daarover.

Supplementen voor lichaam en geest

Dus, welke supplementen en vitamines helpen je lichaam er weer bovenop de dag na een reis? Om je maag en darmen een opkikker te geven zou je probioticacapsules in huis kunnen halen. Deze goede bacteriën zorgen voor een gezonde darmflora. Vitamine C helpt je lichaam om achtergebleven stofjes sneller op te ruimen. Heb je last van je hoofd, dan kun je vitamine B2 en magnesiumcitraat inzetten. Wat je echter vooral zult merken, is dat je mentaal moe bent. Goede rust blijft hiervoor je nummer 1 vriend, maar je kunt ook je brein wat ondersteunen. Met vitamine B3 tabletten, maar ook met omega 3 (uit vis of algen), geef je je brein de stoffen die het nodig heeft om lekker te functioneren. Wil je lekker voorbereid je trip in gaan, start je alvast een weekje van te voren met deze supplementen. Én, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: blijf goed gehydrateerd!

Je trip beïnvloeden

Wat interessant is om te weten is dat je met bepaalde stoffen kunt beïnvloeden hoe jouw reis zich voltrekt. Als je een kortere, maar meer intense ervaring zoekt, kun je je zogeheten ‘Lemon Tek’ proberen. Let op, dit is iets voor ervaren gebruikers!

Receptje:

  • Maak je portie truffels zo klein mogelijk met een mes of blender en doe ze in een bakje
  • Pers het sap van 2 citroenen per portie uit over de truffels
  • Laat het mengsel zo’n 15 tot 20 minuten staat voor je het geheel nuttigt
  • Het is erg zuur, hou eventueel wat heet water bij de hand om te verzachten


De citroenen zetten de psilocybine in truffels om naar psilocine, een proces dat normaal pas in je maag op gang komt. Door deze reactie alvast te starten neemt je lichaam de werkzame stoffen sneller op. Voor psychonauten die sneller misselijk worden van truffels kan dit trouwens een oplossing bieden!

Conclusie?
Goed voor jezelf zorgen, voldoende drinken en rusten, blijven het belangrijkst. Maar, door je lichaam her en der een boost te geven, voel je je toch wat sneller weer de oude. Heb je nou een te heftige of vervelende truffelervaring, dan kun je vitamine C ook inzetten als tripstopper. Sommige smartshops verkopen ook trip stoppers, wat vaak een combinatie is van valeriaantabletten en dextrose. Waarbij die eerste je helpt te ontspannen en het hoge suikergehalte van dextrose de psilocine sneller afbreekt. Toch geloven we hier bij HOLY shit. niet helemaal in; overgave aan wat als ‘heftig’ kan voelen is deel van je innerlijke proces. Je mag erop vertrouwen dat je nooit meer krijgt dan je aankunt.

Zorgeloos jouw eerste truffelervaring instappen? Bij HOLY shit. word je met liefde en kennis begeleid. Check onze agenda voor een overzicht van geplande ceremonies.

3.3 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Orgaanklok: volg het ritme van je lichaam

Volgens de Chinese Geneeskunde volgt ons lichaam het ritme van de orgaanklok, dat veel invloed heeft op hoe jij je voelt. Hoe kun jij dit ritme optimaal benutten en daarmee je lijf een handje helpen? In deze blog lees je er meer over en leer je hoe je dit kunt toepassen in het dagelijks leven.

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch