Meteen naar de inhoud

Pelgrimstocht door Spanje

800 kilometer naar binnen keren

Behoefte aan een diepe connectie met jezelf en de natuur? Behoefte aan stilte en niets moeten? Aan eindeloos wandelen door honderden kilometers aan prachtige landschappen, bergtoppen en niemandsland? Van kerkdorp naar kerkdorp nemen we je mee op een spirituele voetreis door Spanje over de populaire pelgrimsroute naar het heilige oord: Santiago de Compostela

Hiernaast vind je de korte film (Engelstalig) die we maakten van de pelgrimage in het najaar van 2021 voor een sfeerimpressie.

Voor wie?

Tien mensen die op zoek zijn naar bezinning op hun eigen manier, die houden van wandelen in de natuur en graag binnen de veiligheid van een groepje bewegen.

Wanneer?

Camino 2023: 17 april t/m 21 mei 2023. VOL.
Camino 2024: 22 april t/m 26 mei 2024.

We starten in de Franse Pyreneeën bij Saint-Jean-Pied-de-Port en lopen helemaal naar het westen van Spanje: Santiago de Compostela.

Retraite voor lichaam en ziel

Een 5-weekse pelgrimage op de Franse route (Camino Francés) onder begeleiding en toch alleen. Deze wandeltocht is een ontdekkingsreis naar wie je echt bent, wat je achter mag laten op het pad en waar je naartoe gaat. Stapje voor stapje en kilometer voor kilometer doorloop je de vier fases van een pelgrimage:

1. Fysieke week

2. Emotionele week

3. Spirituele week

4. Vrijheid

Onder begeleiding...

Deze reis wordt begeleid door ons: Jenneke van Genechten en Robert Tielman. Aangenaam! Wij zijn geoefende Camino-wandelaars met een enorme passie voor langeafstandwandelingen, natuur, en in het bijzonder dit pelgrimspad.

In het dagelijks leven is Jenneke holistisch therapeute en procesbegeleidster. Ze geeft (holistische) lessen en ceremonies aan groepen en liep naast meermaals de Franse Camino ook de Portugese. Ze studeerde psychologie, media en holisme. Ze is er voor je mental support en innerlijke processen.

Robert is een ‘achter-de-schermen’ expert met opleidingen binnen de ICT en een diploma als regelneef en probleemoplosser. Hij wandelt graag uren achter elkaar en mocht veel van zijn persoonlijke ontwikkeling in de natuur vinden. Hij is er voor je praktische zaken en komt je aanmoedigen als je niet meer van het terras te krijgen bent.

We zijn niet je reisbureau, maar je reisgenoten. We zullen met een kleine groep van 10 wandelaars door Spanje lopen en elkaar ontzettend goed leren kennen. Vooraf zullen we elkaar ontmoeten in voorbereidende wandelingen en meetings waarin je bijvoorbeeld leert welke spullen je (niet) nodig hebt, hoe je je backpack inpakt, je wandelstokken gebruikt en waarin we het mentale stuk van de reis voorbereiden. Daarnaast leer je via video’s alles wat je moet weten over slapen, eten, je pelgrimspaspoort, het vervoer en wat je allemaal kunt verwachten.

... en toch alleen

Eenmaal in Spanje loop je je eigen pad, maar in de avond ontmoeten we elkaar op de afgesproken slaapplek en zullen we ervaringen uitwisselen over de dag en alles wat er speelt. Zo bepaal je dus zelf of je veilig met iemand (of een van ons) meeloopt, of dat je het lekker vindt om in je eentje door de bergen te trekken. En heb je even geen zin in andere mensen, dan zonder je je af en zien we je weer wanneer je daar behoefte aan hebt. Hoe dan ook: we zijn er. Voor je blaren, je emotionele ontladingen en als veilige basis. Én we vertellen je elke avond wat je de dag erna mag verwachten van de route, waar je echt moet gaan lunchen en waar je goed moet letten op de bewegwijzering. We gaan samen, we begeleiden je waar gewenst, maar je draagt je eigen tas en verantwoordelijkheden. We’re in it together.

Waarom meegaan in deze groep?

  • De reis van je leven, waarin je kunt ontdekken wie je écht bent, wat je komt doen op deze planeet en hoe je het beste uit je leven haalt
  • De veiligheid én gezelligheid van een groepje vooraf en tijdens de reis
  • Complete praktische én mentale voorbereiding om alles uit je reis te halen
  • Georganiseerde oefenwandelingen
  • Nergens over nadenken / alles geregeld, inclusief slapen en etappes
  • Samen, en toch je eigen Camino lopen
  • Groepsapp voor veiligheid en hulp bij nood tijdens de reis
  • Vraagbaken Robert (praktisch) & Jenneke (mentaal) altijd ter beschikking, veel persoonlijk contact
  • Wij nemen een auto mee zodat we je snel kunnen bereiken als er iets is
  • Voor de rest van je leven profijt van alle waardevolle holistische lessen van ‘holistisch leven’-expert Jenneke
Melanie Magnee
Lees verder
"De voorbereiding op deze reis vraagt om kennis en kunde én daar is Jenneke een kei in. Door haar wandelervaringen weet ze wat je fysiek, mentaal en emotioneel te wachten staat en dat is niet niks. Ze zorgt voor mooie oefenwandelingen, goede tips & tricks voor de reis en ze bereid je goed voor. Ik was ook blij met de Gearlist en de extra tips m.b.t. kleding, er gaat een wereld voor je open als je daarin duikt. Je kunt met al je vragen bij haar terecht en niets is onbespreekbaar, dit geeft je een veilig en prettig gevoel. Zo wordt wandelen omgetoverd tot mijn persoonlijke reis en een uniek cadeau voor mezelf ❤️….een aanrader! !"


Investering in jezelf

Voor het meelopen met deze groep van maximaal 10 wandelaars, hebben we een ‘HOLY Camino’-pakket samengesteld. Bij ons boek je de volledige ervaring, inclusief alles behalve eten en vluchten, én lopen we met je mee. Wij bereiden je compleet en volledig voor op je reis, we gunnen je de mooiste ervaring van je leven met je persoonlijke leerprocessen én we nemen je graag veilig mee door Spanje.

HOLY camino-pakket

Icon euro-teken

€ 3.495,-

Betalen in termijnen is mogelijk

Zandloper icon

5 weken

Inhoud van het pakket:
* Alle overnachtingen (!)
* 1 jaar toegang tot de ‘Pelgrimeren naar Santiago’ module in HOLY shit. Academy (incl. toegang tot de HOLY shit. Academy Facebookgroep)
* Maandelijkse oefenwandelingen
* Camino-essentials: pelgrimspaspoort, schelp, notitieboekje en buff
* Groepsmeetings waarin je leert over:
– Voetverzorging
– Backpack inpakken
– Manieren om je bandana te dragen
– Wandelschoenen strikken
– Hoe te hiken met stokken en waarom
– Welke gear je allemaal nodig hebt en gear check
– Mentale voorbereiding
– Holistisch reizen & leven
* Appgroep voor sharen, hulp bij nood en informatie
* Dagelijkse informatie bij elke etappe tijdens de reis
* Algemene documentaire van de reis met als betaalde optie extra aandacht voor jouw persoonlijke camino
* Twee after Camino-meetings na de reis om weer in Nederland te aarden

Wat zit er niet bij:
* Eten en drinken
* Vluchten
* Reis- en annuleringsverzekering 

Op het HOLY camino-pakket zijn aanvullende voorwaarden van toepassing.

Wat als ...

Dat is geen probleem. Daarvoor zijn de oefenwandelingen die we organiseren en starten we op tijd met oefenen. Als je zonder problemen 10 kilometer kunt lopen, dan kun je samen met ons opbouwen tot de langere afstanden. Er zijn zelfs pelgrims die ongetraind gaan. Meestal is het vooral een mind-dingetje. Als je hoofd weet dat je het kunt omdat je het al eens hebt gedaan, is het ineens makkelijker. 

Dat zou onfortuinlijk zijn, maar het kan gebeuren. Indien je enkele dagen rust nodig hebt door buikpijn, blaren of andere ongemakken, dan nemen we die tijd gewoon en reis je mee met de auto die wij meenemen. Zodra we je weer hebben opgelapt, sluit je je te voet weer aan bij de groep. Geen man overboord! In ernstigere situaties, gaan we met je naar een arts en bepalen we samen hoe verder. We got your back.

We gaan uiteraard met je in gesprek. Omdat we elke avond de dag met elkaar doornemen, weten we ook hoe iedereen erbij loopt en zal zo’n beslissing niet uit het niets komen. Indien je écht je reis voortijdig wenst af te breken, helpen we je aan een terugvlucht en zorgen we dat je veilig bij de luchthaven komt. 

We zullen je nooit dwingen om te overnachten op de plek die wij voor je boeken of om met ons mee te lopen. Ga je na een tijdje liever je eigen weg, dan ben je daar vrij in en neem je daarmee alle verantwoordelijkheden en kosten op je. Je kunt dan zelf kiezen of je wel met ons terugreist of niet. Doorgaans gaan we er niet vanuit dat dit zal gebeuren want de kracht en veiligheid van een groepje is ongekend.

Dat kan, mits je natuurlijk zeker weet dat je je hond daar een plezier mee doet en deze dat aankan. Dit houdt wel in dat je niet met ons in de hostels kunt slapen en zelf een tent zult moeten meenemen. Dat zorgt voor zwaardere bepakking, minder flexibiliteit en minder connectie met de groep. De kosten voor het HOLY camino pakket blijven bovendien hetzelfde. 

Geen probleem! Dan stuur je je backpack gewoon vooruit (doe ik ook!) voor 5 euro per dag. Er rijdt dagelijks een betrouwbare tassenservice naar alle uithoeken van de camino. Aangezien wij de hostels vooruitboeken, zou je geen dag hoeven te lopen met backpack. Je kunt dat per dag beslissen.

Dat is helaas niet zo makkelijk op de camino, maar wel te doen. Ik (Jenneke) heb ‘m zelf al eens volledig gelopen als vegetariër en dan zat ik soms huilend aan tafel met een bordje ijsbergsla en tomaten, maar het kan wel! Als je geen hoge eisen hebt, kan het. Er zijn vele pelgrims die ‘m vegetarisch of zelfs vegan lopen. Spanje is een vleesland. Glutenvrij of zuivelvrij is behoorlijk ingewikkeld daar. Ook hier: het kan, maar het maakt het niet makkelijker. Het vereist van je dat je bij elke supermarkt je rugzak vult met eten. Zelf besloot ik om op de camino maar gewoon te eten wat de pot schaft omdat de stress die ik erover had, het me niet waard was. Wel wordt het elk jaar makkelijker gemaakt, dus laat je er in ieder geval niet door tegenhouden.

Geen zorgen! Dan regelen we gewoon dat je met de trein kunt gaan en wellicht zijn er meerdere pelgrims uit de groep die dat prefereren.

Van elke groep wordt een reisverslag per video gemaakt. Dat is eigenlijk een heel luxe extra! Krijg je nergens erbij, het is een blijvende herinnering. De meeste mensen vinden dit dan ook fantastisch. Indien je hier moeite mee hebt, geef dit dan aan. Dan zal ik je minder prominent in beeld brengen en niet alleen. De groep als geheel wordt wel in beeld gebracht dus af en toe is het onvermijdelijk dat je ergens langshobbelt, maar ik zal er met de montage dan ook zo veel mogelijk rekening mee houden. Mocht je een seriemoordenaar op de vlucht zijn, dan kan ik je misschien eruit blurren ;).

Het is ook een optie om een ‘eigen versie’ te ontvangen voor privé-gebruik. De algemene reisfilm komt gewoon in mijn YouTube-kanaal en kun je altijd bekijken. Wil je hier een persoonlijkere variant van, dan zal ik jouw pelgrimage op de voet volgen, je interviewen en een aparte montage voor je maken zodat je privé een gepersonaliseerde film van me krijgt over JOUW tocht.  Deze komt niet openbaar, tenzij jij dat zelf doet. Jij hebt de rechten. De extra kosten hiervan zijn €250,-.

Wil je mee?

 

Via onderstaande button schrijf je je in voor de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela van 2024. Door het voldoen van de aanbetaling reserveer je je plek definitief. Deze is €100,- en non-refundable. Je ontvangt vervolgens vanzelf een mailtje met het intakeformulier. We kunnen dan al een klein beetje een beeld krijgen van wie je bent en wat je drijft om mee te gaan. Hierna zullen we middels een videocall contact met je opnemen om elkaar te leren kennen, vragen te beantwoorden en iets te vertellen over de verdere gang van zaken.

De eerste live groepsmeeting zal plaatsvinden in juni/juli 2023, waarmee het oefenprogramma en de voorbereidende lessen van start zullen gaan. Vooraf zullen we ook een digitale ontmoeting organiseren zodra de groep compleet is.

Liefdevolle groet,

Robert & Jenneke

Uiteraard is het zo wanneer ik voel dat deze reis niet geschikt is voor jou, ik dit eerlijk zal zeggen. Je krijgt je aanbetaling dan terug.
Op deze reis zijn naast de Algemene Voorwaarden ook Aanvullende Voorwaarden van toepassing.

Dat is helaas niet zo makkelijk op de camino, maar wel te doen. Ik (Jenneke) heb ‘m zelf al eens volledig gelopen als vegetariër en dan zat ik soms huilend aan tafel met een bordje ijsbergsla en tomaten, maar het kan wel! Als je geen hoge eisen hebt, kan het. Er zijn vele pelgrims die ‘m vegetarisch of zelfs vegan lopen. Spanje is een vleesland. Glutenvrij of zuivelvrij is behoorlijk ingewikkeld daar. Ook hier: het kan, maar het maakt het niet makkelijker. Het vereist van je dat je bij elke supermarkt je rugzak vult met eten. Zelf besloot ik om op de camino maar gewoon te eten wat de pot schaft omdat de stress die ik erover had, het me niet waard was. Wel wordt het elk jaar makkelijker gemaakt, dus laat je er in ieder geval niet door tegenhouden.


 

X