Meteen naar de inhoud

Pelgrimstocht door Spanje

800 kilometer naar binnen keren

Behoefte aan een diepe connectie met jezelf en de natuur? Behoefte aan stilte en niets moeten? Aan eindeloos wandelen door honderden kilometers aan prachtige landschappen, bergtoppen en niemandsland? Van kerkdorp naar kerkdorp nemen we je mee op een spirituele voetreis door Spanje over de populaire pelgrimstocht naar het heilige oord: Santiago de Compostela

Hier vind je de korte film (Engelstalig) die we maakten van de pelgrimage in het voorjaar van 2023 voor een sfeerimpressie.

Voor wie?

Mensen die op zoek zijn naar bezinning op hun eigen manier, die houden van wandelen in de natuur en graag binnen de veiligheid van een groepje bewegen.

Wanneer?

Camino 2024: 22 april t/m 27 mei 2024 (VOL).
Camino 2025: 21 april t/m 26 mei 2025 inschrijven NU mogelijk.

We starten in de Franse Pyreneeën bij Saint-Jean-Pied-de-Port en lopen helemaal naar het westen van Spanje: Santiago de Compostela. 

Retraite voor lichaam en ziel

Een 5-weekse pelgrimstocht op de Franse route (Camino Francés) onder gedeeltelijke begeleiding en toch alleen. We reizen met een groep van maximaal 6 deelnemers. Deze wandeltocht is een ontdekkingsreis naar wie je echt bent, wat je achter mag laten op het pad en waar je naartoe gaat. Stapje voor stapje en kilometer voor kilometer doorloop je de vier fases van een pelgrimage:

1. Fysieke week

2. Emotionele week

3. Spirituele week

4. Vrijheid

Jenneke loopt met deelnemer pelgrimstocht

Pelgrimstocht onder begeleiding...

Deze reis wordt begeleid door ons: Jenneke van Genechten en Robert Tielman. Aangenaam! We zijn geoefende caminowandelaars met een enorme passie voor langeafstandwandelingen, natuur, en in het bijzonder dit pelgrimspad.

In het dagelijks leven is Jenneke holistisch therapeute en procesbegeleidster. Ze geeft (holistische) lessen en ceremonies aan groepen en liep naast meermaals de Franse camino ook de Portugese. Ze studeerde psychologie, media en holisme. “Ik ben er voor je mental support, je complete voorbereiding en aftercare en je innerlijke processen.”

Robert is ICT’er, wandelbegeleider en wandelende probleemoplosser. Hij is er voor de praktische kant van de wandeltochten en vertelt je de nieuwste apps, beste geartips en ideaalste schoenstrikmethode. “Ik ben er voor je complete voorbereiding, je praktische ondersteuning en terrasgezelschap.”

We zijn niet je reisburo, maar je reisgenoten. We doen de complete voorbereiding samen inclusief gear, de oefenwandelingen en mind meetings, we brengen je heelhuids naar Spanje en zorgen dat je de eerste week leert hoe het daar reilt en zeilt. We zijn er dus een week lang fysiek bij in de hostels op de camino. Daarna kun je beslissen om op eigen voet verder te gaan (met of zonder door ons geboekte overnachtingen) of dat je bij de groep blijft. Wij zullen in Nederland via alle kanalen beschikbaar zijn voor praktische hulp en emotionele hulp. We ontdekten namelijk dat de meeste pelgrims na enkele dagen zeggen: “Oh, is dat alles?” en dan graag alleen op pad gaan om het pelgrimeren echt te ontdekken. Wij zijn er als back-up en veilige haven en zullen steeds bij je inchecken hoe het gaat. Bovendien sturen we je dagelijks je route-informatie.

... en toch alleen

Week 1: Eenmaal in Spanje loop je je eigen pad, maar in de avond ontmoeten we elkaar op de afgesproken slaapplek en zullen we ervaringen uitwisselen over de dag en alles wat er speelt. Zo bepaal je dus zelf of je veilig met iemand meeloopt, of dat je het lekker vindt om in je eentje door de bergen te trekken. En heb je even geen zin in andere mensen, dan zonder je je af en zien we je weer wanneer je daar behoefte aan hebt. Hoe dan ook: we zijn er. Voor je blaren, je emotionele ontladingen en als veilige basis. Én we vertellen je elke avond wat je de dag erna mag verwachten van de route, waar je echt moet gaan lunchen en waar je goed moet letten op de bewegwijzering. We gaan samen, we begeleiden je waar gewenst, maar je draagt je eigen tas en verantwoordelijkheden. We’re in it together. Na week 1 ga je zelf verder op de tocht van je leven, met of zonder je veilige groepsgenoten. Je voelt dat in het moment.

Waarom meegaan met deze pelgrimstocht

  • De reis van je leven, waarop je kunt ontdekken wie je écht bent, wat je komt doen op deze planeet en hoe je het beste uit je leven haalt
  • De veiligheid én gezelligheid van een groepje vooraf en tijdens de reis
  • Complete praktische én mentale voorbereiding om alles uit je pelgrimstocht te halen
  • Georganiseerde oefenwandelingen & mind meeting
  • Nergens over nadenken / alles geregeld, inclusief slapen en etappes
  • Samen, en toch je eigen pelgrimstocht lopen
  • Groepsapp voor veiligheid en hulp bij nood tijdens de reis
  • Vraagbaken Robert en Jenneke altijd ter beschikking, veel persoonlijk contact
  • Voor de rest van je leven profijt van alle waardevolle holistische lessen
Melanie Magnee
Lees verder
"De voorbereiding op deze reis vraagt om kennis en kunde én daar is Jenneke een kei in. Door haar wandelervaringen weet ze wat je fysiek, mentaal en emotioneel te wachten staat en dat is niet niks. Ze zorgt voor mooie oefenwandelingen, goede tips & tricks voor de reis en ze bereid je goed voor. Ik was ook blij met de Gearlist en de extra tips m.b.t. kleding, er gaat een wereld voor je open als je daarin duikt. Je kunt met al je vragen bij haar terecht en niets is onbespreekbaar, dit geeft je een veilig en prettig gevoel. Zo wordt wandelen omgetoverd tot mijn persoonlijke reis en een uniek cadeau voor mezelf ❤️….een aanrader! !"
Britt Reinink
Lees verder
"Geweldig bijzondere ervaring gehad met Jenneke en Robert als begeleiders van het HOLY shit. team tijdens onze 5-weekse Pelgrimstocht van St. Jean Pied de Port naar Santiago de Compostela. De accomodaties waren goed geregeld: divers met hostels, herbergen, hotels, en ook veganistische mogelijkheden qua eten. Robert gaf van te voren de dagomschrijving, dorpen, eetgelegenheden, en slaapplekken door… heel handig! Jenneke en Robert geef ik beiden een 5 sterren cijfer voor deze uitdagende, bijzondere, levensverrijkende Camino. Diepe buiging voor ze en veel respect! Heel dankbaar!”
Marcel ter Laare
Lees verder
"Lieve Jenneke, ik ben je dankbaar voor wat ik allemaal mocht ontvangen dankzij jouw en Ro's fantastische begeleiding tijdens de HolyShit Pelgrimstocht 2023:

-Voorpret, oefening en tips gedurende een heel jaar van voorbereiding
-Veilige sharings met verrijkende inzichten
- Informatieve route informatie
- Mogen vragen
- Kunnen Zijn
- Gezien worden - Steun en aanmoediging van jullie en 10 medepelgrims, onze groep van 12
- Diepe ontspanning na breathwork, genietend van prachtige muziek en jouw zachte aanraking
- Heerlijke afwisselende overnachtingen, afwisselend back to basics én luxe
- High five's als beloning na weer een overweldigende wandeling van uren
- Heerlijke vegetarische maaltijden
- Lachsalvo's van Ro en jou
- Doorzettingsvermogen ondanks tegenslagen
- AfterMovie met voor mij als hoogtepunt onze aankomst in Santiago de Compostela, Santiago will Never be the same

Tot weerziens mooi mens en Groot Healer. Alle goeds!”
Ricardo Geijselaers
Lees verder
"Dankzij Jenneke en Ro werd het voor mij mogelijk een wens in vervulling te laten gaan. Ja, ik wilde dit al langer ooit eens gaan doen, maar vond alleen gaan best spannend. Deze optie om met een groep te gaan, maar wel je eigen Camino te lopen sprak mij enorm aan. En wat werd het een avontuur! Vijf weken wandelen vanuit St. JEAN (z-Frankrijk) om uiteindelijk na 779 km in Santiago te arriveren. Wat was het mooi, wat was het bijzonder. Wat ben ik dankbaar voor deze ervaring. Ik heb mooie herinneringen gemaakt, fijne en bijzondere mensen mogen ontmoeten, maar zeker ook mezelf mogen aankijken. Veel plezier mogen beleven, hard kunnen lachen, een traan kunnen laten en helemaal mezelf kunnen zijn. Van mijn kant uit, dik tevreden. Bedankt voor deze levenservaring."
Previous
Next

Investering in jezelf

Voor het meelopen met deze groep van maximaal 6 wandelaars hebben we diverse ‘HOLY Camino’-pakketten samengesteld:

Guided Explorer – € 2.700,-
Het HOLY camino pakket helpt je om je compleet voor te bereiden op je pelgrimstocht. We gunnen je de mooiste ervaring van je leven met persoonlijke leerprocessen én nemen je graag veilig mee door Spanje de eerste week. Daarna loop je zelf verder en regelen wij je nachten en support op afstand. Zie ook het vlak hiernaast.

Self-Discovering Traveler – € 1.800,-
Wil je na de eerste week zelf op ontdekkingstocht? Met dit pakket bereiden we je volledig voor én boeken we de overnachtingen voor de eerste week (inclusief begeleiding). Daarna kies je zelf waar je slaapt.

Independent Pilgrim – € 950,-
Liever zelf naar en door Spanje reizen, maar wel deelnemen aan alle voorbereidingen en aftercare? Kies dan voor het avontuurlijkste pakket.

HOLY camino-pakket

Icon euro-teken

€ 2.700,-

Betalen in termijnen is mogelijk

Zandloper icon

5 weken

Inhoud van het pakket:
* Alle overnachtingen (!) 
* 1 jaar toegang tot de ‘Pelgrimeren naar Santiago’-module in HOLY shit. Academy 
* Oefenwandelingen 
* Camino goodiebag met o.a. je pelgrimspaspoort
* Groepsmeetings waarin je leert over:
– Voetverzorging
– Backpack inpakken
– Manieren om je bandana te dragen
– Wandelschoenen strikken
– Hoe te hiken met stokken en waarom
– Welke gear je nodig hebt en gear check
– Mentaal-emotionele voorbereiding
* Appgroep voor sharen, hulp bij nood en informatie
* Dagelijkse informatie bij elke etappe tijdens de reis
* Twee after Camino-meetings na de reis om weer in Nederland te aarden

Wat zit er niet bij:
* Eten en drinken
* Vluchten
* Reis- en annuleringsverzekering 

Op het HOLY camino-pakket zijn aanvullende voorwaarden van toepassing.

Wat als ...

Dat is geen probleem. Daarvoor zijn de oefenwandelingen die we organiseren en starten we op tijd met oefenen. Als je zonder problemen 10 kilometer kunt lopen, dan kun je samen met mij opbouwen tot de langere afstanden. Er zijn zelfs pelgrims die ongetraind gaan. Meestal is het vooral een mind-dingetje. Als je hoofd weet dat je het kunt omdat je het al eens hebt gedaan, is het ineens makkelijker. 

Dat zou onfortuinlijk zijn, maar het kan gebeuren. Indien je enkele dagen rust nodig hebt door buikpijn, blaren of andere ongemakken, dan zorgen we dat je met een bus of taxi kunt reizen om wat rustdagen te nemen. Geen man overboord! In ernstigere situaties, ga ik met je naar een arts en bepalen we samen hoe verder. I’ve got your back.

We gaan uiteraard met je in gesprek. Omdat we elke avond de dag met elkaar doornemen, weten we ook hoe iedereen erbij loopt en zal zo’n beslissing niet uit het niets komen. Indien je écht je reis voortijdig wenst af te breken, help ik je aan een terugvlucht en zorg ik dat je veilig bij de luchthaven komt. 

Ik zal je nooit dwingen om te overnachten op de plek die ik voor je boek of om met mij mee te lopen. Ga je na een tijdje liever je eigen weg, dan ben je daar vrij in en neem je daarmee alle verantwoordelijkheden en kosten op je. Je kunt dan zelf kiezen of je wel met ons terugreist of niet. Doorgaans ga ik er niet vanuit dat dit zal gebeuren want de kracht en veiligheid van een groepje is ongekend.

Dat kan, mits je natuurlijk zeker weet dat je je hond daar een plezier mee doet en deze het aankan. Dit houdt wel in dat je niet met ons in de hostels kunt slapen en zelf een tent zult moeten meenemen. Dat zorgt voor zwaardere bepakking, minder flexibiliteit en minder connectie met de groep. De kosten voor het HOLY Camino-pakket blijven bovendien hetzelfde. 

Geen probleem! Dan stuur je je backpack gewoon vooruit (doe ik ook!) voor zo’n 6 euro per dag. Er rijdt dagelijks een betrouwbare tassenservice naar alle uithoeken van de camino. Aangezien ik de hostels vooruitboek, zou je geen dag hoeven te lopen met backpack. Je kunt dat per dag beslissen.

Dat kan prima, maar verwacht geen hoge kwaliteit. Spanje is een vlees- en brood land. Ooit liep ik de camino vega en glutenvrij en dat was een behoorlijke uitdaging, inmiddels doe ik mezelf die stress niet aan en eet ik wat de pot schaft. Omdat ik gezond eten belangrijk vind, stem ik de route af op de hostels die enigszins goede en vega opties hebben maar die garantie is er zeker niet elke dag. Gelukkig is er altijd wel iets te vinden of te regelen zonder vlees.

Geen zorgen! Dan regelen we gewoon dat je met de trein kunt gaan en wellicht zijn er meerdere pelgrims uit de groep die dat prefereren.

Wil je mee op pelgrimstocht?


Via onderstaande button schrijf je je in voor de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela van 2025. Door het voldoen van je aanbetaling t.w.v. €150,- reserveer je je plekje. Daarna ontvang je een intakeformulier per e-mail en zullen we aan de hand daarvan contact met je opnemen. 

De eerste live groepsmeeting zal plaatsvinden in het voorjaar van 2024, waarmee het oefenprogramma en de voorbereidende lessen van start zullen gaan voor de tocht van april 2025. 

Liefdevolle groet,

Jenneke & Robert

Pelgrimstocht

Uiteraard is het zo wanneer we na de intake voelen dat deze reis niet geschikt is voor jou, we je dit eerlijk zullen zeggen. Je krijgt je aanbetaling dan terug. Op deze reis zijn naast de Algemene Voorwaarden ook Aanvullende Voorwaarden van toepassing.

Holy pelgrimstocht playlists

Speciaal voor onze deelnemers (en andere pelgrims) zijn er de Camino playlists! Zo kun je tijdens je (oefen)wandeling kiezen voor uplifting of magical landscapes en tijdens de rumoerige nachten in de hostels voor de slaaplijst. Enjoy!

HOLY Camino uplifting
Voor de momenten dat je motivatie kunt gebruiken om die berg op te komen.

HOLY Camino magical landscapes
Om de wandelingen door prachtige landschappen extra magie te geven.

HOLY Camino sleep well
Voor de nachten in de hostels dat het niet zo stil is als je zou wensen vind je hier speciale slaapfrequenties.


 

nl_NLDutch