Meteen naar de inhoud

Pelgrimstocht naar Santiago

Camino Portugues – luxe editie

Behoefte aan een diepe connectie met jezelf en de natuur? Behoefte aan stilte en niets moeten? Aan eindeloos wandelen door honderden kilometers aan prachtige landschappen, bergtoppen en niemandsland? Van kerkdorp naar kerkdorp nemen we je mee op een spirituele voetreis door Portugal en Spanje over de populaire pelgrimstocht naar het heilige oord: Santiago de Compostela

Hier vind je de korte film (Engelstalig) die we maakten van een pelgrimage in het voorjaar van 2023 voor een sfeerimpressie. Dit was een vijfweekse tocht!

Voor wie?

Mensen die op zoek zijn naar bezinning op hun eigen manier, die houden van wandelen in de natuur en graag binnen de veiligheid van een groepje bewegen.

Wanneer?

Camino Francès 2024: 22 april t/m 27 mei 2024 (VOL).
Camino Portugues 2025: 10 t/m 24 mei 2025 inschrijven via wachtlijst mogelijk.

We starten dit jaar in de Portugese stad Porto en lopen in 12 dagen naar de heilige stad Santiago de Compostela in Spanje.

Retraite voor lichaam en ziel

Een 14-daagse pelgrimstocht op de Portugese route (Camino Portugues) onder begeleiding. We reizen met een groep van maximaal 7 deelnemers en 2 ervaren reisleiders. Deze wandeltocht is een ontdekkingsreis naar wie je echt bent, wat je achter mag laten op het pad en waar je naartoe gaat. Stapje voor stapje en kilometer voor kilometer doorloop je de vier fases van een pelgrimage:

1. Fysieke fase

2. Emotionele fase

3. Spirituele fase

4. Vrijheid

Jenneke loopt met deelnemer pelgrimstocht

Pelgrimstocht onder begeleiding...

Deze reis wordt begeleid door ons: Jenneke van Genechten en Robert Tielman. Aangenaam! We zijn geoefende caminowandelaars met een enorme passie voor langeafstandwandelingen, natuur, en in het bijzonder dit pelgrimspad. Daarnaast zijn wij papa en mama van ons dochtertje Pip, die met ons meegaat op alle avonturen.

In het dagelijks leven is Jenneke holistisch therapeute en procesbegeleidster. Ze geeft (holistische) lessen en ceremonies aan groepen en liep naast meermaals de Franse camino ook de Portugese. Ze studeerde psychologie, media en holisme. “Ik ben er voor je mental support, je complete voorbereiding en aftercare en je innerlijke processen.”

Robert is ICT’er, wandelbegeleider en wandelende probleemoplosser. Hij is er voor de praktische kant van de wandeltochten en vertelt je de nieuwste apps, beste geartips en ideaalste schoenstrikmethode. “Ik ben er voor je complete voorbereiding, je praktische ondersteuning en terrasgezelschap.”

We zijn niet je reisburo, maar je reisgenoten. We lopen deze tocht omdat we het zelf leuk vinden en hebben besloten enkele mensen mee te nemen op sleeptouw. Daarbij helpen we je met je mentale en fysieke voorbereiding inclusief je gear, we brengen je heelhuids naar Portugal en begeleiden je terplekke. Wij zijn er als back-up en veilige haven en zullen steeds bij je inchecken hoe het gaat. Bovendien geven we je dagelijks je route-informatie.

... en toch alleen

Eenmaal in Portugal/Spanje loop je je eigen pad, maar in de avond ontmoeten we elkaar op de afgesproken slaapplek en zullen we ervaringen uitwisselen over de dag en alles wat er speelt. Zo bepaal je dus zelf of je veilig met iemand meeloopt, of dat je het lekker vindt om in je eentje door de bergen te trekken. En heb je even geen zin in andere mensen, dan zonder je je af en zien we je weer wanneer je daar behoefte aan hebt. Hoe dan ook: we zijn er. Voor je blaren, je emotionele ontladingen en als veilige basis. Én we vertellen je elke avond wat je de dag erna mag verwachten van de route, waar je echt moet gaan lunchen en waar je goed moet letten op de bewegwijzering. We gaan samen, we begeleiden je waar gewenst, maar je draagt je eigen tas en verantwoordelijkheden. We’re in it together. 

Waarom meegaan met deze pelgrimstocht

  • Superleuke fysieke uitdaging
  • De reis van je leven, waarop je kunt ontdekken wie je écht bent en wat je belangrijk vindt 
  • De veiligheid én gezelligheid van een groepje tijdens de reis
  • Hulp bij je praktische én mentale voorbereiding om alles uit je pelgrimstocht te halen
  • Georganiseerde oefenwandelingen & mind meeting
  • Nergens over nadenken / alles geregeld, inclusief slapen en etappes
  • Samen, en toch je eigen pelgrimstocht lopen
  • Groepsapp voor veiligheid en hulp bij nood tijdens de reis
  • Vraagbaken Robert en Jenneke altijd ter beschikking, veel persoonlijk contact
Melanie Magnee
Lees verder
"De voorbereiding op deze reis vraagt om kennis en kunde én daar is Jenneke een kei in. Door haar wandelervaringen weet ze wat je fysiek, mentaal en emotioneel te wachten staat en dat is niet niks. Ze zorgt voor mooie oefenwandelingen, goede tips & tricks voor de reis en ze bereid je goed voor. Ik was ook blij met de Gearlist en de extra tips m.b.t. kleding, er gaat een wereld voor je open als je daarin duikt. Je kunt met al je vragen bij haar terecht en niets is onbespreekbaar, dit geeft je een veilig en prettig gevoel. Zo wordt wandelen omgetoverd tot mijn persoonlijke reis en een uniek cadeau voor mezelf ❤️….een aanrader! !"
Britt Reinink
Lees verder
"Geweldig bijzondere ervaring gehad met Jenneke en Robert als begeleiders van het HOLY shit. team tijdens onze 5-weekse Pelgrimstocht van St. Jean Pied de Port naar Santiago de Compostela. De accomodaties waren goed geregeld: divers met hostels, herbergen, hotels, en ook veganistische mogelijkheden qua eten. Robert gaf van te voren de dagomschrijving, dorpen, eetgelegenheden, en slaapplekken door… heel handig! Jenneke en Robert geef ik beiden een 5 sterren cijfer voor deze uitdagende, bijzondere, levensverrijkende Camino. Diepe buiging voor ze en veel respect! Heel dankbaar!”
Marcel ter Laare
Lees verder
"Lieve Jenneke, ik ben je dankbaar voor wat ik allemaal mocht ontvangen dankzij jouw en Ro's fantastische begeleiding tijdens de HolyShit Pelgrimstocht 2023:

-Voorpret, oefening en tips gedurende een heel jaar van voorbereiding
-Veilige sharings met verrijkende inzichten
- Informatieve route informatie
- Mogen vragen
- Kunnen Zijn
- Gezien worden - Steun en aanmoediging van jullie en 10 medepelgrims, onze groep van 12
- Diepe ontspanning na breathwork, genietend van prachtige muziek en jouw zachte aanraking
- Heerlijke afwisselende overnachtingen, afwisselend back to basics én luxe
- High five's als beloning na weer een overweldigende wandeling van uren
- Heerlijke vegetarische maaltijden
- Lachsalvo's van Ro en jou
- Doorzettingsvermogen ondanks tegenslagen
- AfterMovie met voor mij als hoogtepunt onze aankomst in Santiago de Compostela, Santiago will Never be the same

Tot weerziens mooi mens en Groot Healer. Alle goeds!”
Ricardo Geijselaers
Lees verder
"Dankzij Jenneke en Ro werd het voor mij mogelijk een wens in vervulling te laten gaan. Ja, ik wilde dit al langer ooit eens gaan doen, maar vond alleen gaan best spannend. Deze optie om met een groep te gaan, maar wel je eigen Camino te lopen sprak mij enorm aan. En wat werd het een avontuur! Vijf weken wandelen vanuit St. JEAN (z-Frankrijk) om uiteindelijk na 779 km in Santiago te arriveren. Wat was het mooi, wat was het bijzonder. Wat ben ik dankbaar voor deze ervaring. Ik heb mooie herinneringen gemaakt, fijne en bijzondere mensen mogen ontmoeten, maar zeker ook mezelf mogen aankijken. Veel plezier mogen beleven, hard kunnen lachen, een traan kunnen laten en helemaal mezelf kunnen zijn. Van mijn kant uit, dik tevreden. Bedankt voor deze levenservaring."
Vorige
Volgende

Investering in jezelf

Voor het meelopen met deze groep van maximaal 7 deelnemers hebben we een ‘HOLY Camino’-pakket samengesteld. Hiernaast zie je wat je daarvoor betaalt en mag verwachten. 

De nachten tijdens een camino verblijf je normaliter in pelgrimshostels in slaapzalen. Voor deze ‘luxe editie’ kiezen we ervoor te slapen in tweepersoonskamers met losse bedden in een hotel of luxere herberg. Liever alle nachten helemaal alleen in een single room? Dat kan tegen een meerprijs van €300,-. Dit kun je aangeven in je aanmeldformulier.

Het is uiteraard ook mogelijk om in je eentje naar Spanje te gaan om je tocht te lopen. Overweeg dan de online module over de Camino voor je complete voorbereiding.

HOLY camino-pakket

Icon euro-teken

€ 2199,-

Betalen in termijnen is mogelijk

Zandloper icon

14 dagen

Inhoud van het pakket:
* Alle overnachtingen in tweepersoonskamers
* 24/7 begeleiding tijdens de reis
* 1 jaar toegang tot de ‘Pelgrimeren naar Santiago’-module in HOLY shit. Academy t.w.v. €159,-
* Oefenwandelingen en oefenschema
* Camino goodiebag met o.a. je pelgrimspaspoort, een bandana, caminoschelp en notitieboekje
* Groepsmeetings waarin je leert over:
– Voetverzorging
– Backpack inpakken
– Wandelschoenen strikken
– Hoe te hiken met stokken en waarom
– Welke gear je nodig hebt 
– Mentaal-emotionele voorbereiding
* Appgroep voor sharen, hulp bij nood en informatie
* Dagelijkse informatie bij elke etappe tijdens de reis
* Een after Camino-meeting na de reis om weer in Nederland te aarden

Wat zit er niet bij:
* Eten en drinken
* Vluchten
* Reis- en annuleringsverzekering 

Op het HOLY camino-pakket zijn aanvullende voorwaarden van toepassing.

Wat als ...

Dat is geen probleem. Als je zonder problemen 15 kilometer kunt lopen, dan kun je samen met ons en middels een oefenschema opbouwen tot de langere afstanden. Er zijn zelfs pelgrims die ongetraind gaan. Meestal is het vooral een mind-dingetje. Als je hoofd weet dat je het kunt omdat je het al eens hebt gedaan, is het ineens makkelijker. 

Dat zou onfortuinlijk zijn, maar het kan gebeuren. Indien je enkele dagen rust nodig hebt door buikpijn, blaren of andere ongemakken, dan zorgen we dat je met een bus of taxi kunt reizen om wat rustdagen te nemen. Geen man overboord! In ernstigere situaties, gaan we met je naar een arts en bepalen we samen hoe verder. We’ve got your back.

We gaan uiteraard met je in gesprek. Omdat we elke avond de dag met elkaar doornemen, weten we ook hoe iedereen erbij loopt en zal zo’n beslissing niet uit het niets komen. Indien je écht je reis voortijdig wenst af te breken, helpen we aan een terugvlucht en zorgen we dat je veilig bij de luchthaven komt. 

We zullen je nooit dwingen om te overnachten op de plek die we voor je boeken of om met ons mee te lopen. Ga je na een tijdje liever je eigen weg, dan ben je daar vrij in en neem je daarmee alle verantwoordelijkheden en kosten op je. Je kunt dan zelf kiezen of je wel met ons terugreist of niet. Doorgaans gaan we er niet vanuit dat dit zal gebeuren want de kracht en veiligheid van een groepje is ongekend.

Dat kan, mits je natuurlijk zeker weet dat je je hond daar een plezier mee doet en deze het aankan. Dit houdt wel in dat je niet met ons in de hostels kunt slapen en zelf een tent zult moeten meenemen. Dat zorgt voor zwaardere bepakking, minder flexibiliteit en minder connectie met de groep. De kosten voor het HOLY Camino-pakket blijven bovendien hetzelfde. 

Geen probleem! Dan stuur je je backpack gewoon vooruit voor zo’n 6 euro per dag. Er rijdt dagelijks een betrouwbare tassenservice naar alle uithoeken van de camino. Aangezien we de overnachtingen vooruitboeken, zou je geen dag hoeven te lopen met backpack. Je kunt dat per dag beslissen.

Dat kan prima, maar verwacht geen hoge kwaliteit. Spanje is een vlees- en brood land. Ooit liep ik (Jenneke) de camino vega en glutenvrij en dat was een behoorlijke uitdaging, inmiddels doe ik mezelf die stress niet aan en eet ik wat de pot schaft. Omdat ik gezond eten belangrijk vind, stem ik de route af op de hostels die enigszins goede en vega opties hebben maar die garantie is er zeker niet elke dag. Gelukkig is er altijd wel iets te vinden of te regelen zonder vlees.

Geen zorgen! Dan regelen we gewoon dat je met de trein kunt gaan en wellicht zijn er meerdere pelgrims uit de groep die dat prefereren.

Wil je mee op pelgrimstocht?


Via onderstaande button schrijf je je in op de wachtlijst voor de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela van 2025. Zodra de inschrijving opengaat ontvang je gelijk bericht!

We kijken ernaar uit de pelgrims te mogen ontmoeten die meelopen in het voorjaar van ’25!

Liefdevolle groet,

Jenneke & Robert

Pelgrimstocht

Uiteraard is het zo wanneer we na de intake voelen dat deze reis niet geschikt is voor jou, we je dit eerlijk zullen zeggen. Je krijgt je aanbetaling dan terug. Op deze reis zijn naast de Algemene Voorwaarden ook Aanvullende Voorwaarden van toepassing.

Holy pelgrimstocht playlists

Speciaal voor onze deelnemers (en andere pelgrims) zijn er de Camino playlists! Zo kun je tijdens je (oefen)wandeling kiezen voor uplifting of magical landscapes en tijdens de rumoerige nachten in de hostels voor de slaaplijst. Enjoy!

HOLY Camino uplifting
Voor de momenten dat je motivatie kunt gebruiken om die berg op te komen.

HOLY Camino magical landscapes
Om de wandelingen door prachtige landschappen extra magie te geven.

HOLY Camino sleep well
Voor de nachten in de hostels dat het niet zo stil is als je zou wensen vind je hier speciale slaapfrequenties.


 

nl_NLDutch