Meteen naar de inhoud

Opleding tot truffelceremonieleider

The Community 

Retraitefestival in Portugal

Hey, spaceholder! Behoefte aan tijd voor jezelf, innerlijk werk, verbinding en rust? Welkom bij The Community, een allesomvattend retraitefestival in het zonnige en spirituele Portugal, van 3 tm/ 20 november 2023. Zo lang? Ja, want dat mag je jezelf gunnen (maar korter mag ook). Het is eindelijk tijd voor JOU. Deze retraite is er voor en door facilitators. Hoe fijn is het als wij lichaamswerkers, coaches en ceremonieleiders zelf óók eens kunnen zakken in de veilige bedding van een groep ervaren spaceholders? Maar liefst tweëneenhalve week lang leef je samen met een groep likeminded mensen in een community-setting. Ben jij onderdeel van dit te gekke project?

Dit krijg je:
 
  • Samenleven met mensen ‘van jouw frequentie’ en toch je eigen ding doen 
  • Genieten van elkaars kennis, kunde en magie en echte verbinding tot op zielsniveau 
  • All-in gezonde, vegetarische voeding (soul food) om je lijf blij te maken 
  • Fantastische retraitelocatie midden in de Portugese natuur  
  • Veilige setting voor innerlijke processen, gestaafd op ervaren begeleiding o.l.v. mij: holistisch therapeute en ceremonieleider Jenneke van Genechten, en mijn team
  • Gevarieerd programma van holistische, sjamanistische en nuchtere workshops met daarin ook genoeg tijd voor jezelf 
  • Tweëneenhalve week lang tijd voor jezelf om te ontdekken hoe je je mooiste leven kunt leven 
  • Openingsceremonie en sluitingsceremonie met de hele groep (niet verplicht)

Leven in een community 

Hoewel het eten compleet wordt verzorgd en we niet onze eigen groente hoeven te verbouwen, ga je wel ervaren hoe het is om met dezelfde groep mensen op hetzelfde stuk land te leven voor een aanzienlijk aantal dagen. De meeste retraites en festivals zijn een week of korter. We kiezen er bewust voor om je bijna drie weken lang uit je eigen omgeving weg te trekken om je niet alleen headspace te geven, maar ook om je samen te laten leven met mensen die bezig zijn met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. 

Omdat we allemaal een klein stukje van het programma faciliteren en meebegeleiden, zijn de kosten enkel de (ongelooflijk prachtige) venue, het all-in eten en wonen en een stukje organisatie. Als je retraites gewend bent, weet je wat je normaliter kwijt bent voor een week. De insteek hiervan is voor HOLY shit. om verbinding te creëren binnen de generatie die voor verandering komt zorgen in deze wereld. De mensen die hier samenkomen zijn de rainbow warriors, de bewustzijnsstrijders, de healers. 

"Heerlijk cadeau voor mezelf"

“De retraite bij HOLY shit. was echt een heerlijke verrijking. Je ontvangt veel liefde én je geeft veel liefde aan jezelf. Mijn thema is bijvoorbeeld grenzen aangeven, en de workshop die daarbij hoorde was superfijn. Goede uitleg, veel inzichten. Heerlijk cadeau aan jezelf als je in de knoop zit of meer aandacht mag besteden aan jezelf. Mij heeft het verrijkt en enorm laten groeien. Ik ben opener, durf nu sneller uit te rijken als ik hulp nodig heb. En het belangrijkste cadeau is dat ik nu veel beter naar mijn gevoel kan luisteren. Wat ik wel en niet wil, of doe om te pleasen. Zo fijn! Ik zeg dus DOEN!”
Anne
Anne Jannes

The Community: wat houdt het in?

Bijna drie weken lang word je compleet verzorgd met overheerlijke, gezonde maaltijden (healthy vega(n), all-in) en zijn er dagelijks activiteiten waar je vrijblijvend aan kunt deelnemen, zoals ademwerk, yoga, tantra, dans, vuurrituelen, ijsbaden, ceremonies, bewustzijnsworkshops en andere holistische teachings. Je kunt hierin je eigen programma samenstellen en per dag voelen waar je je voor wilt inschrijven (of niet). Alle activiteiten zijn included/gratis… want: we wisselen ze uit!

Op deze retraite komen vrijwel alleen mensen die zelf in het dagelijks leven anderen begeleiden op hun pad van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Dat waar jij goed in bent, dat kom je eenmalig faciliteren ergens binnen die drie weken gedurende een dag(deel). De rest van de tijd neem je vrijblijvend deel aan al het andere dat er wordt aangeboden, net als in een echte community. Graag een dag naar het strand of naar de dichtbij geleden stad Tavira? Prima!

Dit retraitefestival is een mix tussen ontspannen, leuke dingen doen, innerlijk werk en ’s avonds dansen bij het vuur. Het is dus geen vastomlijnde retraite waarbij je een vast programma móet volgen, maar ook geen muziekfestival waar je na drie weken gesloopt naar buiten kruipt. Je maakt het zo diepgaand, intens of leuk als je zelf wilt. Met in afstemming soms een liefdevolle schop uit je comfortzone als je komt om stukken te helen. We dragen hierin elkaar en onszelf in een uitwisseling van geven en ontvangen binnen de kaders van een stukje organisatie. Kaders = veiligheid om te zakken. 

Video afspelen

The Community is alcoholvrij, afgestemd, liefdevol en bovenal: veilig. Veilig om compleet en volledig jezelf te zijn en te ontdekken, met respect voor elkaar(s processen) en waarbij alles er mag zijn. We delen in spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, vreugde en verbinding met elkaar, maar ook alleen zijn is heerlijk en welkom. En kom je om afgezonderd compleet verzorgd te werken in het buitenland en af en toe te proeven aan de activiteiten? Dat mag ook!

Voor wie is the Community?

Voor bewuste mannen en vrouwen die zelf faciliteren binnen lichaams- en/of energiewerk en/of coaching, sjamanisme, spiritualiteit of bewustwording. Of je nu komt werken, leren, faciliteren, zijn, helen, loslaten, shine pakken, ontspannen, tot jezelf komen, verbinden, ontvluchten, genieten of deep diven… je bent welkom vanaf 18 jaar en ouder. Als je zoiets als een wandeling of workshop in een of ander kunt hosten (of meer), ben je gewoon welkom.

The Community 
Retraitefestival in Portugal

Retraitefestival portugal
Icon euro-teken


All-in: € 1850,-*

Hoe eerder je boekt, hoe meer keuze in slaapplekken.
Betalen in termijnen is mogelijk
* Tarief is excl. btw

Locatie icon

Locatie: Monte Mariposa, Portugal

Zandloper icon

Periode: 3 t/m 20 november 2023 


Over de organisator 

“Mijn naam is Jenneke van Genechten, oprichtster van HOLY shit. en HOLY shit. Academy. Met deze platforms begeleid ik mensen live en middels videolessen in hun innerlijke processen op een holistische manier. Oftewel: kijkend naar alle lagen van een persoon/leven. Naast coaching geef ik verschillende soorten lichaamswerk en ben ik ademcoach en psilocybinetherapeute: ik zet magische truffels in als extra laag bij mijn therapievormen zodat mensen nog dieper in zichzelf kunnen reizen en op plekken komen waar je met praten niet komt. Tijdens The Community zal het dus ook mogelijk zijn om een truffelceremonie bij te wonen, als je dat wilt. Moet niet.  

Mijn vriendinnen typeren mij als een warme, krachtige vrouw met spiritualiteit én humor. Vind ik wel een fijne omschrijving eigenlijk. Veiligheid en afstemming staan bij mij op één als het gaat om innerlijk werk en ik ben ook zeer thuis in energetisch werk, maar met zweefteven (als werkwoord) hebben we nog geen oorlog gewonnen (al ben ik er af en toe graag een, als zelfstandig naamwoord). Hier in het aardse leven hebben we het te doen. Ik kan dan ook goed schakelen tussen alle werelden en voel je haarfijn aan.  

 

Foto: Jenneke

Oh, voor de hoofdmensen en 1tjes in human design: ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en deed daarna een opleiding tot ceremonieleider en ademcoach en eentje tot holistisch therapeute. Van huis uit ben ik copywriter, maar tegenwoordig schrijf ik eigenlijk alleen nog maar over spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb jarenlang ervaring met grootschalige retraites en voel me als een vis in het water bij groepsprocessen. Volg me op Instagram om mijn energie alvast te peilen. Ik hoop je te zien!”

The Community locatie

De locatie is een prachtige, afgelegen vallei in de natuur van het mooie Portugal. Het retreat center ligt in St. Catarina da Fonte do Bispo, naast Tavira en wordt omringd door een oase van groen. Het hoofdgebouw, waar we (vers & vega!) eten in de community area, heeft privé en groeps-slaapplekken, een massageruimte en een prachtige ceremoniezaal. Buiten is een heerlijk terras met hangmatten, een zwembad en een oogstrelende vallei met bomen en houten cabins. In deze heerlijke hutjes slaap je alleen of met iemand anders. Je kunt je voorkeuren aangeven in het inschrijfformulier.

"Aan alles was gedacht! "

“Twee keer beleefde ik een retraiteweekend onder leiding van Jenneke. Het waren mooie, diepe en intense weekenden. Het was fijn hoe Jenneke haar kennis overbrengt en tot uiting laat komen ‘in de praktijk’ van ceremonies en sessies. Aan alles was gedacht! Dankbaar.”
Linda Jansen

Greep uit het programma

Af en toe werken we het programma bij zodat je alvast een beetje kunt zien wie er komen en wat er wordt aangeboden. 
Het kan goed dat je er nog niet tussen staat maar wel al bent aangemeld; komt vanzelf! 

Veelgestelde vragen

Dat mag vanalles zijn, van een ‘simpele’ stiltewandeling in de ochtend tot een plantceremonie of een avondje DJ’en. Dat waar jij goed in bent, dat is wat je komt doen in ruil voor gratis deelname aan de rest van het programma. Het hoeft niet perfect en je mag altijd hulp vragen. JA JE BENT GOED GENOEG! Even sparren hierover? Mail Jenneke @ jenneke@holyshit.nl.

We zoeken specifiek ook sowieso: 

– begeleiders voor andermans workshops (voor wie niet zelf iets wil leiden), 

– een fotograaf en/of videomaker (beeldmateriaal altijd in afstemming deelnemers), 

– een praktische regelneef (keukencommunicatie, schema’s etc),

– een yogateacher,

– een ecstatic DJ, schwungmakers en muziekmakers,

– een vuurman/vuurvrouw,

– mensen voor rituelen, ceremonies, workshops, teachings en nog veel meer is mogelijk.

Waar ben jij goed in?

 

We hebben de volledige venue geboekt en daar is officieel plek tot 65 mensen. Om ruimte te bieden om eventueel ook alleen te slapen tegen bijbetaling en het überhaupt niet zo vol te hebben, hebben we minimaal 30 en maximaal 50 plekken gecreëerd. We zijn dus echt een minidorpje for the time being, verdeeld over een grote valei. Dit aantal is ook nodig om de venue voor ons alleen te houden (privacy), dus we hebben jou ook nodig om te helpen de community bij elkaar te krijgen! Als iedereen 1 andere persoon aandraagt, zijn we er. 

Uiteraard is dat afhankelijk van welke deelnemers zich aanmelden, omdat we het samen doen. Het exacte programma volgt daarom pas op de retraite zelf of vlak ervoor. Onderstaand schema is een voorbeeld.

Maandag 
6:30 Sunrise yoga 
8:00 Ochtendsharing 
9:00 Ontbijt 
10:00 Transformational breathing workshop 
13:00 Lunch 
– Vrije tijd – 
18:00 Diner 
19:00 Vuurceremonie met trance dance  

Dinsdag 
7:00 Stiltewandeling door de natuur 
8:00 Ochtendsharing 
9:00 Ontbijt 
10:00 Culturele tour door Tavira met gids incl lunch 
18:00 Diner 
19:00 Holistische teachings: het uitdagen van je overtuigingen 

Woensdag 
7:00 Ijsbadsessie 
8:00 Ochtendsharing 
9:00 Truffelceremonie 
18:00 Diner 
20:00 Maanmeditatie buiten 

Donderdag 
7:00 Krachtdiervisualisatie 
8:00 Ochtendsharing 
9:00 Ontbijt 
10:00 Holistische teachings: werken met energie 
13:00 Lunch 
– vrije tijd –  
18:00 Diner 
19:00 Klankconcert met cacao & shamanic chanting 

Vrijdag 
6:30 Shaken 
8:00 Ochtendsharing 
9:00 Ontbijt 
10:00 Wandeling door de bergen incl picknick 
18:00 Diner 
19:00 Voice dialogue workshop 

Zaterdag 
Vrij 
Ecstatic dance party 

Zondag 
Vrij 

Nee. We geloven in verbinding zonder verdovende middelen. Indien je wilt deelnemen aan een truffelceremonie, zal dit altijd onder begeleiding zijn en met de intentie om het plantmedicijn met respect te behandelen en om het in te zetten voor helingsprocessen. 

Nee. Drie weken zijn te kort om echt een minimaatschappij te vormen die ‘from scratch’ begint. Natuurlijk: als iets je echt niet bevalt, kun je dat altijd aangeven. In die zin is het meer een vrije retraite dan een utopische samenleving. De een zal elke dag met een boekje of laptop in een hangmat liggen en genieten van de rust en de ander schrijft zich in voor alle activiteiten om zoveel mogelijk ‘heling’ eruit te halen.  

Nee, Monte Mariposa is volledig afgeboekt voor The Community. We hebben privacy, mogen geluid maken en kunnen ons heerlijk terugtrekken. Uiteraard zijn wel de hosts aanwezig om lekker voor ons te koken en ons te verzorgen. 

Nee, tenzij het een blindengeleidehond in functie is.

Er zijn verschillende soorten slaapaccommodaties op het landgoed. De grootste keuze die je mag maken (zolang nog beschikbaar!) is of je in het hoofdgebouw wil liggen of in een wooden cabin in de vallei. De houten tweepersoonshutjes zijn heel simpel maar alleenstaand midden in de natuur. Het hoofdgebouw heeft douche en toilet dichterbij en ligt bovenop de berg. Kies je voor het hoofdgebouw, dan kan het zijn dat je op een tweepersoons-, een driepersoons,- of in een klein slaapzaaltje komt te liggen. Universe decides. Maar: hoe eerder je boekt, hoe beter je plek.

Meld je je aan met twee of meer personen, dan zullen we jullie altijd samen plaatsen indien gewenst. Geef dit aan in je intakeformulier.

Kom je alleen, dan is de kans groot dat je samen met iemand van hetzelfde geslacht op een kamer/hutje slaapt tenzij je per definitie alleen wil liggen. Daarvoor betaal je een meerprijs van €500,-. Ook dit kun je aangeven in je intakeformulier.

Ja, je krijgt beddengoed en een handdoek van de accommodatie. Er zijn ook genoeg (meditatie)kussens en matrassen aanwezig voor groepsworkshops en ceremonies. Yogamatten zijn er maar beperkt, dus als je in de mogelijkheid bent je eigen matje mee te nemen: graag! 

Voor je eigen workshops, dien je zelf te zorgen voor benodigd materiaal.

Zeker, want ook dat is community. In het moment voelen waar je behoefte aan hebt en met mensen leven die daar geen uitleg voor nodig hebben. Het is mogelijk om tegen meerprijs een hutje of kamer voor jezelf te boeken, maar ook als je dat niet doet zijn er op het landgoed genoeg plekjes waar je je even kunt terugtrekken (in een heerlijke hangmat bijvoorbeeld).

Natuurlijk! Je bent altijd vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je mag later arriveren en eerder vertrekken. Of als het communityleven niets voor jou blijkt, kun je op elk moment naar huis gaan. Let wel: je kunt in dit geval geen aanspraak maken op een refund of prijsvermindering. Alles is namelijk al geboekt.   

Er zal een appgroep zijn voor noodgevallen en bij de openingsceremonie zullen we richtlijnen en regels communiceren. Tijdens je verblijf ben je echter vrij om te genieten van het leven daar en mag je daarin ook voor een deel zelf verantwoordelijkheid in nemen. In een workshop of ceremonie zal de ceremonieleider het overzicht en de veiligheid bewaken.

Omdat het naast de optie om innerlijk werk te doen ook een feestelijke aangelegenheid wordt! We zullen dansen, plezier en muziek maken, zingen en verbinden. Genieten van het leven is immers misschien wel het mooiste innerlijke werk dat je jezelf kunt geven.

Ja, die mogelijkheid is er. Vanuit Monte Mariposa zelf is er een masseur aanwezig die tegen betaling massages geeft. 

Jenneke is BHV’er en kan je helpen in nood en wellicht zijn er teamleden aanwezig met een medische achtergrond. Op een kwartier rijden ligt de stad Tavira, waar een ziekenhuis ligt.

Natuurlijk! Maar als je zelf besluit dat je toch niet komt, is de aanbetaling van 100 euro non-refundable. Voor terugbetaling van het restbedrag in geval van annulering, verwijzen we je naar de voorwaarden. Je ticket doorverkopen aan iemand anders mag kostenloos, mits de intake akkoord is.

Nee, de venue wordt afgehuurd inclusief slapen en eten. Je mag gerust elders slapen (zoals in een camper) maar de vergoeding blijft dan hetzelfde. Er is overigens geen plek óp het terrein voor campers.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Faro, maar Sevilla zou ook nog kunnen. Vanaf daar pak je een taxi (samen met andere community’ers?) naar Monte Mariposa, óf als je goedkoper uit wil zijn, pak je vanaf de luchthaven eerst de trein naar Tavira en dan een taxi. Uiteraard is het ook mogelijk om met eigen vervoer te komen, maar dan dien je dit apart door te geven want het aantal parkeerplekken is beperkt.

In een keer, of met een toeslag van €15,-  in 6, 12 of 24 termijnen.

"Groepsactiviteiten afgewisseld met momenten van rust"

“Ik heb tijdens mijn zwangerschap een retreat van Jenneke bijgewoond. Ze had alles tot in de puntjes verzorgd. Ik was op dat moment in verwachting en mocht heerlijk zakken in het ontvangen in combinatie met de mooie processen die we als groep aangingen. Er waren groepsactiviteiten en er waren momenten van alleen en in rust zijn. Ik heb vooral van dit weekend meegenomen dat er in ieder van ons een talent huist, dat we allemaal unieke wonderlijke wezens zijn die mogen Zijn! Jenneke wist dat prachtig mooi bij ieder van ons te spiegelen omdat zijzelf ook altijd een uniek mens is met een hart van goud."
Dominique
Dominique van Polen 

Inschrijven

Indien je je inschrijft voor dit retraitefestival, dan kom je via onderstaande button in de agenda. Daar vind je een link naar de aanbetaling van €100,- (let op: non-refundable). Hiermee reserveer je je plek. Je ontvangt dan vanzelf direct een mailtje met het intakeformulier. We bellen je daarna. Mocht je liever eerder al vragen stellen, dan mag dat uiteraard!


 

nl_NLDutch