Ga naar de inhoud

Opleding tot truffelceremonieleider

The Community 

Retraitefestival in Portugal

Hey, spaceholder! Behoefte aan tijd voor jezelf, innerlijk werk, verbinding en rust? Welkom bij The Community, een allesomvattend retraitefestival in het zonnige en spirituele Portugal van 10 t/m 21 november 2024. Het is eindelijk tijd voor JOU. Dit bijzondere event is er speciaal voor en door mensen die normaliter graag andere mensen helpen/coachen/faciliteren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en/of sjamanisme en het leuk vinden hun ‘medicijn’ te delen én van anderen te ontvangen. Precies, we maken het programma samen. Zoals in een community. 

Halverwege de pagina vind je een sfeerimpressie-video van The Community 2023.

Dit krijg je:
 
  • Samenleven met mensen ‘van jouw frequentie’ en toch je eigen ding doen 
  • Genieten van elkaars kennis, kunde en magie en echte verbinding tot op zielsniveau 
  • All-in gezonde, vegetarische voeding (soul food) om je lijf blij te maken 
  • Fantastische retraitelocatie midden in de Portugese natuur  
  • Veilige setting voor innerlijke processen, gestaafd op ervaren begeleiding o.l.v. mij: holistisch therapeute en ceremonieleider Jenneke van Genechten, en mijn kernteam
  • Gevarieerd programma van holistische, sjamanistische en nuchtere workshops met daarin ook genoeg tijd voor jezelf 
  • 11 dagen lang tijd voor jezelf om te ontdekken hoe je je mooiste leven kunt leven 
  • Openingsceremonie en sluitingsceremonie met de hele groep (niet verplicht)
  • Soul family

Leven in een community 

Hoewel het eten compleet wordt verzorgd en we niet onze eigen groente hoeven te verbouwen, ga je wel ervaren hoe het is om met dezelfde groep mensen op hetzelfde stuk land te leven. De meeste retraites en festivals zijn een (mid)week of korter. We kiezen er bewust voor om je 11 dagen lang uit je eigen omgeving weg te trekken om je niet alleen headspace te geven, maar ook om je samen te laten leven met mensen die bezig zijn met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. 

Omdat we allemaal een klein stukje van het programma faciliteren en meebegeleiden, zijn de kosten enkel de (ongelooflijk prachtige) venue, het all-in eten en wonen en een stukje organisatie. Als je retraites gewend bent, weet je wat je normaliter kwijt bent voor een week. De insteek hiervan is voor HOLY shit. om verbinding te creëren binnen de generatie die voor verandering komt zorgen in deze wereld. De mensen die hier samenkomen zijn de rainbow warriors, de bewustzijnsstrijders, de healers.

"Wat een feestje is het retraitefestival"

"Wat een feestje is het retraitefestival geweest! Processen kwamen op gang, lief en leed werd gedeeld, een lach en een traan, alles mocht er zijn. Ik voel me nu achteraf als een andere vrouw. Er zijn laagjes afgepeld. En ja, er zijn nog altijd laagjes, maar nu voel ik me gezegend in een nieuwe staat van zijn. Lichter, en klaar om de uitdagingen die ongetwijfeld op mijn pad komen met open vizier tegemoet te gaan. Volgend jaar weer.”
Rhea
Rhea van Hees

The Community: wat houdt het in?

Ruim anderhalve week lang word je compleet verzorgd met overheerlijke, gezonde maaltijden (healthy vega(n), all-in) en zijn er dagelijks activiteiten waar je vrijblijvend aan kunt deelnemen, zoals ademwerk, yoga, dans, energetische healings, vuurrituelen, ceremonies, bewustzijnsworkshops en andere holistische teachings. Je kunt hierin je eigen programma samenstellen en per dag voelen waar je je voor wilt inschrijven (of niet). Alle activiteiten zijn included/gratis… want: we wisselen ze uit!

Op deze retraite komen vrijwel alleen mensen die zelf in het dagelijks leven anderen begeleiden op hun pad van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Dat waar jij goed in bent, dat kom je eenmalig faciliteren ergens binnen die periode gedurende een dag(deel). De rest van de tijd neem je vrijblijvend deel aan al het andere dat er wordt aangeboden, net als in een echte community. Graag een dag naar het strand of naar de dichtbij gelegen stad Tavira? Prima!

Dit retraitefestival is een mix tussen ontspannen, leuke dingen doen, innerlijk werk en ’s avonds dansen bij het vuur. Het is dus geen vastomlijnde retraite waarbij je een vast programma móet volgen, maar ook geen muziekfestival waar je na drie weken gesloopt naar buiten kruipt. Je maakt het zo diepgaand, intens of leuk als je zelf wilt. Met in afstemming soms een liefdevolle schop uit je comfortzone als je komt om stukken te helen. We dragen hierin elkaar en onszelf in een uitwisseling van geven en ontvangen binnen de kaders van een stukje organisatie. Kaders = veiligheid om te zakken. 

Community welkomstwoord
Video afspelen over Community welkomstwoord

The Community is alcoholvrij, afgestemd, liefdevol en bovenal: veilig. Veilig om compleet en volledig jezelf te zijn en te ontdekken, met respect voor elkaar(s processen) en waarbij alles er mag zijn. We delen in spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, vreugde en verbinding met elkaar, maar ook alleen zijn is heerlijk en welkom. En kom je om afgezonderd compleet verzorgd te werken in het buitenland en af en toe te proeven aan de activiteiten? Dat mag ook!

Voor wie is the Community?

Voor bewuste mannen en vrouwen die zelf faciliteren binnen lichaams- en/of energiewerk en/of coaching, sjamanisme, spiritualiteit of bewustwording. Of je nu komt werken, leren, faciliteren, zijn, helen, loslaten, shine pakken, ontspannen, tot jezelf komen, verbinden, ontvluchten, genieten of deep diven… je bent welkom vanaf 18 jaar en ouder. Maar maak het jezelf niet te moeilijk. Je hoeft geen topexpert in je vakgebied te zijn. Als je een wandeling kunt hosten, goed bent in vuur maken, of fotografie je hobby is, ben je al welkom (t/m het faciliteren van plantceremonies of het geven van een college over NLP). Waar ben je goed in?

The Community 
Retraitefestival in Portugal

Standaard word je met 1 of 2 andere personen ingedeeld op een kamer of in een cabin. Je voorkeur voor het gebouw of de vallei mag je aangeven in het intakeformulier (geen garanties). Wie echt graag alleen slaapt, mag dat tegen een meerprijs van €400,-. 

Standaardplek – € 1.350,- (excl. btw)
Je slaapt op een gedeelde kamer/cabin.

Privé slaapplek – € 1.750,- (excl. btw)
Liever je eigen privé kamer/cabin? Dat kan!
Beperkt beschikbaar.

Video afspelen over Sfeerimpressie The Community
Icon euro-teken


V.a. €1350,-

Betalen in termijnen is mogelijk
* Tarief is excl. btw

Locatie icon

Locatie: Monte Mariposa, Portugal

Zandloper icon

Periode: 10 t/m 21 november 2024

Over de organisator 

“Mijn naam is Jenneke van Genechten, oprichtster van HOLY shit. en HOLY shit. Academy. Met deze platforms begeleid ik mensen live en middels videolessen in hun innerlijke processen op een holistische manier. Oftewel: kijkend naar alle lagen van een persoon/leven. Naast coaching geef ik verschillende soorten lichaamswerk en ben ik ademcoach en psilocybinetherapeute: ik zet magische truffels in als extra laag bij mijn therapievormen zodat mensen nog dieper in zichzelf kunnen reizen en op plekken komen waar je met praten niet komt. Tijdens The Community zal het dus waarschijnlijk ook mogelijk zijn om een truffelceremonie bij te wonen, als je dat wilt. Moet niet.  

Mijn vriendinnen typeren mij als een warme, krachtige vrouw met spiritualiteit én humor. Vind ik wel een fijne omschrijving eigenlijk. Veiligheid en afstemming staan bij mij op één als het gaat om innerlijk werk en ik ben ook zeer thuis in energetisch werk, maar met zweefteven (als werkwoord) hebben we nog geen oorlog gewonnen (al ben ik er af en toe graag een, als zelfstandig naamwoord). Hier in het aardse leven hebben we het te doen. Ik kan dan ook goed schakelen tussen alle werelden en voel je haarfijn aan.  

 

Jenneke

Oh, voor de hoofdmensen en 1tjes in human design: ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en deed daarna een opleiding tot ceremonieleider en ademcoach en eentje tot holistisch therapeute. Van huis uit ben ik copywriter, maar tegenwoordig schrijf ik eigenlijk alleen nog maar over spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb jarenlang ervaring met grootschalige retraites en voel me als een vis in het water bij groepsprocessen. Volg me op Instagram om mijn energie alvast te peilen. Ik hoop je te zien!”

The Community locatie

De locatie is een prachtige, afgelegen vallei in de natuur van het mooie Portugal. Het retreat center ligt in St. Catarina da Fonte do Bispo, naast Tavira en wordt omringd door een oase van groen. Het hoofdgebouw, waar we (vers & vega!) eten in de community area, heeft privé en groeps-slaapplekken, een massageruimte en een prachtige ceremoniezaal. Buiten is een heerlijk terras met hangmatten, een zwembad en een oogstrelende vallei met bomen en houten hutjes. 

Wat anderen zeggen:

Video afspelen over Foto Dennis videoreview The Community

Dennis Heyne

Video afspelen over Foto Martina videoreview The Community

Martina Lucic

Video afspelen over Foto Annika videoreview The Community

Annika Roos

Video afspelen over Foto Dennis videoreview The Community

Dennis Ulijn

"Alles mag er zijn! "

“Wat een zegen dat ik mezelf heb gegund om mee te doen met The Community! Allereerst is de locatie magisch met de weelderige vallei, de schattige huisjes, het bijzondere hoofdgebouw, de lieve beheerders en het goddelijke eten. Daarnaast is het samenzijn met iedereen zo mooi, soms confronterend en vooral leerzaam. Iedereen maakt op haar of zijn eigen manier onderdeel uit van de groep en is tegelijkertijd als individu aanwezig. Met alles wat daarbij hoort. De mooie en de soms iets minder mooie dingen. En alles mag er zijn. Het leuke is dat het zogenaamde kernteam hier net zo goed aan meedoet en dus onderdeel is van de groep. Ze staan niet boven de groep, maar zijn ook en vooral als zichzelf aanwezig. Heel verfrissend. En als laatste mag je dus ook nog eens dat waar je goed in bent, delen met de rest. Dat betekent dat er iedere dag wel iets moois/leuks/fijns/dieps/interessants/bewustzijnsverhogends te doen is. Bedankt allemaal, voor alle mooie inzichten, de gevoelige, wijze lessen, de liefdevolle aanwezigheid, de interesse, het delen, de ruimte en het Samen Zijn."
Floor Temme

Greep uit het programma 2024

Hieronder zie je welke facilitators en workshops er alvast te vinden zijn in The Community van 2024. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt totdat we compleet zijn!

Veelgestelde vragen The Community

Dat mag vanalles zijn, van een ‘simpele’ stiltewandeling in de ochtend tot een plantceremonie of een avondje DJ’en. Dat waar jij goed in bent, dat is wat je komt doen in ruil voor gratis deelname aan de rest van het programma. Het hoeft niet perfect en je mag altijd hulp vragen. Even sparren hierover? Mail Jenneke @ jenneke@holyshit.nl.

We zoeken specifiek ook sowieso: 

– begeleiders voor andermans workshops 
– een fotograaf
– een videomaker 
– keukenprins(ess)en

– een ecstatic DJ schwungmakers en muziekmakers
– zweethut facilitator
– mensen voor rituelen, ceremonies, workshops, teachings en nog veel meer is mogelijk.

Waar ben jij goed in? (en dat mag gerust hetzelfde zijn als iets dat al wordt aangeboden!)

 

Totaal geen probleem! Ieder heeft z’n eigen magic te verspreiden en doet dingen anders, dus laat je vooral niet tegenhouden door ‘dubbele content’. We sparren gewoon even en vinden altijd een passende oplossing.

Maximaal 35. Wanneer we met meer dan 28 personen boeken (gaan we voor), mogen we de gehele venue gebruiken, dwz. het hoofdgebouw én de vallei. Bij minder mensen krijgen we een van beide plekken toebedeeld. Dit bepaalt dus ook waar we slapen.

Uiteraard is dat afhankelijk van welke deelnemers zich aanmelden, omdat we het samen doen. Het exacte programma volgt daarom pas op de retraite zelf of vlak ervoor. Onderstaand schema is een voorbeeld uit The Community van 2023.

Maandag 
8:00 Sunrise yoga 
9:00 Ontbijt 
10:00 Sharing circle
11:00 Transformational breathing workshop 
13:00 Lunch 
14:00 Soul readings & massages
18:00 Diner 
19:00 Vuurceremonie met cacao 

Dinsdag 
8:00 Shaking practice
9:00 Ontbijt 
10:00 Sharing circle
11:00 Human Design workshop
13:00 Lunch 
14:00 Bosbaden workshop
18:00 Diner 
19:00 Yin yoga

Woensdag 
8:00 Hartmeditatie
9:00 Ontbijt 
10:00 Sharing circle
11:00 Emotional Freedom Technique
13:00 Lunch 
14:00 Conscious Movement workshop
18:00 Diner 
19:00 Groepshealing met edelstenen

Donderdag 
8:00 Dans
9:00 Ontbijt 
10:00 Sharing circle
11:00 Sacred Truffelceremonie

Vrijdag 
8:00 Vinyasa yoga
9:00 Ontbijt 
10:00 Sharing circle
11:00 Intuïtief schilderen
13:00 Lunch 
14:00 Chakra workshop
18:00 Diner 
19:00 Mantra’s zingen bij het vuur & soul music

Zaterdag 
8:00 Ochtendmeditatie
9:00 Ontbijt 
10:00 Sharing circle
11:00 Mandala’s tekenen
13:00 Lunch 
14:00 Reiki sessies
15:00 Workshop ‘clearen van je naam’
18:00 Diner 
19:00 Spelletjes

Zondag 
Vrij (uitstapje naar Tavira)

We krijgen elke dag verse, lokale, bio maaltijden. Deze zijn vegetarisch of op verzoek veganistisch. Het eten is all-in en bestaat uit ontbijt (met een lekker koffietje), lunch en diner. Tussendoor is er fruit, water en thee. 

Je bent uiteraard vrij om hiervan af te wijken en elders te gaan eten of frisdrank te halen. Alcohol is niet toegestaan op het terrein, maar je bent vrij om lekker een terrasje te pikken.

Nee. We geloven in verbinding zonder verdovende middelen. Indien je wilt deelnemen aan een truffelceremonie, zal dit altijd onder begeleiding zijn en met de intentie om het plantmedicijn met respect te behandelen en om het in te zetten voor helingsprocessen. 

In feite niet. Het hoofdgebouw en de vallei van Monte Mariposa worden volledig afgeboekt voor The Community. We hebben privacy, mogen geluid maken en kunnen ons heerlijk terugtrekken. Uiteraard zijn wel de hosts aanwezig om lekker voor ons te koken en ons te verzorgen. 

Nee, tenzij het een blindengeleidehond in functie is.

Er zijn verschillende soorten slaapaccommodaties op het landgoed. Wij slapen in het hoofdgebouw in slaapkamers met gedeelde badkamers en toiletten, óf in charmante maar basic houten hutjes in de vallei. Je kunt je voorkeur aangeven in het intakeformulier maar we kunnen geen garanties geven.
Kies je ervoor om niet alleen te liggen op een kamer (meerprijs), dan word je random ingedeeld en lig je met 1 of 2 andere mensen in een kamer. Universe decides. Maar: hoe eerder je boekt, hoe beter je plek.

Meld je je aan met twee of meer personen, dan zullen we jullie altijd samen plaatsen indien gewenst. Geef dit aan in je intakeformulier.

Alleenslapers betalen een meerprijs van €400,-. 

Ja, je krijgt beddengoed en een handdoek van de accommodatie. Er zijn ook genoeg (meditatie)kussens, yogamatten en matrasjes aanwezig voor groepsworkshops en ceremonies. 

Voor je eigen workshops dien je zelf te zorgen voor benodigd materiaal.

Op de meeste dagen is het t-shirtweer, denk aan zo’n 20 graden. Soms kan het oplopen tot ‘bakken op het strand’ en soms is het bewolkt en wat frisser. Het is dus handig om kleding met korte en lange mouwen mee te nemen en er rekening mee te houden dat het ‘s avonds afkoelt, met name in de vallei.

Het gebouw heeft alles erop en eraan en de vallei is magisch, maar luxe is het niet te noemen. Het is Portugal, bovenop een berg. Dat betekent dat we spaarzaam omgaan met water, dat we toiletpapier in prullenbakjes gooien en dat het geen hotel is waar je elke dag een schone kamer mag verwachten met een handdoekzwaantje op je bed. We wassen zelf onze afwas af en delen een badkamer. Lower the standards and you will be amazed.

Omdat we er vanuit gaan enkel met facilitators daar aanwezig te zijn. Dit zijn doorgaans ondernemers en The Community is dan in die zin ook een zakelijke aangelegenheid. Je komt er deels ‘om te werken’ (immers je faciliteert een dagdeel) en je persoonlijk te ontwikkelen en kunt dit zakelijk opgeven. 

“Ik heb nog geen bedrijf, wordt mijn btw dan kwijtgescholden?”
– Nee, helaas. Dit heeft te maken met een afdracht richting de venue die ook zakelijk wordt geboekt. Iedereen betaalt hetzelfde.

Zeker, want ook dat is community. In het moment voelen waar je behoefte aan hebt en met mensen leven die daar geen uitleg voor nodig hebben. Het is mogelijk om tegen meerprijs een kamer voor jezelf te boeken, maar ook als je dat niet doet zijn er op het landgoed genoeg plekjes waar je je even kunt terugtrekken (in een heerlijke hangmat bijvoorbeeld).

Nee, in feite is The Community 18+. Echter, Robert en Jenneke nemen hun baby mee omdat de retraite anders niet bestaat en wij beide team zijn. Hier hoeft niemand anders zorg voor te dragen dan wijzelf. We willen hierom ook een uitzondering maken voor  1 of 2 andere kindjes tot 2 jaar, mits begeleid door een koppel/duo van facilitators zodat de retraite wel een retraite kan blijven en Community-gangers in hun eigen proces kunnen zakken.

Liever niet; we willen graag met de gehele groep samen openen en sluiten zodat er vanaf het begin verbinding en veiligheid ontstaat. Daarbinnen ben je volledig vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Er zal een appgroep zijn voor noodgevallen en bij de openingsceremonie zullen we richtlijnen en regels communiceren. Tijdens je verblijf ben je echter vrij om te genieten van het leven daar en mag je daarin ook voor een deel zelf verantwoordelijkheid in nemen. In een workshop of ceremonie zal de ceremonieleider het overzicht en de veiligheid bewaken.

Daarnaast zijn er BHV’ers aanwezig en een noodauto.

Omdat het naast de optie om innerlijk werk te doen ook een feestelijke aangelegenheid wordt! We zullen dansen, plezier en muziek maken, zingen en verbinden. Genieten van het leven is immers misschien wel het mooiste innerlijke werk dat je jezelf kunt geven. Verwacht echter geen muziekfestival met bands en partytenten.

Ja, die mogelijkheid is er. Vanuit Monte Mariposa zelf is er een masseuse aanwezig die tegen betaling massages geeft.

Jenneke is BHV’er en kan je helpen in nood en ongetwijfeld zijn er andere facilitators aanwezig met een medische achtergrond. Op een kwartier rijden ligt de stad Tavira, waar een ziekenhuis ligt.

Natuurlijk! Maar als je zelf besluit dat je toch niet komt, is de aanbetaling van 100 euro non-refundable. Voor terugbetaling van het restbedrag in geval van annulering, verwijzen we je naar de voorwaarden. Je ticket doorverkopen aan iemand anders mag kostenloos, mits de intake akkoord is.

Ja, voor €5,- per was mogen we daar als groep gebruik van maken. Je krijgt een handdoek van de venue die eens per week wordt vervangen. Wil je dat vaker, dan kun je dit meenemen in je was of tegen bijbetalingen laten doen.

Nee, de venue wordt afgehuurd inclusief slapen en eten. Je mag gerust elders slapen (zoals in een camper) maar de vergoeding blijft dan hetzelfde. Er is overigens geen plek óp het terrein voor campers maar er is wel een parkeerplaatsje zonder stroom. 

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Faro, maar Sevilla zou ook nog kunnen. Vanaf daar pak je een taxi (samen met andere Community-gangers) naar Monte Mariposa, óf als je goedkoper uit wil zijn, pak je vanaf de luchthaven eerst de trein naar Tavira en dan een taxi. Uiteraard is het ook mogelijk om met eigen vervoer te komen, maar dan dien je dit apart door te geven want het aantal parkeerplekken is beperkt.

In een keer, of met een toeslag van €15,-  in 6, 12 of 24 termijnen.

Dit is een zakelijk ‘product’. Daarom staat er een exclusief btw-bedrag op de pagina vermeld. We gaan er vanuit dat het wordt aangeschaft door ondernemers, maar het is geen probleem als je meedoet terwijl je nog geen KVK-nummer hebt. Op zakelijke producten zit een wettelijke bedenktijd van 48 uur. Als je om welke reden dan ook wil annuleren 48 uur nadat je je aanbetaling hebt gedaan, zitten daar wellicht kosten aan verbonden, afhankelijk van hoe dicht we op de retreat zitten, die je kunt terugvinden in de retreatvoorwaarden.

"Ontzettend dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring"

“Dit retraitefestival was voor mij echt tijd voor mezelf, voelen wat al een hele tijd gevoeld wilde worden. Gedragen worden door een prachtige groep mensen om echt te zijn met alles wat je bent. Verdriet, vreugde, angst en geluk: ik heb het allemaal mogen ervaren. Ontzettend dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring. Alle workshops, activiteiten en ceremonies hebben bijgedragen aan mijn proces. Ik ga naar huis met het gevoel een stuk dichter bij mezelf te zijn. Ik weet welke kant ik op mag en ben dankbaar.”
Esther review The Community
Esther Bakker

Inschrijven the Community

Hieronder kun je je inschrijven voor The Community 2024 middels een aanbetaling van €100,-.
Het intakeformulier komt dan vanzelf in je mail en nadat je die ingevuld terug hebt gestuurd,
hebben we even persoonlijk contact per telefoon. Ik kan niet wachten je te spreken!
Liefs, Jenneke