Meteen naar de inhoud

Hoofdpijn tijdens of na truffels: hoe komt het en wat kun je eraan doen?

Een truffelceremonie is een innerlijke reis, met het doel persoonlijke groei te cultiveren, of nieuwe inzichten te verkrijgen. Het kan voorkomen dat je de dag erna (in zeldzame gevallen langer) een zwaar hoofd hebt of wat hoofdpijn ervaart. Geruststellinkje: dit is vrij normaal na het gebruik van truffels of paddo’s, geen reden tot zorgen dus. Maar, met deze tips kun je dit fenomeen verminderen, of misschien zelfs voorkomen.

Een truffelreis is vaak een emotionele aangelegenheid. Je verwerkt diepgewortelde issues en dat vraagt nogal wat van je brein. Ook hebben truffels soms een iets langere nawerking op de waarneming van je brein dan je bewust doorhebt. In veel gevallen is die hoofdpijn dus puur een uiting van vermoeidheid. Daarom raden we je ook aan om de dag na de ceremonie een rustdag in te plannen. Tijd voor selfcare: neem een bad, boek een massage, kook iets lekkers en gezonds, en voor je het weet ben je er weer bovenop. Oh, en uitslapen!

Wat je lichaam nodig heeft
Voor de ceremonie
Goed naar je lijf luisteren is cruciaal, zowel voor- tijdens- als na de ceremonie. Heb je aanleg voor hoofdpijn of maak je je hier zorgen over, start dan in de week voor je ceremonie al met voorbereiden. Slaap voldoende en zorg dat je steeds genoeg drinkt, want uitdroging is een notoire hoofdpijnveroorzaker. Omdat een tekort aan serotonine gelinkt is aan hoofdpijnen kan het helpen om je serotonineniveau alvast wat op te krikken. Geniet zoveel mogelijk van de buitenlucht en de zon en eet maaltijden die veel tryptofaan (een aminozuur) bevat, bijvoorbeeld door te ontbijten met havermout en noten. Sporten helpt om deze goede aminozuren naar je hersenen te sturen, dus probeer dat zeker in je schema te verwerken.

Tijdens de ceremonie
Omdat stress een grote factor kan spelen in het ontstaan van hoofdpijn (hierover later meer), is het goed om die alvast zoveel mogelijk te verminderen. Stel al je vragen en spreek je angsten uit, je bent in een veilige omgeving. Bij HOLY shit. werken we graag met ademtechnieken en ook die zullen helpen je lichaam en geest te kalmeren. Je kunt ook een fijne etherische olie meenemen die je stress verlicht. Kamille, lavendel, Ylang Ylang en bergamot zijn hier goede voorbeelden van. Je kunt dit natuurlijk thuis al inzetten en uitproberen!

Na de ceremonie
De dag na een ceremonie kun je jezelf een boost geven door extra choline te eten. Cho-wattes? Een tekort aan deze voedingsstof staat erom bekend hoofdpijn te veroorzaken. Een innerlijke reis is hard werken en met de juiste maaltijd vul je alle benodigde voedingsstoffen weer aan. Choline zit onder andere in eieren, noten, bonen, tarwekiemen en spinazie.
Werk je graag met etherische oliën, kunnen die ook hier verlichting brengen. Brand bijvoorbeeld pepermunt, lavendel, wierook en eucalyptus om je hoofdpijn te verlichten.

Hoofdpijn achter de ogen: licht
Hoofdpijn kan op verschillende plaatsen druk uitoefenen. Zit die achter of boven je ogen, dan kan het wel eens zijn dat je ogen te veel lichtprikkels hebben binnengekregen. Door de psychoactieve stoffen in de truffels vergroten je pupillen, waardoor je ogen gevoeliger zijn voor licht. Als je weet dat je snel hoofdpijn ervaart, kun je dus vooraf zorgen voor een verduisterde kamer met zachte lichtbronnen. Dat doen we bij HOLY shit. sowieso al voor je. Iedereen krijgt daarom ook een mindfold (blinddoek). Laat deze zo lang mogelijk op.
Het kan ook zijn dat de reis die je op de truffel maakte je derde oog wat veel heeft gestimuleerd, maar dat is niet per se erg, en gaat met rust weer over. Het kan alleen een hoofdpijntje veroorzaken, maar je krijgt er wel inzichten voor terug. Lees hier meer over het derde oog chakra.

Hoofdpijn vanuit de nek: stress
Hoofdpijn die uitstraalt vanuit je nek of schouders, en vervolgens pijn doet in je slapen en kruin, duidt op stress. Deze spanningshoofdpijn kan optreden wanneer je erg nerveus de trip ingaat, of een heftige reis meemaakt. Hierom hebben first-timers er vaker last van, en ervaren truffelaars steeds minder, omdat je leert te ontspannen. Zorg in elk geval voor een goede en comfortabele positie zodat je geen onnodige kramp creëert. Toch last van je nek? Neem een hete douche na de ceremonie, doe daarna wat stretches of yoga, en/of ga gewoon lekker vroeg slapen.

 

Hopelijk hebben we je zorgen kunnen wegnemen en helpen onze tips jou van je hoofdpijn af. Heb jij wel eens last gehad van hoofdpijn na een ceremonie, en weet je trucs die helpen? Laat het hieronder weten! Kijk hier voor meer info over onze truffelceremonies.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Visualiseer je droomhuis

In deze geleide meditatie maak je het plaatje van je droomhuis, op je droomlocatie, in je droomomgeving helder tot in de details. Wat voel je als je het huis binnengaat, hoe ruikt de keuken en welke kleur hebben de stenen? Hoe ziet je tuin eruit, of je uitzicht? Check ons YouTube-kanaal voor meer geleide meditaties. https://www.youtube.com/watch?v=YCCX56vS_bg&feature=emb_logo

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch