Meteen naar de inhoud

Microdosing met truffels: het nieuwe medicijn?

Magic truffels worden bij HOLY shit. medicinaal ingezet, als middel om nieuwe inzichten te krijgen en diepliggende kwesties aan te pakken. Omdat truffels ons onderbewuste aanspreken, is er een nieuwe trend ontstaan: het innemen van microdosissen truffel gedurende langere periodes, om zo een meer permanente positieve invloed op je hersenen en gemoedstoestand uit te oefenen. Hoe gaat dat in zijn werk, wat zijn de effecten en de mogelijke risico’s? We zetten het voor je op een rijtje.
Door: Anne Koreman & Jenneke van Genechten

Allereerst is het goed om je af te vragen: waarom wil ik dit? Gebruikers die truffels microdoseren geven in groten getale aan dat ze allerlei positieve veranderingen bemerken. In kleinschalige onderzoeken komt naar voren dat gebruikers op de dagen dat ze microdoseren een stijging in hun creativiteit, sociale vaardigheden en gemoedsrust waarnemen. Ze staan meer open voor nieuwe ervaringen en ideeën en voelen zich minder depressief of angstig. Microdosering wordt overigens niet enkel gedaan met psylocybine (de werkzame stof in truffels): er wordt ook geëxperimenteerd met LSD. Bij HOLY shit. gebruiken we alleen het door de natuur geproduceerde truffeltje.

Truffeldagen en niet-truffeldagen

De ongeschreven regel is dat je een tiende van een normale portie truffels (7,5 – 15 gram) neemt. Deze dosis van 1 á 2 gram is zo laag dat je er niet van gaat hallucineren maar slechts een lichte buzz voelt. Het zal ook niet aan jou te zien zijn dat je truffels hebt ingenomen. Het beste neem je die vóór 10:00 uur ’s morgens, op een lege maag. Het is belangrijk om niet elke dag een dosis te nemen. Op die manier raakt je lichaam eraan gewend en verliest het zijn effect. Dit is mede waarom we aanraden minstens één maand te laten tussen deelname aan een tweede truffelceremonie. Gebruikelijk bij microdosering is om één dag wel – twee dagen niet een miniportie in te nemen. De consistentie van de truffel maakt het lastig om een dosis te nemen die niet te laag- (waardoor je niks voelt), en niet te hoog is (waardoor je gaat hallucineren). Gelukkig krijg je in smartshops tegenwoordig microdosing kits. De verse truffels zijn legaal, in tegenstelling tot paddo’s, die wel onder de Opiumwet vallen. Lees hier meer over Paddo’s vs Truffels.

En dan?

Als je de zogenaamde ‘sweet spot’ hebt gevonden kun je van de effecten gaan genieten. Het is aan te raden om alles dat je waarneemt te noteren. Parameters die hierbij worden aangehouden zijn: stemming; energie; werk; pijn; slaap en sociale vaardigheden. Waarschijnlijk zal je merken dat de effecten op dag twee doorwerken maar op de derde dag wegebben. Toch is het belangrijk om niet te blijven innemen, gezien het bewust worden van het verschil in je gevoel deel is van de ervaring. Voordeel van de kleine dosis is, dat je er fysiek niet veel van merkt en ook niet misselijk zult worden.
Na acht tot tien weken kun je dan ook het beste een microdose-loze periode inlassen van minimaal één maand. Er is nog weinig bekend over de gevolgen van het constant herhalen van deze cyclus, dus het is belangrijk om goed op jezelf te blijven letten als je voelt dat je wilt doorgaan met microdoseren.

Waar moet je op letten?

De uitwerking is voor ieder lichaam anders. Aan te raden is om je allereerste microdosis niet te nemen op een drukke dag vol afspreken. Je wil goed kunnen voelen wat het met je doet, dus start op een rustige dag. Daarnaast handig om te weten dat verse truffels niet eeuwig houdbaar zijn. Meestal zo’n 8 weken in de koelkast mits vacuüm verpakt. 

Uiteindelijk is het belangrijk om in gedachten te houden dat onderzoek naar langdurige microdosering nog in de kinderschoenen staat. De eerste bevindingen zijn dat er zeker positieve effecten zijn op de mentale gezondheid en de hoop is dat er mogelijkheden zijn om psylocybine in te zetten in medicijnen voor depressie en angstklachten.

Wil jij in een veilige omgeving een ervaring met magic truffels ondervinden? Hier kun je in de agenda de datum kiezen die jou past voor een truffelceremonie (day retreat) en hier kun je onze nieuwe online module ‘Microdosing with Magic Truffles’ volgen!

Wil je hier graag in begeleid worden? Dat kan, waar en wanneer je wilt tijdens deze cursus Microdoseren met truffels van de HOLY shit. Academy

4.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ruben Pollaert
3 jaren geleden

Geweldige informatie! Net waar ik op zoek was.

trackback

[…] hielp hij een speciale microdosing methode de wereld in. (Meer over microdoseren lees je trouwens hier en de module ‘Microdoseren met magische truffels’ vind je op HOLY shit. Academy) Die methode […]

Misschien ook interessant:

Hoe zuiver je je eigen huis?

Elk huis heeft een unieke energie, die ontstaat door de geschiedenis van de plek, de gebruikers, energiebanen en entiteiten. Jij kunt de controle nemen over deze energie door je huis energetisch te reinigen. Wij geven je de ins en outs!

Lees verder

 

3
0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch