Meteen naar de inhoud

“Waarom ik verliefd werd op sharing circles”

Al vanaf de eerste editie was Tiemen Schumacher aanwezig bij de HOLY sharing circles. Bijzonder, vond ik. Dus ik vroeg hem of hij me in één zin kon zeggen waarom hij zo graag naar die cirkels komt. Toen kreeg ik dit levensverhaal. Aho, Tiemen!

“We hebben allemaal onze eigen manier van ontspannen en deze bijeenkomst is een van mijn manieren, waar het tegelijkertijd nog een aantal lagen dieper gaat dan simpelweg ontspannen. Het is de algehele ambiance waar ik behoefte aan heb, een spirituele sfeer met de focus op bewustwording waar ik het gevoel heb met een hoger doel bezig te zijn en hiermee de essentie van het leven aanraak. Een sharing circle beleef je nooit alleen, het is erg fijn om deze veilige omgeving met gelijkgestemde mensen te mogen creëren. Het is telkens weer een verrijkende ervaring die mij persoonlijk veel te bieden heeft.

Video afspelen

Ik leer bijvoorbeeld om me kwetsbaar op te stellen. Ik heb heel lang gedacht dat ik sterk was door mij niet kwetsbaar op te stellen, echter is het tegendeel waar, ik ben juist sterk door mij kwetsbaar op te stellen, door emoties te tonen. Hiermee geef ik eigenlijk aan dat ik niet ‘perfect’ ben en wat is het toch heerlijk om niet perfect te hoeven zijn, om het te accepteren, om het te omarmen, om vervolgens te beseffen dat ik met al mijn flaws en ongemakken eigenlijk toch op mijn eigen manier perfect ben, zoals dat iedereen op zijn eigen manier perfect is. Het haalt een bepaalde druk van de ketel, een druk die ik mezelf probeer op te leggen. De sharing circles bieden voor mij de gelegenheid, om me in een veilige en fijne omgeving kwetsbaar op te kunnen stellen en dat voelt gewoon goed. Ik geniet er eigenlijk gewoon van om me kwetsbaar op te stellen, het heeft een hele andere en helende betekenis voor mij gekregen. 

Ik ben een echte dromer. In mijn gedachten weet ik alles perfect te visualiseren, prachtige verhalen die de revue passeren, het lijkt allemaal zo logisch. Echter kan het delen van mijn gedachten met de buitenwereld een heel ander verhaal zijn, letterlijk. Dit heeft er dan vooral mee te maken dat ik te veel in mijn hoofd ga zitten, te bedenken wat ik allemaal moet gaan zeggen, terwijl ik als gevoelsmens juist beter tot mijn recht kom als ik vanuit mijn gevoel spreek. Dankzij de sharing circles leer ik steeds beter vanuit mijn gevoel te praten. Als ik vanuit mijn gevoel praat, dan hoef ik niet na te denken over wat ik wil gaan zeggen en komt alles vanzelf naar boven, dat wat op dat moment nodig is. Het praten vanuit gevoel is tevens ook een manier om mijn hart te luchten en opgekropte stress/emoties los te laten. 

De kracht van de HOLY sharing circles zit hem in het feit dat je ononderbroken mag vertellen, waarbij niemand je in de rede valt of van alles aan je gaat vragen. Er gebeurt iets magisch op het moment dat je mag vertellen zonder onderbroken te worden. Het is iets wat je niet kunt uitleggen, maar zelf moet ervaren. Het is superfijn dat er mensen zijn die oprecht naar je luisteren, zonder te oordelen. Het is ook weer heel fijn om dit terug te kunnen geven aan anderen, om oprecht te luisteren zonder te oordelen. Er heerst een sterk gevoel van wederzijds respect en dat geeft mij het gevoel dat we allemaal gelijk zijn, wat elk levend wezen op deze planeet ook gewoon is. Daarnaast laat het mij ook beseffen dat wanneer ik mij alleen voel, ik eigenlijk niet alleen ben. We voeren allemaal dezelfde strijd, alleen ziet de filmrol er bij iedereen weer net iets anders uit, maar het gevoelsleven wat daaronder schuilgaat, ligt volgens mij nog niet zo ver van elkaar vandaan.

Ik ben enorm dankbaar voor de verrijkende ervaring, dat Jenneke deze fijne omgeving voor ons heeft mogelijk gemaakt.

Aho!”

Lijkt het je ook fijn om deel te nemen aan een van de activiteiten van HOLY shit.? Bekijk hier de agenda.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:


 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch