“Het is puur uit verlangen naar balans dat ik deelneem aan de HOLY sharing circles”

Al vanaf de eerste editie was Tiemen Schumacher aanwezig bij de HOLY sharing circles. Bijzonder, vond ik. Dus ik vroeg hem of hij me in één zin kon zeggen waarom hij zo graag naar die cirkels komt. Toen kreeg ik dit levensverhaal. Aho, Tiemen!

“We hebben allemaal onze eigen manier van ontspannen en deze bijeenkomst is een van mijn manieren, waar het tegelijkertijd nog een aantal lagen dieper gaat dan simpelweg ontspannen. Het is de algehele ambiance waar ik behoefte aan heb, een spirituele sfeer met de focus op bewustwording waar ik het gevoel heb met een hoger doel bezig te zijn en hiermee de essentie van het leven aanraak. Een sharing circle beleef je nooit alleen, het is erg fijn om deze veilige omgeving met gelijkgestemde mensen te mogen creëren. Het is telkens weer een verrijkende ervaring die mij persoonlijk veel te bieden heeft.
Ik leer bijvoorbeeld om me kwetsbaar op te stellen. Ik heb heel lang gedacht dat ik sterk was door mij niet kwetsbaar op te stellen, echter is het tegendeel waar, ik ben juist sterk door mij kwetsbaar op te stellen, door emoties te tonen. Hiermee geef ik eigenlijk aan dat ik niet ‘perfect’ ben en wat is het toch heerlijk om niet perfect te hoeven zijn, om het te accepteren, om het te omarmen, om vervolgens te beseffen dat ik met al mijn flaws en ongemakken eigenlijk toch op mijn eigen manier perfect ben, zoals dat iedereen op zijn eigen manier perfect is. Het haalt een bepaalde druk van de ketel, een druk die ik mezelf probeer op te leggen. De sharing circles bieden voor mij de gelegenheid, om me in een veilige en fijne omgeving kwetsbaar op te kunnen stellen en dat voelt gewoon goed. Ik geniet er eigenlijk gewoon van om me kwetsbaar op te stellen, het heeft een hele andere en helende betekenis voor mij gekregen. 

Ik ben een echte dromer. In mijn gedachten weet ik alles perfect te visualiseren, prachtige verhalen die de revue passeren, het lijkt allemaal zo logisch. Echter kan het delen van mijn gedachten met de buitenwereld een heel ander verhaal zijn, letterlijk. Dit heeft er dan vooral mee te maken dat ik te veel in mijn hoofd ga zitten, te bedenken wat ik allemaal moet gaan zeggen, terwijl ik als gevoelsmens juist beter tot mijn recht kom als ik vanuit mijn gevoel spreek. Dankzij de sharing circles leer ik steeds beter vanuit mijn gevoel te praten. Als ik vanuit mijn gevoel praat, dan hoef ik niet na te denken over wat ik wil gaan zeggen en komt alles vanzelf naar boven, dat wat op dat moment nodig is. Het praten vanuit gevoel is tevens ook een manier om mijn hart te luchten en opgekropte stress/emoties los te laten.

De kracht van de HOLY sharing circles zit hem in het feit dat je ononderbroken mag vertellen, waarbij niemand je in de rede valt of van alles aan je gaat vragen. Er gebeurt iets magisch op het moment dat je mag vertellen zonder onderbroken te worden. Het is iets wat je niet kunt uitleggen, maar zelf moet ervaren. Het is superfijn dat er mensen zijn die oprecht naar je luisteren, zonder te oordelen. Het is ook weer heel fijn om dit terug te kunnen geven aan anderen, om oprecht te luisteren zonder te oordelen. Er heerst een sterk gevoel van wederzijds respect en dat geeft mij het gevoel dat we allemaal gelijk zijn, wat elk levend wezen op deze planeet ook gewoon is. Daarnaast laat het mij ook beseffen dat wanneer ik mij alleen voel, ik eigenlijk niet alleen ben. We voeren allemaal dezelfde strijd, alleen ziet de filmrol er bij iedereen weer net iets anders uit, maar het gevoelsleven wat daaronder schuilgaat, ligt volgens mij nog niet zo ver van elkaar vandaan.

Ik ben enorm dankbaar voor de verrijkende ervaring, dat Jenneke deze fijne omgeving voor ons heeft mogelijk gemaakt.

Aho!”

Lijkt ‘t je ook leuk om eens deel te nemen?
Check de agenda!

HOLY shit. start sharing circle voor mannen in Limburg!

HOLY shit. mannencirkel: start sharing circle voor mannen in Limburg!    Beste mannen van Limburg, het is eindelijk zover. Naast de vrouwencirkel en de gemengde cirkel, komt er nu ook een mannencirkel. Met maximaal acht mannen per avond gaan we doen wat...

Controle-issues: alles moet altijd zoals ik het wil

Controle-issues: alles moet zoals ik het wil Je nieuwe relatie komt voor je koken, of een vriendin helpt je met opruimen, en je merkt: ‘hm… ik zou het anders doen.’ Die gedachte heb je wel vaker. Jij snapt immers gewoon hoe dingen handig gaan in jouw stekkie. Dat heb...

HOLY dance: verbinden met je lijf

HOLY dance: verbinden met je lijfWie gek is van Biodanza, Erodanza, Heart dancing, Ecstatic dance of gewoonweg dansen op gevoel, gaat HOLY dance geweldig vinden. In HOLY dance gaat het niet om het volgen van pasjes zoals de dansinstructeur ze je leert, maar het leren...

Waarom ik verliefd werd op sharing circles

Waarom ik verliefd werd op sharing cirkels. En wat is dat eigenlijk? Jullie horen me continu brabbelen over ‘sharing circles’, maar waar heeft ze het toch over? 😉 Een sharing circle is een samenkomst van mensen die in een cirkel zitten (hangen/liggen) en open durven...

Alles verandert: hoe ga ik daarmee om?

Alles verandert; hoe ga ik daarmee om?De afgelopen maanden is er voor iedereen een hoop veranderd. Je werk is waarschijnlijk helemaal anders dan eerst. Misschien kun je nu tijdelijk niet naar je familieleden of je vrienden toe en is dat lastig. Daarnaast heb je dan...

VLOG – Uitleg over wortelchakra: aarding

Wortelchakra: aardingIn deze eerste vlog van een reeks over de 7 chakra's, vertelt Jenneke alles over de basischakra. Als je wortelchakra uit balans is, kan je je angstig en rusteloos voelen. Je hebt geen vertrouwen in jezelf en in je lichaam. Je bent rommelig en zo...

Vlog: uitleg over het heiligbeen- chakra

HeiligbeenchakraDe chakra van het heiligbeen Ineens niet meer zo creatief als vroeger? Geen zin meer in seks? Geen daadkracht om iets fatsoenlijk neer te zetten? Eetbuien? Dan kan het zijn dat de energie in je heiligbeenchakra stagneert. Dit kan ook invloed hebben op...

Tandenknarsen? Dit zegt het en zo kom je er vanaf!

Tandenknarsen? Dit zegt het en zo kom je er vanaf! Meestal komen we erachter dat we ’s nachts knarsen doordat iemand anders ons daarop wijst of als we vaak wakker worden met hoofdpijn/kaakpijn. Je kunt het ook zelf ontdekken; kijk maar eens in de spiegel naar je...

“Waarom ik verliefd werd op sharing circles”

"Het is puur uit verlangen naar balans dat ik deelneem aan de HOLY sharing circles" Al vanaf de eerste editie was Tiemen Schumacher aanwezig bij de HOLY sharing circles. Bijzonder, vond ik. Dus ik vroeg hem of hij me in één zin kon zeggen waarom hij zo graag naar die...

Kindherinneringen met een life impact; heb jij ze ook?

Kindherinneringen met een life impact; heb jij ze ook? Het klinkt als iets om te sparen bij de Appie, ‘spaar ze allemaal!’, maar het is minder gezellig dan dat. Kindherinneringen met een life impact zijn gebeurtenissen uit je jeugd die zo veel invloed hebben gehad dat...

Ode aan het lichaam: In sickness and in health

In sickness and in health Lief lijf,Ik beloof plechtigje lief te hebbenzonder voorwaardenIk beloof in elke keuze die ik maakte denken aan wat voor jou het beste isIk beloof dat ik je heiligheid zal erendoor geen energieën toe te laten die daar niet horenIk beloof je...

Ontmoet je krachtdier en ontdek wat dit over je Zegt

Ontmoet je krachtdier en ontdek wat dit over je zegtKrachtdieren, totemdieren, medicijndieren en spirit animals… het is allemaal ongeveer hetzelfde, maar vooral heel magisch als je eenmaal weet welk dier er aan je zijde staat. Iedereen heeft een krachtdier, of zelfs...

Workshop ademwerk begeleiden

Workshop ademwerk begeleidenHeb je zelf de oneindige magie van holotropisch of verbonden ademwerk al eens ervaren en lijkt het je fijn om andere mensen te begeleiden in hun processen? Dat kan bij HOLY shit.! In de dagworkshop op zaterdag 15 augustus leer je hoe je...

Pelgrimstocht van 800 kilometer: hoe en waarom

Het waarom en hoe achter 8oo kilometer wandelen: de pelgrimstocht naar Santiago de compostela    Ruim 300.000 pelgrims van over de hele wereld lopen jaarlijks een pelgrimstocht: de Camino de Santiago, een voettocht van honderden kilometers. Redacteur Jenneke...

Loslaten, hoe doe je dat?

Loslaten, hoe doe je dat? Iets dwaalt rond in je hoofd. Een (ex-)geliefde, ruzie met je collega, het overlijden van een naaste,… en hoe hard je ook probeert; telkens komt er weer een gedachte of een gevoel voorbij waardoor je weet: ik heb het nog altijd niet helemaal...

Angst: waarom voel je het en hoe houd je de controle?

Angst: waarom voel je het en hoe houd je de controle?Of je nu bang bent om ziek te worden, om geen werk te hebben, om je geliefde(n) te verliezen of de klassieker: enge beestjes, we kennen dit gevoel allemaal. Een beetje angst zo nu en dan is vervelend maar niet...

8 tips voor het loslaten van je telefoonverslaving

8 tips voor het loslaten van je smartphoneverslaving Het eerste dat je doet in de ochtend is het aanzetten van je telefoon om te zien of je nog ongelezen berichtjes hebt te beantwoorden of dat er nog iets interessants voorbijkomt op Facebook. En je gebruikt elk...

Ontdek de feminiene en masculiene energie in jezelf

Ontdek de feminiene en masculiene energie in jezelf We onderscheiden in dit artikel twee soorten energie: nu-energie en archetypische energie. Nu-energie is de energie die je nú voelt, gebaseerd op een schaal van 0 tot 100. Archetypische energie is mannelijke en...

Vlog: uitleg over zonnevlechtchakra

ZonnevlechtchakraZonnevlechtchakra Ben jij een echte strijder? Of eerder een dienaar? Het is goed om te vechten voor jezelf maar je kunt ook té fel zijn. Het is goed om er voor anderen te willen zijn maar je moet jezelf niet vergeten. Dat alles heeft te maken met je...

Zo krijg je het minder druk in je agenda/hoofd

Zo krijg je het minder druk in je agenda/hoofd Veel mensen worstelen met hetzelfde: drukte. “Hoe gaat het?” – “Druk, hè.”Alsof het iets normaals is geworden om het druk te hebben, of zelfs iets goeds. Laten we die meteen uit de lucht schieten: druk zijn maakt je niet...
X