Meteen naar de inhoud

Truffels en paddo’s: wat is het verschil (en zijn ze legaal?)

Wanneer ik zeg dat ik truffelceremonies verzorg, hebben mensen daar zeer uiteenlopende en vaak grappige beelden bij. Iemand vroeg eens of dat niet slecht is voor de lijn, als ik zo veel truffels eet (#chocoladetruffels) en iemand anders dacht dat het ging over truffels voor door de pasta. Misschien is het ook wel goed dat nog niet iedereen bekend is met de magic truffels waarover ik het heb, want het zijn medicijnplanten die serieus mogen worden genomen.

Je hebt paddenstoelen en je hebt paddenstoelen. Zo heeft de natuur bepaald dat sommige van die paddenstoelen lekker zijn voor in de soep (#champignons) en dat andere paddenstoelen ook eetbaar zijn, maar in plaats van je maag je geest vullen. Deze paddenstoelen bevatten bewustzijnsveranderende stofjes die ervoor zorgen dat je hersenen op een andere manier gaan werken. Op een geestverruimende manier. Echter, het is niet de bedoeling dat we die massaal door de soep gooien, dus die groeien op andere manieren en hebben een herkenbaar uiterlijk. Slim van Moeder Natuur. Geen zorgen, je vindt ze niet op de Brunssumerheide.

Paddo


Die bewustzijnsveranderende stofjes heten psilocine en psilocybine. Om duidelijk te maken dat we die met zorg moeten nuttigen, hebben we ze de naam paddo’s gegeven. Ooit kon je die gewoon kopen in een smartshop, maar omdat niet iedereen daar even verstandig mee omging, zijn ze inmiddels verboden. Beide stoffen staan daarom nu op de lijst van de Opiumwet sinds 2002. Je kunt wel kweeksets kopen om ze zelf te groeien en dan is het legaal verkrijgbaar. Lekker dubbel.

Truffel

Truffels daarentegen, zijn wél legaal te koop in een smartshop. Juridisch gezien is de truffel namelijk geen paddenstoel, maar een sclerotium (zwamvlokpakket bij schimmels). Een truffel groeit onder de grond en ziet er dan ook niet uit als een paddenstoel. Deelnemen aan een truffelceremonie valt dus niet onder illegale paktijken!

Is het verslavend?


Neen.
Wanneer psilocybine wordt ingenomen, wordt het omgezet in psilocine, die vervolgens inwerkt op serotoninereceptoren in de hersenen. Psilocine is structureel gelijk aan serotonine (5-HT) en heeft geen significant effect op de dopaminereceptoren. Om deze en andere redenen is psilocine niet een verslavende stof en is ze niet dodelijk. Door de jaren heen is bovendien er veel onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van Magic Truffels. Er is tot nu toe niet één studie bekend waarvan de conclusie luidt dat de werkzame stof gevaarlijk is. Uit Nederlands onderzoek is gebleken dat de werkzame stof niet geassocieerd is met geestelijke of lichamelijke verslaving, maar juist met een verandering in de persoonlijkheid op lange termijn. Mensen zouden vriendelijker, opener en extraverter worden.En hiephoi! Dat is precies waarom we bij HOLY shit. truffelceremonies faciliteren. Er zijn écht langetermijneffecten in je persoonlijke ontwikkeling.

Zou je graag deelnemen aan de truffelceremonie? Dan kan dat eens per maand bij en vooraf gepland thema, of je boekt en ceremonie los en in overleg met de ceremonieleider. We hebben een private Facbookgroep met meer informatie. Stuur een mailtje en we zetten je erin! Info@holyshit.nl

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Nieuwjaarsritueel in 6 stappen

Het nieuwe jaar is een mooi moment om je doelen opnieuw te evalueren, en je brein te programmeren om datgene aan te trekken dat je nodig hebt. Giet het in de vorm van een eenvoudig ritueel om er kracht achter te zetten. In 6 stappen!

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch