Meteen naar de inhoud

Helende frequenties: hoe trillingen muziek zo magisch maken

Wist je dat muziek helend kan zijn op een diep niveau? Dit heeft te maken met bepaalde trillingen en frequenties. Dat ene liedje waar een mooie herinnering bij hoort, dat nummer waar je in de auto hélemaal los op gaat of een prachtig muziekstuk waar je bij wegdroomt zijn daar allemaal voorbeelden van.
Door: Michelle Kroonen

Alles om je heen, inclusief jijzelf, heeft een bepaalde trilling. Lage trillingen gaan gepaard met negatieve emoties, zoals angst, boosheid en depressie. Positieve emoties daarentegen trillen juist heel hoog. Hierover schreven we eerder al in dit artikel, waar we ook ingaan op de trilling en energie van de aarde op dit moment.

Luisteren doe je niet alleen met je oren
Als je luistert naar muziek (of andere geluiden) vangen je oren dit op in de vorm van geluidsgolven. Deze geluidsgolven meet je in hertz/hrz, die het aantal trillingen per seconde aangeven. De frequentie van de geluidsgolven heeft vervolgens invloed op de hersengolven, die net als al het andere in de wereld laag of hoog trillen. Elke hersengolf zorgt voor een andere gemoedstoestand. Als je bijvoorbeeld enorm gespannen of gestrest bent, dan trillen je hersengolven op een andere frequentie dan wanneer je lekker ontspannen bent.

De Solfeggio frequenties 
Hersengolven kun je beïnvloeden met bepaalde frequenties. Hiermee creëer je een gemoedstoestand waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Gregoriaanse monniken gebruikten deze helende frequenties al in de 11de eeuw tijdens meditatiesessies. Tegenwoordig vind je veel verschillende frequenties via Spotify en Youtube. De Solfeggio frequenties zijn heel populair en bekend. Solfeggio (of Solfège) is de Italiaanse term voor de muziekonderwijsmethode waarbij je een melodie zingt met de namen van de noten. De oorspronkelijke Solfeggio toonladder met de noten Ut-Re-Mi-Fa-Sol-La is vertaald naar de volgende frequenties:

  • Ut- 396 hrz: verandert jouw verdriet in vreugde en verwijdert blokkades en andere negatieve energieën.
  • Re – 417 hrz: brengt je in contact met een onuitputtelijke energiebron. Klinkt goed, toch?
  • Mi- 528 hrz: dé liefdesvibratie. Luisteren naar deze trilling verhoogt je eigen trilling en zorgt voor een gelukkig gevoel. Onderzoek laat zien dat het zelfs de aanmaak van gelukshormonen stimuleert.
  • Fa – 639 hrz: stimuleert jouw vermogen om diepe en betekenisvolle relaties met anderen op te bouwen.
  • Sol – 741 hrz: helpt je om emoties te tonen en gevoelens uit te drukken.
  • La – 852 hrz: ondersteunt je bij het verhogen van je bewustzijn en intuïtie.

Binaural beats
Binaural beats zijn een speciaal soort helende frequenties. De naam zegt het al een beetje: ‘bi’ oftewel ‘twee’. Deze beats kenmerken zich door het ritmisch afspelen van twee tonen, die slecht een paar hertz van elkaar verschillen. Via je linkeroor van je koptelefoon hoor je de ene toon, via je rechteroor de andere. Je hersenen vullen een verschiltoon aan. Stel, je luistert naar een linkertoon van 150 hrz en een rechtertoon van 143 hrz, dan is de verschiltoon 7 hrz. Deze verschiltonen hebben ook weer elk hun eigen uitwerking op de gemoedstoestand. Binaural beats kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij een hogere productiviteit, een beter geheugen of beter slapen.

Verhoog je trilling
Ook al noemen we het helende frequenties, deze tonen op zich zijn helaas niet voldoende om al je problemen de deur uit te trillen. Zie het luisteren naar de frequenties altijd als ondersteuning en als een fijne tool voor het verhogen van je eigen trilling. Tik via Spotify of Youtube het aantal hrz in, probeer uit wat voor jou werkt, zoek een rustig plekje op en gebruik een koptelefoon. Enjoy!

Live ervaren hoe fijn het is om je lichaam vrij te laten bewegen op muziek? Kom een keertje meedoen met HOLY latin. You’ll love it ;). Of besluiter de podcast over helende frequenties op jouw favoriete podcast app!

3.8 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Zo krijg je het minder druk in je agenda/hoofd

Veel mensen worstelen met hetzelfde: drukte. “Hoe gaat het?” – “Druk, hè.”
Alsof het iets normaals is geworden om het druk te hebben, of zelfs iets goeds. Laten we die meteen uit de lucht schieten: druk zijn maakt je niet belangrijker, beter, leuker, interessanter of rijker.

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch