Ademwerk

HOLY latin

Een uurtje voor jezelf

Wie van Latijns-Amerikaanse muziek houdt, zal zich helemaal op z’n plek voelen tijdens een uurtje HOLY latin. Salsa, merengue, reggaeton en bachata zijn enkele beats waar je lekker op zult zweten tijdens deze dansles. Je leert danstechnieken van vele latinstijlen, maar zult vooral voelen hoe fijn het is om je lijf te bewegen en kunt leren houden van de delen die je misschien nog niet helemaal accepteert.

Dansen is namelijk hartstikke therapeutisch. Endorfine (die vrijkomt door beweging) maakt je blij, en na een uurtje losse heupen ben je volledig uit je hoofd en in je lijf. Oh ja, we dansen op blote voeten tijdens deze les. Parkeren is gratis voor de deur, vooraf aanmelden kan hier! Je kunt losse lessen nemen als je dat fijner vindt dan een abonnement. Deze les is ook als losse workshop te boeken met je eigen gezelschap via deze link.

Voor wie is deze les?

  • Volwassen mannen, vrouwen en iedereen die zich anders identificeert
  • Voor wie geen dansskills heeft, maar wel blij wordt van Latijns-Amerikaanse muziek
  • Voor wie op topniveau (of lager) heeft gedanst en behoefte heeft aan meer body awareness / body love
  • Voor wie geen partner heeft om salsa mee te dansen
  • Voor wie me-time nodig heeft
  • Alleen voor leuke mensen

Kom je meedansen?

Icon euro-teken

Kosten: € 27,50 p/m

Losse les: € 10,00

Zandloper icon

Wanneer: elke woensdag 09.00 - 10.00

Locatie icon

Locatie: Huskensweg 17b, Heerlen

Danszaal 2e verdieping (gratis parkeren voor de deur)

Oefeningen om beter te leren voelen en uit je hoofd te gaan, danstechnieken in voornamelijk latinstijlen, korte choreo’s, humor, zweten. Deze les is niet gericht op competitie, shows dansen of er fantastisch uit moeten zien. Wel op je fantastisch vóelen over jezelf en plezier maken. Neem een flesje water mee als je dat fijn vindt.

Let op: Er is geen douche aanwezig, maar wel een toilet om je eventueel op te frissen.

De reden dat we op blote voeten dansen, is omdat in je voeten veel zenuwuiteinden zitten die in verbinding staan met je organen en ledematen. Door op blote voeten te dansen, ‘masseer’ je als het ware je hele lijf, krijg je meer contact met je lichaam en voel je je meer gegrond. Maar voel je je daar niet prettig bij, dan kun je gerust sokken dragen. Laat je hierdoor niet tegenhouden om te komen, niks moet.
Waar je je fijn in voelt. Je mag komen in je sportkleding, in je werkkleding, partykleding en zelfs in je ondergoed als jij daar blij van wordt. De meesten dansen in gewone kleding met korte mouwen.

Een losse les betaal je eenvoudig vooraf via de website. Let wel: op deze lessen geldt een no refund voorwaarde, hoe uitzonderlijk je reden van afmelding ook is. Je mag wel altijd een vriend(in) in jouw plek sturen.

Indien je kiest voor een abonnement, wordt het bedrag elke maand automatisch afgeschreven van je bankrekening. Je schrijft je eenmalig in via deze link.

Afmelden of pauzeren
Been gebroken, voor langere tijd op reis of een andere reden waardoor je voor een bepaalde periode niet kunt komen? Geen probleem, dan pauzeren we je abonnement. Dit is mogelijk bij een minimale afwezigheid van 4 weken. We pauzeren je abonnement dan maximaal 6 maanden. Duurt je pauze langer, dan word je uitgeschreven en kun je je op elk gewenst moment opnieuw inschrijven. Je kunt je abonnement drie keer pauzeren.

Besloten om je uit te schrijven? Geen probleem! Stuur een mail naar info@holyshit.nl uiterlijk 7 dagen voor de 1e van de volgende maand, en we maken het direct in orde. Je zit nergens aan vast en bent altijd welkom om weer terug te komen.

Losse les: € 10,00
Abonnement: € 27,50 p/m +  € 5,00 eenmalige aanmeldkosten 

De eerste maand wordt naar rato berekend: je betaalt alleen voor de resterende dagen van die maand en kunt dus direct instromen.

Deze les als workshop voor je eigen gezelschap? Leuk! Lees er meer over op de workshoppagina.

"Je kunt echt volledig jezelf zijn!"

“Jenneke is een heerlijk energiek mens. Naar mijn mening en ervaring is het perfect om bij haar je danslessen HOLY latin te volgen. Ze doet dit met zo veel passie; door haar enthousiasme word je bijna als vanzelf meegenomen in deze vibe. Je kunt in deze les écht volledig jezelf zijn.”
Carmen Franssen

Over de juf

“Hoi, Jenneke hier! Ik gaf in 2018 mijn (bij)baan als dansinstructrice op na 11 jaar lesgeven, zodat ik HOLY shit. kon opzetten en me daar volledig op kon focussen. In al die jaren heb ik bij drie verschillende dansscholen lesgegeven, maar Swing-inn in Heerlen blijft mijn warmste nest. Ik ontwikkelde me van zoekende tiener tot een vrouw met een missie onder het oog van de honderden mensen die zich door de jaren heen in mijn danszaal verzamelden.

Naast de reguliere lessen voor beginners en gevorderden startte ik een showgroep genaamd Salsa y Más. Jarenlang traden we op bij (latin)festivals en andere events, totdat ik dansvormen zoals ecstatic danceheart dancing en biodanza ontdekte. De lessen die ik gaf, rijmden niet meer met wat ik voelde. Dans hoorde ineens niet meer te gaan over perfect uitgevoerde choreografieën en pijnlijke voeten in hoge hakken. Dans kreeg voor mij een nieuwe betekenis: het mocht gaan over genieten van je eigen lijf, naar binnen keren, expressie geven aan wat je voelt en plezier maken. Het betekende het einde van mijn dansjufcarrière en mijn showgroep.

Drie jaren gingen voorbij waarin ik voornamelijk in de keuken danste. Soms werd ik betrapt door een langslopende buurman. En soms piepte ik ’s morgens vroeg voor het werken de danszaal van mijn kantoorgebouw in en vlamde ik een kwartiertje op de dansvloer. Want dat maakte me blij. Totdat ik me op een ochtend in die zaal afvroeg waarom ik dit, als ik er dan toch was, niet kon doen met mensen erbij? Mensen die daar dan ook blij van worden en die ik (beter) kan leren dansen. Als bewegen en plezier maken horen bij een holistische levensstijl, waarom dan geen latinles als onderdeel van HOLY shit.?

Tja, het kwartje was eerder gewoon nog niet gevallen, denk ik. Ik vind het heerlijk om weer voor de groep te staan en verwelkom je met al mijn liefde bij HOLY latin.”