Meteen naar de inhoud

Pelgrimstocht door Spanje

800 kilometer naar binnen keren

Behoefte aan een diepe connectie met jezelf en de natuur? Behoefte aan stilte en niets moeten? Aan eindeloos wandelen door honderden kilometers aan prachtige landschappen, bergtoppen en niemandsland? Van kerkdorp naar kerkdorp neem ik je mee op een spirituele voetreis door Spanje over de populaire pelgrimstocht naar het heilige oord: Santiago de Compostela

Hiernaast vind je de korte film (Engelstalig) die we maakten van de pelgrimage in het najaar van 2021 voor een sfeerimpressie.

For whom?

Mensen die op zoek zijn naar bezinning op hun eigen manier, die houden van wandelen in de natuur en graag binnen de veiligheid van een groepje bewegen.

Wanneer?

Camino 2024: 22 april t/m 26 mei 2024.

We starten in de Franse Pyreneeën bij Saint-Jean-Pied-de-Port en lopen helemaal naar het westen van Spanje: Santiago de Compostela. 

Retraite voor lichaam en ziel

Een 5-weekse pelgrimstocht op de Franse route (Camino Francés) onder begeleiding en toch alleen. We reizen met een groep van maximaal 8 deelnemers. Deze wandeltocht is een ontdekkingsreis naar wie je echt bent, wat je achter mag laten op het pad en waar je naartoe gaat. Stapje voor stapje en kilometer voor kilometer doorloop je de vier fases van een pelgrimage:

1. Fysieke week

2. Emotionele week

3. Spirituele week

4. Vrijheid

Jenneke loopt met deelnemer pelgrimstocht

Pelgrimstocht onder begeleiding...

Deze reis wordt begeleid door mij: Jenneke van Genechten. Aangenaam! Ik ben een geoefende caminowandelaar met een enorme passie voor langeafstandwandelingen, natuur, en in het bijzonder dit pelgrimspad.

In het dagelijks leven ben ik holistisch therapeute en procesbegeleidster. Ik geef (holistische) lessen en ceremonies aan groepen en liep naast meermaals de Franse camino ook de Portugese. Ik studeerde psychologie, media en holisme. Ik ben er voor je mental support, je complete voorbereiding, je praktische zaken en innerlijke processen.

Ik ben niet je reisbureau, maar je reisgenoot. We zullen met een kleine groep van 8 wandelaars door Spanje lopen en elkaar ontzettend goed leren kennen. Vooraf zullen we elkaar ontmoeten in voorbereidende wandelingen en meetings waarin je bijvoorbeeld leert welke spullen je (niet) nodig hebt, hoe je je backpack inpakt en je wandelstokken gebruikt en waarin we het mentale stuk van de reis voorbereiden. Daarnaast leer je via video’s alles wat je moet weten over slapen, eten, je pelgrimspaspoort, het vervoer en wat je allemaal kunt verwachten.

... en toch alleen

Eenmaal in Spanje loop je je eigen pad, maar in de avond ontmoeten we elkaar op de afgesproken slaapplek en zullen we ervaringen uitwisselen over de dag en alles wat er speelt. Zo bepaal je dus zelf of je veilig met iemand meeloopt, of dat je het lekker vindt om in je eentje door de bergen te trekken. En heb je even geen zin in andere mensen, dan zonder je je af en zien we je weer wanneer je daar behoefte aan hebt. Hoe dan ook: ik ben er. Voor je blaren, je emotionele ontladingen en als veilige basis. Én ik vertel je elke avond wat je de dag erna mag verwachten van de route, waar je echt moet gaan lunchen en waar je goed moet letten op de bewegwijzering. We gaan samen, ik begeleid je waar gewenst, maar je draagt je eigen tas en verantwoordelijkheden. We’re in it together.

Waarom meegaan met deze pelgrimstocht

  • De reis van je leven, waarop je kunt ontdekken wie je écht bent, wat je komt doen op deze planeet en hoe je het beste uit je leven haalt
  • De veiligheid én gezelligheid van een groepje vooraf en tijdens de reis
  • Complete praktische én mentale voorbereiding om alles uit je pelgrimstocht te halen
  • Georganiseerde oefenwandelingen & mind meeting
  • Nergens over nadenken / alles geregeld, inclusief slapen en etappes
  • Samen, en toch je eigen pelgrimstocht lopen
  • Groepsapp voor veiligheid en hulp bij nood tijdens de reis
  • Vraagbaak Jenneke altijd ter beschikking, veel persoonlijk contact
  • Voor de rest van je leven profijt van alle waardevolle holistische lessen
Melanie Magnee
Read More
"De voorbereiding op deze reis vraagt om kennis en kunde én daar is Jenneke een kei in. Door haar wandelervaringen weet ze wat je fysiek, mentaal en emotioneel te wachten staat en dat is niet niks. Ze zorgt voor mooie oefenwandelingen, goede tips & tricks voor de reis en ze bereid je goed voor. Ik was ook blij met de Gearlist en de extra tips m.b.t. kleding, er gaat een wereld voor je open als je daarin duikt. Je kunt met al je vragen bij haar terecht en niets is onbespreekbaar, dit geeft je een veilig en prettig gevoel. Zo wordt wandelen omgetoverd tot mijn persoonlijke reis en een uniek cadeau voor mezelf ❤️….een aanrader! !"


Investering in jezelf

Voor het meelopen met deze groep van maximaal 8 wandelaars heb ik een ‘HOLY Camino’-pakket samengesteld. Ik help je compleet en volledig voor te bereiden op je pelgrimstocht, gun je de mooiste ervaring van je leven met je persoonlijke leerprocessen én neem je graag veilig mee door Spanje terwijl ik zelf ook de tocht meeloop.

HOLY camino-pakket

Icon euro-teken

€ 3.495,-

Payment in instalments is possible.

Zandloper icon

5 weken

Inhoud van het pakket:
* Alle overnachtingen (!) 
* 1 jaar toegang tot de ‘Pelgrimeren naar Santiago’-module in HOLY shit. Academy 
* Oefenwandelingen 
* Camino goodiebag met o.a. je pelgrimspaspoort
* Groepsmeetings waarin je leert over:
– Voetverzorging
– Backpack inpakken
– Manieren om je bandana te dragen
– Wandelschoenen strikken
– Hoe te hiken met stokken en waarom
– Welke gear je nodig hebt en gear check
– Mentaal-emotionele voorbereiding
* Appgroep voor sharen, hulp bij nood en informatie
* Dagelijkse informatie bij elke etappe tijdens de reis
* Videoverslag van de pelgrimstocht
* Twee after Camino-meetings na de reis om weer in Nederland te aarden

Wat zit er niet bij:
* Eten en drinken
* Vluchten
* Reis- en annuleringsverzekering 

Op het HOLY camino-pakket zijn aanvullende voorwaarden van toepassing.

Wat als ...

Dat is geen probleem. Daarvoor zijn de oefenwandelingen die we organiseren en starten we op tijd met oefenen. Als je zonder problemen 10 kilometer kunt lopen, dan kun je samen met mij opbouwen tot de langere afstanden. Er zijn zelfs pelgrims die ongetraind gaan. Meestal is het vooral een mind-dingetje. Als je hoofd weet dat je het kunt omdat je het al eens hebt gedaan, is het ineens makkelijker. 

Dat zou onfortuinlijk zijn, maar het kan gebeuren. Indien je enkele dagen rust nodig hebt door buikpijn, blaren of andere ongemakken, dan zorgen we dat je met een bus of taxi kunt reizen om wat rustdagen te nemen. Geen man overboord! In ernstigere situaties, ga ik met je naar een arts en bepalen we samen hoe verder. I’ve got your back.

We gaan uiteraard met je in gesprek. Omdat we elke avond de dag met elkaar doornemen, weten we ook hoe iedereen erbij loopt en zal zo’n beslissing niet uit het niets komen. Indien je écht je reis voortijdig wenst af te breken, help ik je aan een terugvlucht en zorg ik dat je veilig bij de luchthaven komt. 

Ik zal je nooit dwingen om te overnachten op de plek die ik voor je boek of om met mij mee te lopen. Ga je na een tijdje liever je eigen weg, dan ben je daar vrij in en neem je daarmee alle verantwoordelijkheden en kosten op je. Je kunt dan zelf kiezen of je wel met ons terugreist of niet. Doorgaans ga ik er niet vanuit dat dit zal gebeuren want de kracht en veiligheid van een groepje is ongekend.

Dat kan, mits je natuurlijk zeker weet dat je je hond daar een plezier mee doet en deze het aankan. Dit houdt wel in dat je niet met ons in de hostels kunt slapen en zelf een tent zult moeten meenemen. Dat zorgt voor zwaardere bepakking, minder flexibiliteit en minder connectie met de groep. De kosten voor het HOLY Camino-pakket blijven bovendien hetzelfde. 

Geen probleem! Dan stuur je je backpack gewoon vooruit (doe ik ook!) voor zo’n 6 euro per dag. Er rijdt dagelijks een betrouwbare tassenservice naar alle uithoeken van de camino. Aangezien ik de hostels vooruitboek, zou je geen dag hoeven te lopen met backpack. Je kunt dat per dag beslissen.

Dat kan prima, maar verwacht geen hoge kwaliteit. Spanje is een vlees- en brood land. Ooit liep ik de camino vega en glutenvrij en dat was een behoorlijke uitdaging, inmiddels doe ik mezelf die stress niet aan en eet ik wat de pot schaft. Omdat ik gezond eten belangrijk vind, stem ik de route af op de hostels die enigszins goede en vega opties hebben maar die garantie is er zeker niet elke dag. Gelukkig is er altijd wel iets te vinden of te regelen zonder vlees.

Geen zorgen! Dan regelen we gewoon dat je met de trein kunt gaan en wellicht zijn er meerdere pelgrims uit de groep die dat prefereren.

Van elke groep wordt een reisverslag per video gemaakt. Dat is eigenlijk een heel luxe extra! Het is een blijvende herinnering die je er nergens anders bij krijgt. De meeste mensen vinden dit dan ook fantastisch. Indien je hier moeite mee hebt, geef dit dan aan. Dan zal ik je minder prominent in beeld brengen en niet alleen. De groep als geheel wordt wel in beeld gebracht dus af en toe is het onvermijdelijk dat je ergens langshobbelt, maar ik zal er met de montage dan ook zo veel mogelijk rekening mee houden. Mocht je een seriemoordenaar op de vlucht zijn, dan kan ik je misschien eruit blurren ;).

Wil je mee op pelgrimstocht?

Via onderstaande button schrijf je je in voor de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela van 2024. Door het voldoen van de aanbetaling reserveer je je plek definitief. Deze is €100,- en non-refundable. Je ontvangt vervolgens vanzelf een mailtje met het intakeformulier. Ik kan dan al een klein beetje een beeld krijgen van wie je bent en wat je drijft om mee te gaan. Hierna zal ik middels een videocall contact met je opnemen om elkaar te leren kennen, vragen te beantwoorden en iets te vertellen over de verdere gang van zaken.

De eerste live groepsmeeting zal plaatsvinden op 16 juli 2023, waarmee het oefenprogramma en de voorbereidende lessen van start zullen gaan. 

Liefdevolle groet,

Jenneke

Pelgrimstocht

Uiteraard is het zo wanneer ik voel dat deze reis niet geschikt is voor jou, ik dit eerlijk zal zeggen. Je krijgt je aanbetaling dan terug.
Op deze reis zijn naast de General Terms and Conditions ook Additional Terms and Conditions van toepassing.

Holy pelgrimstocht playlists

Speciaal voor onze deelnemers (en andere pelgrims) zijn er de Camino playlists! Zo kun je tijdens je (oefen)wandeling kiezen voor uplifting of magical landscapes en tijdens de rumoerige nachten in de hostels voor de slaaplijst. Enjoy!

HOLY Camino uplifting
Voor de momenten dat je motivatie kunt gebruiken om die berg op te komen.

HOLY Camino magical landscapes
Om de wandelingen door prachtige landschappen extra magie te geven.

HOLY Camino sleep well
Voor de nachten in de hostels dat het niet zo stil is als je zou wensen vind je hier speciale slaapfrequenties.


 

en_GBEnglish