Meteen naar de inhoud

Op mini-retraite met jezelf

Deze is voor wie behoefte heeft aan een paar dagen niks, zonder dat daar meteen een verre reis of dure locatie voor geboekt dient te worden. Je kunt ook een retraite houden met jezelf (of samen met iemand), gewoon lekker thuis (of in een te huren hutje op de hei). Het enige wat je doet is het volgen van mijn voorbereiding om het optimale uit je vrije dagen te halen en ze niet te laten verzanden in Netflix of ‘toch nog even werken’.

Door: Jenneke van Genechten

Stap 1: plannen

Plan 4 dagen vrij in je agenda voor je mini-retraite. Dit zijn vier dagen waarin je echt helemaal geen afspraken hebt staan, geen mensen om je heen hebt en in alle rust tot jezelf kunt komen. Nee, ook geen snelle videocall of doktersbezoekje. Niks. Je blokt ze in je agenda en omlijst ze als HOLY DAYS. Hier komt niets tussen, nog geen minuut met anderen.

Waarom vier dagen? De eerste dag van je retraite ben je nog bezig met onthaasten en in je lijf zakken, dus effectief zijn er drie dagen om echt te ‘retreaten’ en dat is wel een minimum om echt in het proces te zakken. Besluit of je thuis wilt blijven of in een chaletje gaat zitten aan het water/bos en boek deze alvast. Probeer de avond ervoor daar aan te komen zodat je geen tijd kwijt bent met reizen of inchecken.

Stap 2: bepaal je reden en doel
 
Stel jezelf deze vraag: waarom wil ik op retraite met mezelf? Je reden bepaalt namelijk je doel en dus ook de inhoud van je vierdaagse. Bijvoorbeeld:
 
– Ontprikkelen van dagelijkse hectiek
– Belangrijke keuze doorvoelen
– Rouw- of loslaatproces toelaten
– Volledige toewijding aan gezondheid, lijf en zelfliefde zonder afleiding
– ….?
 
Schrijf daarna op wat je belangrijkste doel is voor deze periode. Uiteraard maken we dit doel zo concreet mogelijk volgens de wie, wat, waar, waarom, hoe, wanneer, hoeveel, etc.
Voorbeeld: “Mijn doel is om zonder afleiding vier dagen lang volledig gefocust te zijn op mijn lichaam, waarbij ik mijn patronen doorbreek met betrekking tot het maken van ongezonde keuzes en nieuwe routines ontwikkel om zo gezond mogelijk door het leven te gaan. Hierbij geef ik al mijn aandacht aan gezonde voeding, beweging, meditatie

Stap 3: inhoud vormgeven

Als je weet wat je doel is, kun je inhoud gaan geven aan je vier dagen me-time. Maak bijvoorbeeld een schema met afwisselende activiteiten (yoga, meditatie, journalen, zelf-reiki, wandelen, koken, slapen,…) of kies ervoor om je retraite blanco in te gaan. Let er dan wel op dat je gefocust blijft voelen in het moment, want voor je het weet zegt je hoofd dat je toch even gaat bingewatchen.

Stap 4: erken je vluchtroutes

Schrijf vooraf ook op wat je vluchtroutes zijn: waarin vlucht jij weg als je iets niet wil voelen? (Social media, gokken, series kijken, eten, porno, drank,…) Spreek met jezelf af dat deze activiteiten verboden zijn tijdens je retreat. Als je voelt dat er nog meer ‘regels’ bij moeten, noteer deze dan ook.

Stap 5: communiceer je plan


Zorg dat je inner circle weet dat ze je niet kunnen storen. Door het uit te spreken maak je het ook meer ‘echt’ voor jezelf, ga je het serieuzer nemen en is de kans op succes groter. Immers, je wil niet vier dagen weggooien. Je wilt aan de slag met je doel en tevens tot rust komen. Stel dus ook een out of office bericht in: neem dit net zo serieus als een echte vakantie naar het buitenland.

Dan ben je nu ready to go. Plan de laatste voorbereidingen voor je retraite nog in en… aftellen maar!

Wil je liever een grotere retraite onder begeleiding? You’re in luck: HOLY shit. organiseert een retraitefestival! Check it out here.

 
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Ik maak me zorgen om geld, wat nu?

High vibrations, dat is het antwoord. Erop vertrouwen dat het goedkomt. Je gedachten positieve energie laten uitstralen. “Ja, lekker makkelijk,” hoor ik je denken. En we snappen je. Want zorgen maken om geld staat gelijk aan zorgen maken over een van je basisveiligheden. Zonder geld geen eten en geen dak boven je hoofd. Dakloos worden is voor velen de grootste nachtmerrie. Dus logisch dat je oerangst tegen je zegt er NU iets moet gebeuren. Gelukkig weten we bij HOLY shit. hoe we die zorgen kunnen tackelen en weer in de goede mindset komt om geld in je laatje

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
en_GBEnglish