Meteen naar de inhoud

DIY Reiki: pijn wegnemen met je handen

Het klinkt als iets wat alleen sjamanen kunnen: pijn helen door handoplegging. In werkelijkheid kan iedereen het, ook jij. Je hebt er slechts een paar ‘ingrediënten’ voor nodig. Laten we starten met een beetje basisinformatie en daarna volgt een oefening om zelf reiki toe te passen. Hou je vast, want magic is about to happen.

Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei (geest of ziel) en Ki (energie). Een mooie omschrijving is ‘universele levensenergie’, en die bevindt zich overal om ons heen. Alles is energie. Naarmate je er meer mee gaat werken, zul je merken dat je het beter kunt voelen. Je kunt deze energie namelijk gebruiken om bij jezelf of een ander energetische blokkades weg te nemen of juist meer energie naar een plek te sturen. Iemand kan daardoor pijn voelen afnemen, of zich energieker voelen. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het fantastisch.

Kanaaltje naar boven

Ons bovenste energiepunt, het kruinchakra, is het kanaaltje naar boven. Bij veel mensen sluit dat kanaaltje met het volwassen worden. We leren dat alles wat niet-aards is, zweverig en eng is. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Het kanaaltje kan ook geblokkeerd raken door trauma’s en daarna fysieke of emotionele klachten veroorzaken. Bij een reiki-inwijding wordt het kanaaltje weer opengezet door een reikimeester. Je merkt daarna vaak al direct verschil. Je wordt gevoeliger voor spirits en energieën. Dat is niet iets engs, het is juist een prachtige tool om jezelf en anderen beter te begrijpen en te helpen helen.

Ervaring van Jenneke

“Ik had onlangs mijn eerste reiki-inwijding. Bij de truffelceremonies werk ik al op intuïtie met energie, maar nu heb ik geleerd hoe ik de energie nog beter kan laten stromen en blokkades kan wegnemen. De opleidingsdag bij ZoMa was echt een eyeopener voor me. Na de inwijding reed ik naar huis met kiespijn. Ik ging er ook mee slapen en stond ermee op. Omdat ik toch reiki op mezelf moest oefenen, legde ik 20 minuten mijn handen op mijn wang en deed ik mijn denkbeeldige ritueeltje met het openen van mijn kanaaltje en het laten stromen van energie. Toen ik mijn handen weghaalde, was de kiespijn weg. Echt. Ik was compleet in shock dat het zo snel en effectief werkte. Sindsdien gebruik ik het doelgerichter dan voorheen bij cliënten en op mezelf. Het werkt nog niet altijd, of soms met vertraging, maar ik leer de kracht van de universele energie elke dag beter kennen. Ongelooflijk.”

Reiki-oefening

Ook zonder een inwijding kun je de energie voelen. Ga rustig zitten en sluit je ogen. Wrijf je handen tegen elkaar totdat het warm wordt en leg ze dan in bidhouding tegen elkaar. Vanuit het midden van je hand laat je vervolgens steeds meer ruimte ontstaan tussen je handen, alsof er een bal van energie tussen zit die steeds groter wordt. Van pingpongballetje naar sinaasappel en van sinaasappel naar voetbal. Uiteindelijk bewegen je vingers dus ook van elkaar af. Het helpt om de energie sterker te maken door af en toe even terug te duwen zodat de bal weer kleiner wordt. Het voelt als een licht magnetisch veld. 

Kun jij de universele energie voelen? Laat het ons hieronder weten!
 
Moeite met energie en emoties voelen? Probeer deze meditatie eens. 
 
Drastischere spirituele hulp nodig? Check onze Deep Dive coaching. 
4 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erwin
Erwin
1 jaar geleden

Mooi hoe het werkt en wat je met energiewerk kunt. Ik heb helende handen en kan bij mensen blokades opsporen. Met een massage waarbij ik amper het lichaam raak werk ik de sppieren en gewrichten los.

Ik heb alleen vaak moeite met de energie die ik dan zelf opneem. Ik realiseerde me dat ik veel energie geef om blokades van mensen op te schonen. Een grote zoektocht naar manieren om mezelf voor energie van anderen die ik aanraak af te sluiten. Veel werkt zoals handen wassen in koud water achteraf. Mezelf verbeelden dat ik een aardpen heb die contact maakt met het grondwater. You name it.

Mogelijk kan Reiki mij helpen om deze gave beter te begrijpen.

Jenneke van Genechten
Beheerder
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erwin

Lieve Erwin,
Sorry voor de late reactie! Met reiki is het de bedoeling dat de energie door je heen stroomt en ook wordt afgevoerd wat van anderen is. Dan kun je je visualiseren door te denken dat het via je voeten weer de aarde in stroomt. Als je het vasthoudt, wil dat ook iets zeggen over je eigen proces! In dat geval kan het leerzaam zijn (en energievretend helaas). Liefs, Jenneke

chantal
chantal
1 jaar geleden

ik heb dit ook een vaak ook helder voelend en dit soort dinen

Jenneke van Genechten
Beheerder
8 maanden geleden
Antwoord aan  chantal

Supermooi Chantal, het is een gave. 🙂

Annie
Annie
8 maanden geleden

Hoi, ik heb een vraagje. Is het “normaal” dat er erg veel energie vanuit je handen voelt als je ze gewoon in de buurt van elkaar houdt? (Dus niet eerst handen tegen elkaar/wrijven.) Ik wordt er soms gek van. Dan zit of loop ik, en voel ik gewoon die energie en ik weet niet wat ik er mee aan moet.

Jenneke van Genechten
Beheerder
8 maanden geleden
Antwoord aan  Annie

Hoi Annie,
Ja! Dit voelt (althans ik denk dat je dit bedoelt) als een soort magnetisch veld, als een onzichtbare ballon. Klopt dat? Dit is inderdaad energie en eigenlijk heel mooi, maar ik kan me voorstellen dat het lastig is als je het telkens voelt. Wat ik je aanraad om te doen is er bewust mee gaan zitten en die energie steeds groter en sterker maken met je handen steeds verder uit elkaar. Daarna breng je de ballon van energie ‘in’ je lijf op een plek waar je wat extra ondersteuning kunt gebruiken, en stuur je het met je gedachten via je voeten uiteindelijk de aarde in. Je kunt dan helpen met je handen. Het kan ook helpen je handen af en toe te wassen als je in contact bent geweest met andere mensen, en om een edelsteen te laten uitmeten bij een edelstenenwinkel die helpt je energie te reguleren. a

Liefdevolle groet,
Jenneke

Bert
Bert
5 maanden geleden

Hoi, ik heb de handenwrijvende test gedaan en voel een harde bal. Het maakt mij nieuwsgierig. Ik heb er helemaal geen verstand van maar heb meerdere malen mijn rechterhand de afgelopen jaren op de pijnplek van een bekende gelegd. De pijnen voel ik via een heel dun kanaal scherp via mijn onderarm naar boven binnen stromen. Vaak is de pijn bij de ander weg en kan ik die pijn uit mijn arm slaan.Nogmaals ik heb er geen verstand van, maar is dit een normaal iets en kan ik hier iets mee doen? Alvast heel erg bedankt voor jullie reactie. Groeten Bert.

Misschien ook interessant:

Bart: “Ze stierf voor ik kon vertellen hoe fantastisch ze was”

“Kom je nu alsjeblieft?” klonk het voor de tweede keer die ochtend dat zijn moeder belde. “We moeten nu echt afscheid van haar gaan nemen.” Bart K. werd voor het grootste gedeelte opgevoed door zijn oma. Door een depressie gaf hij haar niet de aandacht die ze verdiende, zo zegt hij achteraf. Want ineens was ze er niet meer. Hij deelt met ons zijn rauwe verhaal over de dood en zijn worstelingen. Ik wilde niet gaan. Na het eerste telefoontje was ik rustig opgestaan, een douche genomen en me vervolgens op mijn gemak aangekleed alsof er niet aan

Lees verder

 

7
0
Laat hier een reactie achter!x
en_GBEnglish