Meteen naar de inhoud

DIY Reiki: pijn wegnemen met je handen

Het klinkt als iets wat alleen sjamanen kunnen: pijn helen door handoplegging. In werkelijkheid kan iedereen het, ook jij. Je hebt er slechts een paar ‘ingrediënten’ voor nodig. Laten we starten met een beetje basisinformatie en daarna volgt een oefening om zelf reiki toe te passen. Hou je vast, want magic is about to happen.

Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei (geest of ziel) en Ki (energie). Een mooie omschrijving is ‘universele levensenergie’, en die bevindt zich overal om ons heen. Alles is energie. Naarmate je er meer mee gaat werken, zul je merken dat je het beter kunt voelen. Je kunt deze energie namelijk gebruiken om bij jezelf of een ander energetische blokkades weg te nemen of juist meer energie naar een plek te sturen. Iemand kan daardoor pijn voelen afnemen, of zich energieker voelen. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het fantastisch.

Kanaaltje naar boven

Ons bovenste energiepunt, het kruinchakra, is het kanaaltje naar boven. Bij veel mensen sluit dat kanaaltje met het volwassen worden. We leren dat alles wat niet-aards is, zweverig en eng is. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Het kanaaltje kan ook geblokkeerd raken door trauma’s en daarna fysieke of emotionele klachten veroorzaken. Bij een reiki-inwijding wordt het kanaaltje weer opengezet door een reikimeester. Je merkt daarna vaak al direct verschil. Je wordt gevoeliger voor spirits en energieën. Dat is niet iets engs, het is juist een prachtige tool om jezelf en anderen beter te begrijpen en te helpen helen.

Ervaring van Jenneke

“Ik had onlangs mijn eerste reiki-inwijding. Bij de truffelceremonies werk ik al op intuïtie met energie, maar nu heb ik geleerd hoe ik de energie nog beter kan laten stromen en blokkades kan wegnemen. De opleidingsdag bij ZoMa was echt een eyeopener voor me. Na de inwijding reed ik naar huis met kiespijn. Ik ging er ook mee slapen en stond ermee op. Omdat ik toch reiki op mezelf moest oefenen, legde ik 20 minuten mijn handen op mijn wang en deed ik mijn denkbeeldige ritueeltje met het openen van mijn kanaaltje en het laten stromen van energie. Toen ik mijn handen weghaalde, was de kiespijn weg. Echt. Ik was compleet in shock dat het zo snel en effectief werkte. Sindsdien gebruik ik het doelgerichter dan voorheen bij cliënten en op mezelf. Het werkt nog niet altijd, of soms met vertraging, maar ik leer de kracht van de universele energie elke dag beter kennen. Ongelooflijk.”

Reiki-oefening

Ook zonder een inwijding kun je de energie voelen. Ga rustig zitten en sluit je ogen. Wrijf je handen tegen elkaar totdat het warm wordt en leg ze dan in bidhouding tegen elkaar. Vanuit het midden van je hand laat je vervolgens steeds meer ruimte ontstaan tussen je handen, alsof er een bal van energie tussen zit die steeds groter wordt. Van pingpongballetje naar sinaasappel en van sinaasappel naar voetbal. Uiteindelijk bewegen je vingers dus ook van elkaar af. Het helpt om de energie sterker te maken door af en toe even terug te duwen zodat de bal weer kleiner wordt. Het voelt als een licht magnetisch veld. 

Kun jij de universele energie voelen? Laat het ons hieronder weten!
5 1 stem
Artikelbeoordeling
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erwin
Erwin
11 maanden geleden

Mooi hoe het werkt en wat je met energiewerk kunt. Ik heb helende handen en kan bij mensen blokades opsporen. Met een massage waarbij ik amper het lichaam raak werk ik de sppieren en gewrichten los.

Ik heb alleen vaak moeite met de energie die ik dan zelf opneem. Ik realiseerde me dat ik veel energie geef om blokades van mensen op te schonen. Een grote zoektocht naar manieren om mezelf voor energie van anderen die ik aanraak af te sluiten. Veel werkt zoals handen wassen in koud water achteraf. Mezelf verbeelden dat ik een aardpen heb die contact maakt met het grondwater. You name it.

Mogelijk kan Reiki mij helpen om deze gave beter te begrijpen.

Jenneke van Genechten
Beheerder
11 maanden geleden
Antwoord aan  Erwin

Lieve Erwin,
Sorry voor de late reactie! Met reiki is het de bedoeling dat de energie door je heen stroomt en ook wordt afgevoerd wat van anderen is. Dan kun je je visualiseren door te denken dat het via je voeten weer de aarde in stroomt. Als je het vasthoudt, wil dat ook iets zeggen over je eigen proces! In dat geval kan het leerzaam zijn (en energievretend helaas). Liefs, Jenneke

chantal
chantal
1 maand geleden

ik heb dit ook een vaak ook helder voelend en dit soort dinen

Misschien ook interessant:

Ontmoet je krachtdier en ontdek wat dit over je zegt

Krachtdieren, totemdieren, medicijndieren en spirit animals… het is allemaal ongeveer hetzelfde, maar vooral heel magisch als je eenmaal weet welk dier er aan je zijde staat. Iedereen heeft een krachtdier, of zelfs meer dan een. Het dier heeft bepaalde eigenschappen waar je boodschappen uit kunt halen. Het kan je gids zijn, maar het kan er ook zijn om je te helpen bepaalde levenslessen te leren of je donkere kanten onder ogen te zien. Kun je jouw krachtdier zomaar ontmoeten? Ja! Een totemdier is niet iets van nu; de oude Grieken, Afrikaanse stammen en Noord-Amerikaanse indianen geloofden al in

Lees verder

 

3
0
Laat hier een reactie achter!x