Meteen naar de inhoud

DIY Reiki: pijn wegnemen met je handen

Het klinkt als iets wat alleen sjamanen kunnen: pijn helen door handoplegging. In werkelijkheid kan iedereen het, ook jij. Je hebt er slechts een paar ‘ingrediënten’ voor nodig. Laten we starten met een beetje basisinformatie en daarna volgt een oefening om zelf reiki toe te passen. Hou je vast, want magic is about to happen.

Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei (geest of ziel) en Ki (energie). Een mooie omschrijving is ‘universele levensenergie’, en die bevindt zich overal om ons heen. Alles is energie. Naarmate je er meer mee gaat werken, zul je merken dat je het beter kunt voelen. Je kunt deze energie namelijk gebruiken om bij jezelf of een ander energetische blokkades weg te nemen of juist meer energie naar een plek te sturen. Iemand kan daardoor pijn voelen afnemen, of zich energieker voelen. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het fantastisch.

Kanaaltje naar boven

Ons bovenste energiepunt, het kruinchakra, is het kanaaltje naar boven. Bij veel mensen sluit dat kanaaltje met het volwassen worden. We leren dat alles wat niet-aards is, zweverig en eng is. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Het kanaaltje kan ook geblokkeerd raken door trauma’s en daarna fysieke of emotionele klachten veroorzaken. Bij een reiki-inwijding wordt het kanaaltje weer opengezet door een reikimeester. Je merkt daarna vaak al direct verschil. Je wordt gevoeliger voor spirits en energieën. Dat is niet iets engs, het is juist een prachtige tool om jezelf en anderen beter te begrijpen en te helpen helen.

Ervaring van Jenneke

“Ik had onlangs mijn eerste reiki-inwijding. Bij de truffelceremonies werk ik al op intuïtie met energie, maar nu heb ik geleerd hoe ik de energie nog beter kan laten stromen en blokkades kan wegnemen. De opleidingsdag bij ZoMa was echt een eyeopener voor me. Na de inwijding reed ik naar huis met kiespijn. Ik ging er ook mee slapen en stond ermee op. Omdat ik toch reiki op mezelf moest oefenen, legde ik 20 minuten mijn handen op mijn wang en deed ik mijn denkbeeldige ritueeltje met het openen van mijn kanaaltje en het laten stromen van energie. Toen ik mijn handen weghaalde, was de kiespijn weg. Echt. Ik was compleet in shock dat het zo snel en effectief werkte. Sindsdien gebruik ik het doelgerichter dan voorheen bij cliënten en op mezelf. Het werkt nog niet altijd, of soms met vertraging, maar ik leer de kracht van de universele energie elke dag beter kennen. Ongelooflijk.”

Reiki-oefening

Ook zonder een inwijding kun je de energie voelen. Ga rustig zitten en sluit je ogen. Wrijf je handen tegen elkaar totdat het warm wordt en leg ze dan in bidhouding tegen elkaar. Vanuit het midden van je hand laat je vervolgens steeds meer ruimte ontstaan tussen je handen, alsof er een bal van energie tussen zit die steeds groter wordt. Van pingpongballetje naar sinaasappel en van sinaasappel naar voetbal. Uiteindelijk bewegen je vingers dus ook van elkaar af. Het helpt om de energie sterker te maken door af en toe even terug te duwen zodat de bal weer kleiner wordt. Het voelt als een licht magnetisch veld. 

Kun jij de universele energie voelen? Laat het ons hieronder weten!
 
Moeite met energie en emoties voelen? Probeer deze meditatie eens. 
 
Drastischere spirituele hulp nodig? Check onze Deep Dive coaching. 
4 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erwin
Erwin
2 jaren geleden

Mooi hoe het werkt en wat je met energiewerk kunt. Ik heb helende handen en kan bij mensen blokades opsporen. Met een massage waarbij ik amper het lichaam raak werk ik de sppieren en gewrichten los.

Ik heb alleen vaak moeite met de energie die ik dan zelf opneem. Ik realiseerde me dat ik veel energie geef om blokades van mensen op te schonen. Een grote zoektocht naar manieren om mezelf voor energie van anderen die ik aanraak af te sluiten. Veel werkt zoals handen wassen in koud water achteraf. Mezelf verbeelden dat ik een aardpen heb die contact maakt met het grondwater. You name it.

Mogelijk kan Reiki mij helpen om deze gave beter te begrijpen.

chantal
chantal
1 jaar geleden

ik heb dit ook een vaak ook helder voelend en dit soort dinen

Annie
Annie
9 maanden geleden

Hoi, ik heb een vraagje. Is het “normaal” dat er erg veel energie vanuit je handen voelt als je ze gewoon in de buurt van elkaar houdt? (Dus niet eerst handen tegen elkaar/wrijven.) Ik wordt er soms gek van. Dan zit of loop ik, en voel ik gewoon die energie en ik weet niet wat ik er mee aan moet.

Bert
Bert
7 maanden geleden

Hoi, ik heb de handenwrijvende test gedaan en voel een harde bal. Het maakt mij nieuwsgierig. Ik heb er helemaal geen verstand van maar heb meerdere malen mijn rechterhand de afgelopen jaren op de pijnplek van een bekende gelegd. De pijnen voel ik via een heel dun kanaal scherp via mijn onderarm naar boven binnen stromen. Vaak is de pijn bij de ander weg en kan ik die pijn uit mijn arm slaan.Nogmaals ik heb er geen verstand van, maar is dit een normaal iets en kan ik hier iets mee doen? Alvast heel erg bedankt voor jullie reactie. Groeten Bert.

Inge
Inge
1 maand geleden

Er is mij verteld door een Reiki meester dat ik ook helende handen heb. Maar ik weet niet wat is zou moeten voelen of juist niet.
Vandaag heb ik iemand geholpen met pijn. Die persoon kreeg het heel warm nadat ik mijn hand boven de pijnlijke plek hield. De baan door mijn lichaam werd ook heel warm. Op een gegeven moment voelde die persoon de stekende pijn wegtrekken. Toen dat weg was ben ik gestopt.
Hoe herken ik wanneer ik moet stoppen of juist door moet gaan?

Nathalie vandeweyer
Nathalie vandeweyer
17 dagen geleden

Als ik mijn handen bij mezelf of iemand anders zelfs bij hond, voel ik bewegingen zoals golvende of spiraal of kloppende onder mijn hand hand. Bij aanraking wel. Dit vind ik zo raar. De pijn gaat diwijls weg bij de persoon die het ondergaat of verplaatst zich. Wat is dit?

Misschien ook interessant:

Controle-issues: alles moet altijd zoals ik het wil

Je nieuwe relatie komt voor je koken, of een vriendin helpt je met opruimen, en je merkt: ‘hm… ik zou het anders doen.’ Die gedachte heb je wel vaker. Jij snapt immers gewoon hoe dingen handig gaan in jouw stekkie. Dat heb je ervaren en geleerd en je hebt visie. Voor je het weet ben je geïrriteerd of boos en ontstaat er een awkward situation.

Lees verder

 

12
0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch