Meteen naar de inhoud

De magie van de chakra’s

Als je eenmaal voelt hoe energie ‘werkt’ en voor je kan werken, heb je alle magie in handen. Letterlijk. Alles is namelijk energie. Dat kun je je voorstellen als onzichtbare puntjes die op en neer bewegen in vormen, banen en op hun plek. Die puntjes trillen dus; ze hebben een frequentie. Het ene trilt harder dan het andere en heeft dan een hogere frequentie. Ze kunnen ook samenklonteren tot ballen van energie in je lijf. Dát zijn je chakra’s.

We hebben heel veel energiepunten in ons lijf, maar er zijn zeven hoofdpunten die ‘de zeven chakra’s’ worden genoemd. De vertaling vanuit het Sanskriet betekent zoiets als ‘cirkel’. Stel je voor dat je zeven cirkels van energie in en rond je lichaam hebt, met allemaal een andere kleur. Elk chakra heeft z’n eigenschappen en invloed op de omliggende organen én hoe we ons voelen. Je mag het zien als een snelweg: op sommige punten stroomt het lekker door en zijn onze chakra’s in balans. Op andere punten is het er heel druk: een opstopping of een blokkade. Of het is er leeg: geen flow. Idealiter flowen alle zeven chakra’s als een malle, zodat je je op-en-top lekker voelt. Fysiek, mentaal en emotioneel. We vliegen er even in vogelvlucht doorheen zodat je de basis te pakken hebt.

Het eerste chakra

Het eerste chakra, of wortelchakra, zit tussen je anus en geslacht en heeft de kleur rood. Het heeft alles te maken met aarding en veiligheid. Heb je als kind veiligheid gemist in welke vorm dan ook, dan is de kans groot dat dit chakra geblokkeerd is en je het heel lastig vindt om controle los te laten. Uiteraard behelst een chakra nog veel meer dan dat. In vlogvorm leert Jenneke je alles over die chakra’s in de module ‘Magie van de chakra’s’ in de HOLY shit. Academy.

 

Het tweede chakra

Ook wel sacraalchakra genoemd, met als kleur oranje. Dit zit in je onderbuik en is het seksuele chakra. Het gaat ook over creativiteit en daadkracht. Dit chakra is vaak geblokkeerd wanneer er sprake is (geweest) van seksueel misbruik. Grote kans dat de omliggende organen, de darmen, daar hinder van ondervinden en dus niet optimaal functioneren. Er zijn vele manieren om een geblokkeerd chakra weer te laten stromen, zoals stemvorken, edelstenen, etherische oliën, mantra’s en intenties, yogaoefeningen en traumahealings. Je kiest altijd wat voor jou passend voelt. Ook hierover leer je meer in de eerdergenoemde module.

Het derde chakra

De zonnevlecht zit net boven je navel en heeft de kleur geel. Dit is je innerlijke vuurtje. Het chakra staat voor het aangeven van grenzen, ‘nee’ zeggen. Het staat ook voor wilskracht en voor staan voor wie je bent. Vaak is dit chakra geblokkeerd als je een pleaser bent die het anderen altijd naar de zin wil maken. Wellicht heb je als kind een vorm van liefde gemist.

 

Het vierde chakra

Het hartchakra is groen van kleur en gaat over het onvoorwaardelijk liefhebben van jezelf en anderen. En over hartkeuzes maken (boven hoofdkeuzes). Hebben we liefdespijn of gebrek aan liefde gekend, dan kan het zijn dat de energie in dit chakra niet lekker flowt. Je kunt dan letterlijk hartenpijn voelen, pijn op de borst, of moeite hebben met ademen. Waarschijnlijk ken je liefdesangsten en zit je in bindingsangst of verlatingsangst. Of misschien hou je niet van jezelf.

 

Het vijfde chakra

Het keelchakra is lichtblauw van kleur en gaat over je durven uitspreken. Je eigen waarheid spreken. Zeggen waar je voor staat. Je stem gebruiken om stress te releasen door te zingen of te schreeuwen, en door anderen te zeggen dat je het ergens niet mee eens bent (of juist liefde uitspreken). Als we als kind vaak de mond gesnoerd kregen, bijvoorbeeld in de klas, of als onze mening er niet toe deed, kan dit chakra geblokkeerd zijn. Dit uit zich vaak in keelpijn of een beklemmend gevoel hebben in de keel.

 

Het zesde chakra

Dit is je derde oog: het punt tussen je wenkbrauwen. De kleur is donkerblauw/paars en de functie is naar binnen kijken. Inzichten krijgen. Iets met andere ogen bekijken. Fantaseren en innerlijk weten. Als we veel in ons hoofd zitten te denken of te piekeren, is het heel lastig om naar binnen te gaan en te voelen. Het verkrijgen van inzichten is dan ook lastiger. Als dit chakra is geblokkeerd, kunnen we bijvoorbeeld migraine en hoofdpijnen ervaren, of last van het zicht.

 

Het zevende chakra

Dit is het minst grijpbare chakra van allemaal, maar zeker niet het minst belangrijke. Het kruinchakra is violet en zit logischerwijze op je kruin. Het is je kanaaltje met ‘boven’, met alles wat groter is dan jij. Noem ‘t het universum, of de overledenen, de engelen of God. Wanneer we als kind geleerd krijgen dat spirituele zaken zweverig zijn en dat we vooral normaal moeten doen, kan dat kanaaltje sluiten. We voelen onze gidsen dan minder goed of niet meer en worden heel nuchter. We geloven niet ‘in die onzin’. Gelukkig zijn er tal van zaken die je kunt doen om het kanaaltje weer open te zetten, zoals ademwerk en truffelceremonies.

Wil je meer leren over holistische onderwerpen, zoals de invloed van de maanfases of hoe je je lijf schoon kunt eten in 9 dagen? Ga dan naar HOLY shit. Academy en word weer student!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Nu gebruiken we het liefdevolle goedje vooral om te verbinden met het hartchakra. (Check hier de magie van de […]

trackback

[…] af te stemmen op het Goddelijke, de Bron of het Licht. Kies een eenvoudige oefening waarbij je je chakra’s langsgaat en energie vanuit de kosmos en de aarde door je heen laat stromen. Het idee is dat je […]

Misschien ook interessant:

Contact maken met je gevoel

Deze geleide meditatie is voor iedereen die het lastig vindt om bij zijn/haar gevoel te komen. Vaak zitten we dan veel in ons hoofd in plaats van in het lichaam. Geniet van deze meditatie!

Lees verder

 

2
0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch