Meteen naar de inhoud

Zelf een cacaoceremonie organiseren? Zo!

Grote kans dat je een gelukzalig gevoel krijgt als je een chocoladereep naar binnen werkt. De reden hiervan is cacao, hét plantmedicijn voor je hart. In cacaoceremonies worden de helende effecten nog eens versterkt door cacao in zijn puurste vorm. Rauwe cacao opent je hart en helpt je te verbinden met jezelf en anderen. Het is een superfood met superkrachtige ingrediënten zoals theobromine (hallo euforie), serotonine (hoera voor gelukshormonen) en antioxidanten die je immuunsysteem en harttoestand verbeteren. 
Door: Patricia Duykers

Vroeger wisten de Maya’s er al raad mee. Ze oogstten ‘kakaw’ van de cacaoboom Theobroma, letterlijk ‘voedsel van de goden’. Vooral de elite dronk het sacreer cacaodrankje om goden te aanbidden tijdens rituelen en ceremonies. Nu gebruiken we het liefdevolle goedje vooral om te verbinden met het hartchakra. (Check hier de magie van de chakra’s).

Verbinding met cacao
Drukte en chaos in je hoofd? Tijd voor een avondje ceremonieën! Je laat je 1000-en gedachten sneller los en pakt de taxi terug naar huis, naar je innerlijke basis. Ook helpt het je om bij meditaties sneller in je flow te komen. Je ervaart wat nu echt belangrijk is in jouw leven, in sommige gevallen zelfs een spirituele reis van liefde en euforie.

Bij de ene ceremonie dans en jubel je in de buitenlucht samen met 20 man, bij de andere lig je ontspannen binnen op een yogamatje terwijl je luistert naar de intense klanken van gongs of trommels. Je kunt je aansluiten bij een gids, of je doet het alleen met je partner.

Toch net effe anders dan pindarotsjes bingen
Tijdens een groepsceremonie ervaar je het versterkende effect van samenzijn: de power van sharen, dansen en zingen. Maar ook van stilte en mediteren. De cacao zorgt ervoor dat elk gevoel er mag zijn en je je hiervoor openstelt. Er zijn geen vaste regels, wél typische kenmerken die het simpelweg drinken van cacao transformeren naar een échte ceremoniële belevenis.

1. Spreek een intentie uit, met welke aspecten in je leven wil je je meer verbinden?
2. Drink pure (biologische) ceremoniële cacao in een dosis van zo’n 40 gram, om alle krachten te benutten.
3. Let the cacao kick in en laat energie stromen. Wees aanwezig in het moment!
4. Streel je zintuigen. Ontspan, unload en reload door de klanken van muziekinstrumenten, de geur van wierook of het gevoel van lichaamscontact door massage.

Je eigen thuisceremonie
Natuurlijk kun je ook je ceremoniële cacao in je vertrouwde thuisomgeving drinken. Gewoon met jezelf als gezelschap, of met wat vrienden. Ga respectvol om met de cacao. Tijdens het warmen, spreek je al roerend je intenties uit. Kweek een fijne sfeer. Doof de lichten. Maak een grondaltaartje met fijne spulletjes: brandende kaarsen, geurende wierook en een setje orakelkaarten (hint hint: hier koop je het deck HEALING PLANTS van De Orakelmeisjes). Een gong, trommel of klankschaal zorgt voor ear-candy. Healingmuziek van YouTube doet ‘t ‘m ook, als de trilling maar binnenkomt en je lijf laat ontspannen.

Ga zitten, houd het drankje tegen je hart en spreek je intentie hardop uit. Trek vervolgens een kaartje uit het deck, om nog meer te focussen op verbinding. Sta bij elke slok stil bij je intentie. “Ik wil me weer één voelen met mijn partner.” Slok. “Ik wil weer voelen dat ik leef.” Slok. Zo. Nu mag je doen wat goed voelt: liggen, zingen, wandelen of mediteren.
En voilà, that’s it.
Voel de liefde die verbindt. Love is all you need! En cacao…

In de agenda van HOLY shit. vind je alle aankomende events. Zo doen we af en toe een cacaoceremonie tijdens een HOLY sharing circle!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mia
Mia
1 jaar geleden

is de biologische poedervorm cacao even goed? Als de blokjes?

Misschien ook interessant:

Meer balans: quick fix tips voor heftige emoties

Herkenbaar? Je voelt je intens verdrietig, boos of geïrriteerd en kunt het maar niet van je af schudden. Het beheerst je emoties dusdanig dat je je dag niet lekker doorkomt en je misschien wel heftiger op anderen reageert dan je zou willen. Of je sluit je juist volledig af. Gelukkig is er een quick fix.

Lees verder

 

2
0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch