Ademwerk

HOLY ademwerk

De kracht van je adem

Ademwerk is enerzijds enorm up-and-coming de laatste jaren en anderzijds nog veel te onbekend. “Maar ademen doen we toch sowieso continu?” Klopt, gelukkig wel. Maar focus nu eens op je adem. Adem je in je borst of in je buik?

De buikademhaling is de helende en rustgevende ademhaling; de borstademhaling is de stressademhaling. Wie oppervlakkig (borst) of te snel ademt, geeft voortdurend seintjes naar het lichaam dat er stresshormoon mag worden aangemaakt. Evolutionair gezien heel handig wanneer je wordt achtervolgd door een beer, maar niet nodig voor de dagelijkse zorgen waar we mee rondlopen. Het lichaam komt dan veel minder makkelijk in ruststand, en dat is nu net de plek waar we dienen te zijn voor het aanspreken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam; de regeneratie van onze cellen.

Verbonden ademen

Ga je die buikademhaling versnellen en verdiepen, dan kom je hoogstwaarschijnlijk in een andere bewustzijnsstaat terecht. Wie voor het eerst een ademsessie ervaart, zegt aan het eind vaak: “Holy shit. Ik wist niet dat dat kon met alleen maar ademen.”

Transformational breathing is een verzamelnaam van allerlei soorten ademwerk. Misschien heb je gehoord van de Wim Hof-ademhaling of verbonden ademen. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer, maar met andere ‘regels’. Het doel van elke techniek is om dat zelfherstellende vermogen van het lichaam aan te spreken; niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel. Je komt bij stukken waar je met gesprekstechnieken niet komt. Je kunt trauma’s helen waarvan je was vergeten dat je ze had.

HOLY breath

Met de kracht van je ademhaling kun je in een staat van dieper bewustzijn komen. In dit traject gaan we, na een intake om je hulpvraag te onderzoeken en een kortere ademsessie, in de drie daaropvolgende sessies werken aan het helen van oude trauma’s en innerlijke blokkades.

Icon euro-teken

Kosten per sessie: € 85,00

losse sessie: € 95,00

Zandloper icon

Duur sessie: 75 minuten

Zandloper icon

Duur traject: Vier sessies

Locatie icon

Locatie: Huskensweg 17b, Heerlen

HOLY breath
Duur
Totaalprijs
Prijs p.p.
Individueel
75 min.
€ 95,00
€ 95,00
Duo-sessie
90 min.
€   170,00
€ 85,00
3 personen
105 min.
€   240,00
€ 80,00
4 personen
120 min.
€   300,00
€ 75,00

Is de locatie buiten Zuid-Limburg, dan worden reiskosten in rekening gebracht.

Deze workshop is ook op maat te bestellen naar de behoefte van de groep. Even overleggen? Geen probleem!

Het ademwerk op deze pagina gaat over ademsessies voor 1 – 4 personen. Op de workshoppagina vind je ook een workshop HOLY breath. Deze is (ook) voor kleine en grotere groepen, maar gaat dieper in op de verbinding in de groep. Hier zit namelijk een uitgebreidere sharing en oefeningen bij en de sessie duurt daardoor langer.
  
Jenneke organiseert ook eens per maand een ademcirkel waarbij vier deelnemers individueel een ademsessie ondergaan. De cirkels zijn gericht op het individu, niet op de groep, maar een groepje kan wel verdiepend werken in je eigen proces. En ademcirkel duurt twee uur en kost € 75,- pp. Ze staan niet in de agenda; je kunt Jenneke hiervoor een mailtje sturen om data op te vragen.

"Ik had nooit verwacht dat ik met ademen zo diep kon gaan"

“Via therapie kwam ik erachter dat mijn emotionele gevoelsbeleving niet goed was ontwikkeld. Ik kon verschillende emoties niet onderscheiden. Nu ik dit had ontdekt, had ik iets nodig om me beter te voelen in mijn lijf en oude trauma’s te verzachten. Ik onderging een aantal ademsessies bij HOLY shit. Wow! Ik had nooit verwacht dat ik met ademen zo diep kon gaan. De ervaring was heel intens en mooi en de begeleiding van Jenneke voelt vertrouwd en fijn. Wat mij betreft echt een aanrader.”
Robert Tielman