Ademwerk

HOLY breath

De kracht van je adem

Ademwerk is enerzijds enorm up-and-coming de laatste jaren en anderzijds nog veel te onbekend. “Maar ademen doen we toch sowieso continu?” Klopt, gelukkig wel. Maar focus nu eens op je adem. Adem je in je borst of in je buik?

De buikademhaling is de helende en rustgevende ademhaling; de borstademhaling is de stressademhaling. Wie oppervlakkig (borst) of te snel ademt, geeft voortdurend seintjes naar het lichaam dat er stresshormoon mag worden aangemaakt. Evolutionair gezien heel handig wanneer je wordt achtervolgd door een beer, maar niet nodig voor de dagelijkse zorgen waar we mee rondlopen. Het lichaam komt dan veel minder makkelijk in ruststand, en dat is nu net de plek waar we dienen te zijn voor het aanspreken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam; de regeneratie van onze cellen.

Verbonden ademen

Ga je die buikademhaling versnellen en verdiepen, dan kom je hoogstwaarschijnlijk in een andere bewustzijnsstaat terecht. Wie voor het eerst een ademsessie ervaart, zegt aan het eind vaak: “Holy shit. Ik wist niet dat dat kon met alleen maar ademen.”

Transformational breathing is een verzamelnaam van allerlei soorten ademwerk. Misschien heb je gehoord van de Wim Hof-ademhaling of verbonden ademen. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer, maar met andere ‘regels’. Het doel van elke techniek is om dat zelfherstellende vermogen van het lichaam aan te spreken; niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel. Je komt bij stukken waar je met gesprekstechnieken niet komt. Je kunt trauma’s helen waarvan je was vergeten dat je ze had.

HOLY breath

Met de kracht van je ademhaling kun je in een staat van dieper bewustzijn komen. In dit traject gaan we, na een intake om je hulpvraag te onderzoeken en een kortere ademsessie, in de drie daaropvolgende sessies werken aan het helen van oude trauma’s en innerlijke blokkades.

Icon euro-teken

Kosten per sessie: € 85,00

losse sessie: € 95,00

Zandloper icon

Duur sessie: 75 minuten

Zandloper icon

Duur traject: Vier sessies

Locatie icon

Locatie: Huskensweg 17b, Heerlen

Praktijkruimte

HOLY breath
Duur
Prijs p.p.
Totaalprijs
Individueel
75 min.
€ 95,00
€ 95,00
Duo-sessie
90 min.
€ 85,00
€   170,00
3 personen
120 min.
€ 80,00
€   240,00
4 personen
150 min.
€ 75,00
€   300,00
5 personen
180 min.
€ 75,00€   375,00
Het ademwerk op deze pagina gaat over ademsessies voor 1 – 5 personen. Op de workshoppagina vind je ook een workshop HOLY breath. Deze is (ook) voor kleine en grotere groepen, maar gaat dieper in op de verbinding in de groep. Hier zit namelijk een uitgebreidere sharing en oefeningen bij en de sessie duurt daardoor langer.

"Ik had nooit verwacht dat ik met ademen zo diep kon gaan"

“Via therapie kwam ik erachter dat mijn emotionele gevoelsbeleving niet goed was ontwikkeld. Ik kon verschillende emoties niet onderscheiden. Nu ik dit had ontdekt, had ik iets nodig om me beter te voelen in mijn lijf en oude trauma’s te verzachten. Ik onderging een aantal ademsessies bij HOLY shit. Wow! Ik had nooit verwacht dat ik met ademen zo diep kon gaan. De ervaring was heel intens en mooi en de begeleiding van Jenneke voelt vertrouwd en fijn. Wat mij betreft echt een aanrader.”
Robert Tielman

HOLY ademcirkel

In een groep van maximaal vijf deelnemers duik je drie uur lang de diepte in met een verbonden ademsessie. De ademcirkels zijn razend populair bij HOLY shit. Veel mensen die hun individuele sessie vergelijken met een ademcirkel zeggen tegen hun verwachting in dat de laatste nóg meer prikkelt. De energie van de groep en de veilige setting in de ceremonieruimte aan de bosrand zorgen voor meer overgave en controle los kunnen laten. Geen zorgen: je bent niet te veel en je geluiden zijn niet te hard of beschamend. Integendeel: je zult merken dat je je makkelijker kunt laten gaan als je wordt gedragen door een prettige groepsdynamiek. 

Kosten p.p.: € 75,00

Duur cirkel: 3 uur

Locatie: Poststraat 15, Amstenrade

Ceremonieruimte

"Een ademcirkel is een magische ervaring"

"Een ademcirkel bij Jenneke is een magische ervaring in een prachtige ceremonieruimte. Door de ademsessie heb ik helderder gekregen waar ik naar toe wil en heb ik speciale ervaringen uit mijn leven een plek kunnen geven. De begeleiding van Jenneke vind ik hierin onmisbaar, ze geeft je een veilig gevoel en weet precies op het juiste moment te ondersteunen zowel voor, tijdens als na de sessie."
Petra in der Hees