Meteen naar de inhoud

De Akasha kronieken: kosmische kennis in de HOLY bieb

Vraag jij je weleens af wat er met alle kennis, informatie en ervaring gebeurt die je in de loop van je leven hebt opgedaan? Is alle informatie die je vergaarde ‘foetsie’ na je dood? Het zou toch mooi zijn als jouw kennis nooit verloren ging, omdat die werd opgeslagen in een soort HOLY Bieb. Dat zijn dus de Akasha kronieken: een kostbare geestelijke bron waar alle kennis van heden, verleden en toekomst voor eeuwig is opgeslagen. Het gave is dat je kunt intunen op deze onuitputtelijke bron van kennis.
Door: Marget de Haas

De term Akasha kronieken is voor jou misschien nieuw, maar het is letterlijk zo oud als de mensheid. Akasha is Sanskriet voor ether, hemel of uitspansel. Een onzichtbare bibliotheek dus, of een supercomputer als dat je meer aanspreekt. Je kunt de Akasha kronieken vergelijken met een kosmische harde schijf of een energieveld. Het archief van de ziel. “HOLY bieb” zeggen we met een knipoog, maar feitelijk doet de naam er niet toe. Belangrijk is dat je weet dat je toegang hebt tot de wijsheid uit het kosmisch geheugenveld.

Kosmische kennis vergaren

Het ‘lezen’ van de boeken uit de HOLY bieb was lange tijd met geheimzinnigheid doordrenkt. Toegang was voorbehouden aan mensen met bijzondere gaven, zoals mediums of paragnosten. Die geheimhouding is in de 21eeuw doorbroken, wat helemaal past bij deze tijd waarin steeds meer (on)waarheden aan het licht komen. Alles wat ooit is gezegd of gedaan, iedere gedachte van de mens ligt erin opgeslagen. Wat was, wat is én wat zal zijn; want de Akasha kronieken zijn niet statisch, maar dynamisch. Als je toekomst al in de Akasha kronieken beschreven staat, is het dan een voldongen feit? Nee, de Akasha kronieken zijn dynamisch en levend. De keuzes die jij nú maakt hebben invloed op jouw levensverhaal.

Hoe dan?

Je krijgt toegang tot de Kronieken door je in meditatie af te stemmen en een vraag te stellen. Het antwoord komt op een manier die bij jou past: je ziet beelden, je hoort het antwoord in je hoofd of je voelt het. Je channelt dus de informatie. Dat kan je door een ander laten doen. Maar je kan het ook zelf proberen en oefenen. Hoe weet je of de informatie die je ontvangt ‘echt’ is? Nou, geeft de kennis die bij je binnenkomt jou een gevoel van vrede? Dan is het goed. Het raadplegen van de Akasha kronieken kan je leven verrijken door je te helpen keuzes te maken vanuit je hart in plaats van je hoofd. Om je op weg te helpen geven we je hier zeven handvatten. Kies vooral een manier die bij jou past.

 1. Jezelf Reinigen
  Het is belangrijk om, voor je gaat ‘lezen’ of ‘surfen’ in de kronieken, je energieveld te reinigen en je af te stemmen op het Goddelijke, de Bron of het Licht. Kies een eenvoudige oefening waarbij je je chakra’s langsgaat (lees hier meer over chakra’s) en energie vanuit de kosmos en de aarde door je heen laat stromen. Het idee is dat je niet vanuit je denken de kronieken raadpleegt, maar vanuit je Authentieke ik. Door je te reinigen, haal je alle ruis uit je systeem.
 2. Formuleer een vraag
  Wat wil je weten? Je kan alles vragen over jouw verleden, heden én toekomst. Begin met eenvoudige vragen om te oefenen. Door het stellen van open vragen komt er veel waardevolle informatie naar je toe. Bij voorbeeld: “Is deze nieuwe baan goed voor mij?” is een gesloten vraag, waar alleen maar een ja of nee als antwoord op kan komen. De vraag “wat kan deze nieuwe baan mij brengen?” kan een schat aan inzichten opleveren. Formuleer de vraag zo helder mogelijk en schrijf het op.
 3. Openen van de kronieken
  Start met een openingsgebed. Het is belangrijk om woorden te kiezen die bij jou passen. Vind jij het fijn om je te richten tot God? Of kies je liever voor een andere omschrijving, zoals de Bron, het Al of het Licht. Wat resoneert ;)? Spreek je dankbaarheid uit en vraag om bescherming bij de raadpleging die je gaat doen. Vraag dan om toegang tot de Akasha kronieken van [noem je volledige naam] Je eindigt je openingsgebed met de zin: De Akasha kronieken van [jouw naam] zijn nu geopend.
 1. Je vraag uitspreken
  Spreek de vraag die je hebt geformuleerd hardop uit.
 2. Voel, ervaar
  Sta open voor alle inspiratie, kennis en wijsheid die tot je komt. Maak eventueel beknopte aantekeningen. Losse woorden of een zinnetje, de uitwerking komt later.
 3. Afronding
  Wanneer je voelt dat het klaar is rond je af. Voor de ene persoon is dat na een paar minuten, voor een ander kan dat veel langer duren. Spreek als je klaar bent een afrondend gebed uit. Bedank God of de Bron voor alle kennis en inzichten. Zeg driemaal hardop: De Akasha kronieken van [jouw naam] zijn nu gesloten.
 4. Aarden
  Zorg ervoor dat je letterlijk en figuurlijk weer met beide benen op de grond staat door een aardings- of grondingsoefening te doen. Even lekker dansen, wandelen of wat eten en drinken is ook fijn.

Tijd om te leren
Na het sluiten van je gebed kun je je aantekeningen uitwerken of er misschien een tekening van maken. Het kan zijn dat het een aantal dagen duurt voor het inzicht of de informatie bij je binnenkomt. Verwacht niet meteen te veel. De informatie kan heel subtiel zijn, gun jezelf de tijd om te leren hoe jij op jouw eigen wijze kunt intunen op deze waardevolle kosmische informatie. Geniet ervan!

Binnenkort lanceert de  HOLY shit. Academy een nieuwe module: Uit je hoofd, in je lijf – minder denken en meer voelen. Perfect voor iedereen die beter wil kunnen intunen op zijn of haar eigen emoties. 

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra
Sandra
2 jaren geleden

Heel fijn, een artikel in heldere, duidelijke bewoordingen, zonder dat het af doet aan dit magische geweldige onderwerp. Veel dank!

Misschien ook interessant:

Spirituele scams: helpers vs zakkenvullers

Er ligt een dun lijntje tussen échte helpers en mensen die hun portemonnee graag spekken middels spiritualiteit. Er wordt zó ontiegelijk veel aangeboden aan therapieën, technieken, praktijken… maar de controle is nihil. Grote kans dat je wel eens bij iemand bent geweest die vooral zichzelf wilde helpen aan een dikkere portemonnee. Maar waarin zit ‘m nu dat verschil?

Lees verder

 

2
0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch