Meteen naar de inhoud

Waarom ik verliefd werd op sharing circles

Jullie horen me continu brabbelen over ‘sharing circles’, maar waar heeft ze het toch over? 😉 Een sharing circle is een samenkomst van mensen die in een cirkel zitten (hangen/liggen) en open durven te zijn over wat er écht speelt in hun leven. IEUW. Waarom in godsnaam? En zit je dan voodoo te doen enzo? 
Nee, flappie. Geen voodoo of andere hekserij. Het is vrij down to earth eigenlijk. En waarom? Omdat het een prachtig proces is voor jezelf en voor de rest van de groep. Ik leg het uit. 

Als je eenmaal bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling, zul je merken hoe fijn het is om dingen te kunnen delen vanuit openheid en eerlijkheid. Zodra ik een aantal jaar geleden voor het eerst met horten en stoten durfde te delen dat ik een eetprobleem had, startte de verandering. Immers, we stoppen kwetsbare en moeilijke dingen het liefst weg. Aanvankelijk merk je dat amper, maar dat weggestopte begint aan je te trekken. Het wil gehoord en gezien worden door je, terwijl jij je er misschien voor schaamt of geen zin hebt in gedoe. Toch komt er een punt dat het eruit moet, one way or the other. Heb je ergens pijntjes? Dwangmatigheden? Andere shit? Wellicht is het iets onverwerkts, iets dat graag even wat aandacht van je krijgt. Een sharing circle helpt je daarbij. Het is een groep van fijne en gelijkgestemde mensen die naar elkaar luisteren zonder te oordelen.  

Is het dan een soort AA-club? 

Nee, het is veel fijner en zachter dan dat. Het is een groep mensen waar je misschien bevriend mee kunt raken, maar dat hoeft niet. Misschien kom je maar één keer, of misschien wil je een jaarabonnement (bij wijze van). Het is ook niet zo dat er alleen maar ellende wordt gedeeld of dat je wordt gedwongen je shit op tafel te leggen. Helemaal niet! Je wordt juist gerespecteerd precies waar je nu staat. Je moet niks. Zie het als een speelveld om kwetsbaar te zijn, om te leren van anderen en om af te tasten wat je zelf prettig vindt. Misschien wil je wel vertellen hoe ontzettend verliefd je bent! Please do! Maar weet ook dat tranen welkom zijn. 

Ik ben al gevorderd in sharing 

Misschien ben je ook al wat verder in dit proces en kén je de kracht van het delen al. Good for you! Ook, of juist, dan ben je ontzettend welkom, want dan weet je hoe het werkt en zul je anderen uit de regio ontmoeten die er hetzelfde in staan. Dominique van Polen schreef een stukje over haar ervaring:  

“De HOLY sharing cirkel is voor mij een avond met als kernwoorden: inspiratie, gehoord worden en luisteren. Tijdens het delen van onze verhalen (wat het ook moge zijn) worden mijn woorden gehoord, zonder oordeel van de andere deelnemers. Ook zonder advies of andere reacties. Dit voelt heel respectvol en vrij. Daarnaast leer ik ook om zonder oordeel naar de ander te luisteren. Alles mag er zijn en zetten we elkaar in onze kracht.  
En dan nog niet gesproken over de creativiteit van Jenneke voor het tweede gedeelte van de avond. Iedere keer raak ik weer verrast door de fijne activiteiten die zij faciliteert. Vaak sluit dit mooi aan op een thema dat in mijn leven speelt maar raak ik ook geïnspireerd van de andere mensen. Als ik naar huis rij na zo’n avond voel ik mij in mijn kracht, vrij, geïnspireerd en rustig tegelijk… een heerlijk gevoel dat ervoor zorgt dat ik iedere keer enorm veel zin heb in de sharing circle!” 

Tweede gedeelte? 

Yes, een sharing avond bestaat niet alleen maar uit delen, er wordt ook een ‘deel twee’ verzorgd, elke keer anders. Komende week hebben we een edelstenenceremonie bijvoorbeeld, en laatst was er een klankconcert. Soms doen we ademwerk, of ‘over de streep’, andere keren een visualisatie om je krachtdier te ontmoeten of een workshop aromatherapie. Laat je verrassen! 

Nota bene: de sharing circles zijn per september 2022 niet meer actief bij HOLY shit. Ze zijn nu verweven in andere activiteiten zoals de HOLY ademcirkel en de HOLY Deep Dive. Kom je een keer meedoen?

Liefs, Jenneke 
 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Workshop ademwerk begeleiden

Heb je zelf de oneindige magie van verbonden ademwerk al eens ervaren en lijkt het je fijn om andere mensen te begeleiden in hun processen? Dat kan bij HOLY shit.! In de dagworkshop op zaterdag 15 augustus leer je hoe je ademsessies kunt begeleiden in afstemming met de ander. Met dit certificaat ben je ook bevoegd om bij HOLY shit. ademsessies te begeleiden. Als je hier interesse in hebt kan deze workshop tevens de start zijn van een traject tot begeleider bij truffelceremonies.Door: Jenneke van Genechten Wat kan ik verwachten? De workshopdag duurt van 12:00 uur tot 20:00

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch