Meteen naar de inhoud

Hoe zuiver je je eigen huis?

Jouw eigen huis of ruimte is jouw plek om op te laden en volledig weg te zakken in je eigen energie. Om je lekker te voelen in je eigen huis of ruimte is het heel belangrijk dat deze zuiver is en je die vult met liefdevolle, lichte en positieve energie. Want ja, elk huis heeft zijn eigen unieke energie. Hoe je hier direct mee aan de slag kunt lees je in deze blog.

Door: Nadieh Haarsma

Je kunt je voorstellen dat een HEMA binnenlopen heel anders voelt dan een kerk betreden. De energieën van deze ruimtes zijn enorm verschillend. Om te onderzoeken wat bij jou past, denk eens terug: waar voelde je je als kind prettig en kwam je helemaal tot rust? Misschien kun je je nog herinneren of er een familielid was waar je vroeger graag bleef logeren. Waarschijnlijk had deze persoon, en de bijbehorende ruimte, een fijne energie.

Verschillende energetische invloeden

Zelf aan de slag: fysiek schoonmaken

Fysiek schoonmaken is een belangrijk deel van het energetisch schoonmaken. Het is misschien niet de leukste klus, maar probeer dit zo mindful mogelijk te doen. Wanneer je met aandacht en rust schoonmaakt, werkt deze intentie ook energetisch door.

Tip: stofzuigen en schoon beddengoed opleggen kun je beter doen nadat je zuivert met salie, aangezien je hiermee soms wat as verspreid.

Ritueel: zuiver met salie of palo santo

Dit ritueel wordt veel gebruikt voor het zuiveren van ruimtes. Je brand een bosje salie (smudge stick) of stokje palo santo en gaat met de rook door de hele kamer. Belangrijk hierbij is dat je met de klok mee door de ruimte loopt en ook alle hoeken goed meepakt. Wanneer je zuivert zet je de intentie dat alles wat geen liefde en licht is de ruimte mag verlaten. Belangrijk is dat je dit altijd doet vanuit rust, vertrouwen en liefde. Voel je je gehaast, bang of onzeker? Ga dan eerst mediteren, zodat je in de juiste vibe je huis kunt schoonmaken.

Tip: gebruik een schaaltje of schelp om verspreiding van as te minimaliseren.

Meditatie om je huis te zuiveren

Door wat werk in jezelf te verrichten maak je je eigen energie ook al een stuk fijner. Deze fijne meditatie van Commit Happiness kan je al een heel eind op weg helpen. 

Zuiverende edelstenen

Heb je geen idee hoe je energieën zou moeten voelen en lijkt het je waardevol om meer in tune te komen met de energetische lagen in jezelf en om je heen? Check dan de mogelijkheden voor een truffelceremonie.

Final note

Be mindful of our planet. We hebben geen oneindige bron aan edelstenen of palo santo. Gebruik de hulpmiddelen die je krijgt van moeder natuur met dankbaarheid en gebruik niet meer dan je nodig hebt.

4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:


 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch