Meteen naar de inhoud

Vrouwenlijn opstelling – in het reine komen met de generaties vóór jou

Voel jij ze? Alle vrouwen die achter je staan en het leven aan jou hebben doorgegeven? Jij draagt hun liefde en wijsheid met je mee.  De patronen waar zij in vasthingen en problemen die ze niet konden aankijken hebben ze mogelijk aan jou doorgegeven. De stille hunkering naar liefde die ze niet kregen. De opofferingen die ze maakten om maar te blijven bestaan. In een vrouwenlijn opstelling komen die gevoelens en patronen allemaal naar boven. Het is tijd om ze te erkennen.
Door: Ingrid von Weersch

Een opstelling gaat uit van het idee dat wij allemaal in een bepaald systeem leven. Je hebt een familie, een werkomgeving en een vriendenkring bijvoorbeeld. Onbewust creëren deze leefomgevingen allerlei overtuigingen en patronen in onszelf, en soms uiten die zich op een negatieve manier. Tijdens een opstelling ga je deze onbewuste zaken zichtbaar maken. Dat kan één-op-één of in groepsverband. 

Hoe werkt dat, een opstelling?

In een vrouwenlijn opstelling krijgen de gevoelens van de vrouwen vóór jou een plaats en mogen ze (éindelijk) gezien worden. Dat begint bij jou als dochter, vrouw of moeder. Je kiest een plek in de ruimte om te gaan staan en neemt dan de tijd om te voelen wat er allemaal in jou speelt op dat moment. Vervolgens is het tijd om jouw moeder een plaats in de ruimte te geven. Je zoekt een van de aanwezige vrouwen uit om haar te representeren. Diegene zal op de plek gaan staan, waar jouw moeder zich ten opzichte van jou bevindt. De ene keer staat ze recht tegenover jou, de andere keer gaat ze op de grond zitten, terwijl jij als dochter naar haar kijkt. Zonder woorden kijk je elkaar aan, tot er door de begeleidster wordt gevraagd welke gevoelens en ervaringen er ontstaan bij zowel representant als jouzelf. Jullie bekijken samen of wat de ander ervaart ook klopt voor jou. Dat proces herhalen we met een representatie van jouw oma.

Verbonden door bloedlijn en geschiedenis

De verborgen verbanden tussen de vrouwelijke familieleden worden blootgelegd. Dat kan heel confronterend, maar tegelijk verhelderend zijn. Vaak is de boodschap dat patronen die al generaties lang in de familie worden doorgegeven, mogen worden doorbroken door het kind dat de opstelling heeft aangevraagd. Werd er bijvoorbeeld in eerdere generaties niet gepraat over een overleden persoon, nu mag en kan de huidige generatie dat wel doen. Een eeuwenoud patroon mag worden erkend, gevoeld en geheeld. Wanneer je de verborgen zaken in het licht zet, kan er iets veranderen in de dynamiek van het familiesysteem. Jij mag die rol op je nemen, als kind van de huidige generatie, om het anders te gaan doen. 

Ook jij krijgt een rol

Als jij iemand representeert in de vrouwenlijn van een ander, kun je ook dingen ervaren over de persoon die jij vertegenwoordigt. Het kan zijn dat je iets voelt, of een bepaald gedrag wilt vertonen. Of dat je iets weet over die persoon dat je helemaal niet kunt weten. Ervaren is het sleutelwoord in een vrouwenlijn opstelling. De zachtheid, rust én kracht van vrouwen mag erkend worden. In onze maatschappij wordt heel erg gehamerd op de mannelijke energie, maar gelukkig is dat in deze tijd en voor deze generatie éindelijk aan het veranderen. We schreven trouwens dit artikel over het ontdekken van jouw masculiene en feminiene energie. Nu kun jij balans gaan creëren tussen de twee verschillende delen in jouzelf.

Worstel jij zelf met patronen die je niet kunt doorbreken? Bij HOLY shit. kun je tijdens een coachingsessie een één-op-één opstelling ervaren, waarbij jouw blokkade – of dat nu een persoon, een voorwerp of een emotie is – onder de loep wordt genomen.

3.2 6 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

De invloed van de maanfases

Tijdens welke maanfases kun je het beste aan een nieuw project beginnen? Wanneer kun je beter even lekker cocoonen en wat tijd voor jezelf nemen? Wanneer is het tijd voor je belangrijkste prestaties? Wij leggen je uit hoe de maancyclus jouw leven beïnvloed.

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch