Meteen naar de inhoud

De “ja maars” van truffels – en waarom we het toch doen

“Ja maar Jenneke, zijn dat niet gewoon drugs die je gebruikt om tot ‘inzichten’ te komen? Ik durf dat niet hoor!” Je bent niet alleen: iedereen vindt truffels spannend, zeker de eerste keer. Zelfs doorgewinterde truffelaarster Jenneke voelt nog wel een kriebeltje als ze een innerlijk reisje maakt. Dat heeft allemaal met controle te maken en dus met overgave en veiligheid. Gun het jezelf om daar juist vanaf te komen door de teugels eens te laten vieren!

Door: Jenneke van Genechten

 

Daarnaast is er een groot verschil tussen drugs en plantmedicijnen. Zie synthetisch geproduceerde pepmiddelen als XTC, cocaïne en LSD en alcohol als drugs. Het geeft misschien een lekker of verdovend gevoel, maar daar wordt het lichaam niet heel blij van. Lees: de dinsdagdip, brak zijn en je lever belasten.

Door de natuur geproduceerde middelen met helende krachten zijn geen drugs, maar plantmedicijnen ( denk aan truffels, ayahuasca, cannabis en san pedro.). Hier wordt ons systeem wél blij van, want het helpt ons uit het hoofd en in het lijf, het helpt ons aan inzichten en het maakt ons meer verbonden, liefdevoller (naar onszelf ook) en bewust. Dat is een heel zwart-witte verdeling, maar laten we daarmee starten voor nu.

Bad rep
Het imago van truffels en in het algemeen psychedelica is wat maakt dat alles over één kam wordt geschoren en de media geeft dodelijke en psychotische gevallen een podium. Men is vaak bang voor dit soort middelen en dus is het slecht (ja maar, waarom dan niet voor alcohol, hallo?). En ja, er dient zeker met voorzichtigheid en kennis mee te worden omgegaan, maar we nemen ook rijlessen voordat we aan het verkeer deelnemen, en we zekeren ons als we bungeejumpen. Heb je het eenmaal gedaan, dan is het al een stuk minder spannend omdat je weet wat er komt. En nee, het is niet voor iedereen. Daarom laat je je middels een intake checken bij een betrouwbare organisatie, of laat je je inlichten bij een smartshop. Maar voor wie het wel is, is het zo ontzettend geestverruimend en helend op alle lagen van je systeem dat je wilde dat je het eerder had gedaan. Alles komt gelukkig precies op het juiste moment.

De nuances:
 

1. Je kunt met synthetische middelen ook fantastische inzichten en heling krijgen. Wij kiezen er bij HOLY shit. niet vaak voor omdat we plantbased prefereren.

2. Alles wat je nuttigt, moet verwerkt worden door het lijf, dus ook voor de truffels zal je lever even moeten werken, ja maar, het is bijvoorbeeld minder ‘schadelijk’ dan alcohol. Volgens ons staat dat niet in verhouding met wat het oplevert aan contact met het lijf, inzicht in ziekte/gezondheid en de juist positieve effecten die het heeft op je brein. Er worden nieuwe hersenverbindingen gemaakt en universiteiten publiceren steeds meer onderzoeken over het afnemen van angst en depressie door plantmedicijnen, maar ook door bv het microdoseren van LSD.

Tijd voor een innerlijke makeover

Dan een uitnodiging. Stel jezelf eens de vraag of het je eigen angst is dat je het gebruik van een plantmedicijn (nog) niet durft, en ook waar je dan precies bang voor bent. Voel je vrij bij Jenneke een intakesessie te boeken (holyshit.nl/aanbod) zodat we je angsten kunnen wegnemen en met je kunnen kijken of dit een goed idee voor je is. Je kunt zelfs een microdosis komen halen zodat je eraan kunt wennen zonder dat je meteen een hele journey maakt.

Als laatste een aanbod. Laat ons je aan de hand nemen in een jaarserie van vier truffelceremonies zodat je een jaar rond kunt ervaren wat deze magische paddenstoelen voor je kunnen doen op al je lagen. We hebben in 2023 nog een paar plekken voor de truffeljaarserie, waarbij we elk seizoen een dagretraite samen doorbrengen, gebaseerd op de elementen. Trust your gut en gun jezelf een inner makeover. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan, toch?”

Vragen? Andere ja maars? Laat maar komen!

Komen truffelen? Check deze link. Persoonlijke ervaringen over truffels horen? Check ons Youtube kanaal. 

 

4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Alles verandert: hoe ga ik daarmee om?

De afgelopen maanden is er voor iedereen een hoop veranderd. Je werk is waarschijnlijk helemaal anders dan eerst. Misschien kun je nu tijdelijk niet naar je familieleden of je vrienden toe en is dat lastig. Daarnaast heb je dan nog de anderhalvemeterregel, het dragen van mondkapjes in het OV en het feit dat je je handen overal moet ontsmetten – en dan hebben we het nog niet eens gehad over de dingen die de coronacrisis persoonlijk heeft veranderd voor jou.Door: Zoë Sluysmans Verandering is niet altijd leuk, of gemakkelijk. Je grijze massa is erop ingesteld je veilig te

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch