Meteen naar de inhoud

Review: Snuggs period underwear


Als het gaat over mijn menstruatie, heb ik al vele fases doorgemaakt. Dan bedoel ik: van het doorslikken van de pil tot het volledig omarmen en eren van mijn vrouwelijke cyclus en alles er tussenin. Van partners die me niet in de buurt wilden als ik menstrueerde tot boven een pot met yoni steam hangen in India, tot womb healings. Het dragen van menstruatie-ondergoed is dus eigenlijk een logisch gevolg en helemaal geen geitenwollensokken-gedoe. Yep, hier volgt mijn Snuggs review.
Door: Jenneke van Genechten

Je wat?

Snuggs is de merknaam van het populaire ondergoed met een dubbele bodem, om het zo te zeggen. Speciaal voor the Sunday bloody Sundays. Ik had eerder de cup al uitgeprobeerd op aanraden van een vriendin, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik na enkele pogingen uitgecupt was omdat ik ‘m voel zitten én er een knoeiboel van maak. Toch maar weer terug naar de maandverbandjes. Werkt prima, maar het schuurt af en toe, het gaat soms scheef of dubbel zitten waardoor je op de plakrand feestviert (it happened to you too) en die fucking vleugels hebben een eigen leven. Tampons vind ik niet fijn. En dus, halleluja, daar was het oh zo sexy menstruatie-ondergoed.

Kan ik daar meer van krijgen?

Het is gewoon een zwarte onderbroek, maar het voorbipsgedeelte is dus absorberend. De stof is sneldrogend en dun. Dus wat je doet: je koopt er een voor de nacht (groter model) en een of twee voor overdag. Als je voelt dat het clean up time is, was je de boel gewoon even uit, mits je daartoe in de gelegenheid bent, en switch je van broekje. Lekker fris. Ik voel in ieder geval minder angst om door te lekken want één broekje ‘doet’ het wel 8 tot 12 uur. Na je menstruatie gooi je de boel gewoon in de wasmachine. Ik heb er zelf vier zodat ik er altijd eentje droog heb, maar drie is denk ik ook voldoende. Je hebt trouwens verschillende soorten, dus voor lichte en zwaardere bloedjes.

Prijsje en milieutje

De goedkoopste is 27,50 en de duurste is 44 euro. In het begin dacht ik: hm, dat zijn prijzige onderbroekjes (gelukkig kreeg ik ze gesponsord), maar ik ben er superblij mee én ik bespaar natuurlijk voor de rest van de draagduur op maandverband, waarmee ik dan weer bijdraag aan een beter milieu. Je kunt ook eerst met eentje beginnen natuurlijk! Nee, je kan niet die van mij lenen 😉. Je koopt je eigen hier.

Meer dames die hier ervaring mee hebben? Laat me weten! En vragen stellen mag natuurlijk altijd.
Ik heb een video opgenomen over natuurlijke manieren van anticonceptie (en waarom de pil zo slecht is), die vind je hier.
4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Paddo’s en truffels: Een geschiedenis van paddenstoelen

Als je al eens eerder een tekst op deze website hebt gelezen, heb je het vast al meegekregen: HOLY shit. organiseert truffelceremonies. Kort gezegd betekent dit dat je magic truffels neemt (op een veilige en legale manier), en daardoor spirituele dingen over jezelf ontdekt of innerlijke problemen kunt bekijken op een nieuwe manier. Wij werken nu, in de eenentwintigste eeuw, met truffelceremonies, maar wist je dat het gebruik van paddo’s en truffels waarschijnlijk al 7000 jaar oud is? Holy shit!Door: Elena Alves de Oliveira Neto & Zoë Sluysmans Overal ter wereld Al eeuwenlang maakt de mens gebruik van de spirituele kracht

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
X