Meteen naar de inhoud

Gebroken hart? Zo ga je om met liefdespijn!

De liefde is voorbij. Alles voelt intens en je weet niet waar je het moet zoeken. Je lief heeft er een einde aan geknoopt en laat jou achter met de wonden. In plaats van los te gaan op een xtc-feestje, besluit je om er dit keer op een volwassen, helende, holistische manier mee om te gaan. You’ve got this!

Liefdespijn manifesteert zich in een aantal fases. Die doorloopt iedereen in z’n eigen tempo en volgorde, zo ook jij. Het is dus niet zo gek dat je duizend gedachten en emoties hebt binnen een kwartier. Hoe zit dat met die fases? Hier komen ze.

De eerste fases van liefdespijn
Meteen na een breuk ben je waarschijnlijk in shock. We noemen dit de ‘WTF’-fase. Alles is onsamenhangend en je weet niet hoe je het hebt. Na een paar dagen gaat deze over in de ontkenningsfase (het is niet echt, we kunnen nog bij elkaar komen) en daarna in de fase van terugtrekken. Dit heeft allemaal een reden en is nodig in je heling. Dat terugtrekken is dan ook mega belangrijk! Dit is het punt waarop je vroeger wellicht naar de kroeg zou gaan om je verdriet te verdrinken of met de eerste de beste mee naar huis te gaan. Doen we niet. We zijn nu holistisch bezig. Oh ja.

En door.
Er zullen ook vlagen van boosheid komen, afgewisseld met verdriet. DOORVOEL HET. Zijn met de pijn is het medicijn. Pak je innerlijke kind bij de snuit en knuffel ermee, luister ernaar. Als je dit gaat onderdrukken of doet alsof het er niet is, komt het op een later moment aan je knagen. Hoe sneller jij in de overgave gaat en accepteert dat het nu eenmaal even pijn doet, hoe sneller je aan je heling toekomt. Huil tranen met tuiten!

Er komt ook een fase van onderhandeling waarin je gaat twijfelen aan alles wat je ooit hebt gezegd en gedaan. “Als ik zo en zo wordt, dan vindt hij/zij me wél leuk! Misschien moet ik dan ook maar ayahuasca gaan doen, etc.” Stop daarmee. Terug naar je fases. Je houdt compleet en volledig van jezelf en iemand die dat doet, hoeft geen concessies te maken. Dan is de ander blijkbaar niet jouw mens. Ik snap dat dat nu niet te behapstukken is, maar ergens weet je ook dat het universum áltijd voor je zorgt en de juiste dingen laat gebeuren. Voor jou. This had to happen. Ja, het doet pijn, maar ofwel je wordt ergens voor beschermd, ofwel er wacht een beter leven op je. Heb vertrouwen.

Je hoeft het niet alleen te doen
Je gaat ook nog in een dip terechtkomen en in allemaal andere ‘leuke’ stukjes, maar als je deze fases niet veroordeelt en ze gewoon met een open hart doorloopt, komt er gegarandeerd ook de fase van acceptatie en vergeving. En het fijne is; je hoeft het niet alleen te doen. Je hoeft maar de module Liefdespijn op HOLY shit. Academy te volgen en holistisch therapeute Jenneke van Genechten neemt je van A tot Z mee aan de hand door al je fases heen, zodat je precies weet wat je in elke fase wel of niet moet doen. Velen gingen je voor en velen zullen nog volgen, maar onthoud 1 ding: you’re the one that got away.

Wil je naast de module Liefdespijn ook persoonlijke live begeleiding, overweeg dan een VIP-traject van 6 maanden of een Deep Dive traject van 3 maanden.

4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:


 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch