Meteen naar de inhoud

Druppeltje drakenbloed: goed voor je gezondheid.

Het klinkt alsof het uit Harry Potter komt maar gelukkig hoef je geen tovenaar te zijn om gebruik te kunnen maken van drakenbloed. Net als kopal is dit een harswierook, verkrijgbaar in korrelvorm, gemalen, of in stokjes. Daarnaast is het verkrijgbaar in druppelvorm en heeft het talloze positieve effecten op lichaam en geest. Het goedje wordt al eeuwen gebruikt als medicijn en toegevoegd aan parfums.
Door: Anne Koreman

Drakenbloed of Dragon’s blood is boomsap van de boom genaamd Daemonorops draco. Oké, we geven toe dat dat klinkt alsof die bij Zweinstein groeit, maar deze komt echt voor in Yemen, bij de Arabische zee. De boom heet ook wel Socotra dragon tree of Dragon blood tree vanwege het rode sap dat hij produceert. De geur van drakenbloed is vergelijkbaar met amber, maar zachter en minder overdreven zoet. Ondanks dat de geur heel rijk is heeft het een uitstekende kalmerende werking.

Gebruik

In indiaanse rituelen wordt drakenbloed gebruikt zoals salie, om te smudgen, dat wil zeggen het energetisch reinigen van een persoon of ruimte. De indianen gebruiken het trouwens ook als afrodisiacum door het onder hun bed te leggen. Die mag je zelf uitproberen.
In neopaganistische bewegingen zoals new age shamanisme en wicca wordt drakenbloed gebruikt om kracht te verlenen aan spreuken, oliën en voorwerpen. Ook als wierook versterkt het de capaciteiten van andere geuren waar het zich mee mengt. Op zichzelf staand symboliseert drakenbloed kracht, bescherming, heling en het element vuur.

Medicijn uit de natuur

Drakenbloed is een populair ingrediënt in anti-ageing crèmes omdat het een antioxiderende werking zou hebben van wel vijf keer groter dan vitamine E. Hoewel het vroeger op dubieuze wijze werd ingezet voor allerlei kwaaltjes dient drakenbloed wel degelijk nut in de moderne geneeskunde. De chemische componenten taspine en proanthocyanidin hebben een antibacteriële werking en het is terug te vinden in medicijnen voor maag- en darmklachten. Vooral om die laatste reden kan het nuttig zijn om de vloeibare vorm van drakenbloed in te nemen als voedingssupplement. Simpelweg één tot drie keer per dag maximaal vijf druppels in totaal toevoegen aan je water kan helpen je systeem te herstellen. Door een paar druppeltjes in je handpalm te wrijven tot het een kleverige pasta wordt kun je het gebruiken om je huid te helpen herstellen van (brand)wondjes, insectenbeten en eczeem.

“Wanna buy some dragon’s blood?”

Drakenbloed heeft een beetje een reputatie omdat het nog wel eens verkocht wordt als zijnde red rock opium aan drug kopers. Het bevat echter geen opiaten en heeft geen psychoactieve werking. 
Als je gewoon wil genieten van dit lekkere geurtje kun je online gemakkelijk wierookstokjes vinden. Wil je echter gaan experimenteren met de werking van deze geur in combinatie met andere harswieroken, dan kun je bijvoorbeeld bij www.thegiftofmagic.nl de korrelige hars kopen die je kunt branden op een houtskooltje of wierookbrander. De vloeibare variant die je als voedingssupplement kunt gebruiken vind je hier: www.pachamama-medicine.org.

Blij met dit artikel? Laat een kleine comment achter hieronder ter support!

4.2 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aggio
Aggio
1 jaar geleden

Bedankt voor het delen van de link om de pure variant van de druppels drakenbloed, zeer blij mee!!!

Misschien ook interessant:

Druppeltje drakenbloed: goed voor je gezondheid.

Het klinkt alsof het uit Harry Potter komt maar gelukkig hoef je geen tovenaar te zijn om gebruik te kunnen maken van drakenbloed. Net als kopal is dit een harswierook, verkrijgbaar in korrelvorm, gemalen, of in stokjes. Daarnaast is het verkrijgbaar in druppelvorm en heeft het talloze positieve effecten op lichaam en geest. Het goedje wordt al eeuwen gebruikt als medicijn en toegevoegd aan parfums.Door: Anne Koreman Drakenbloed of Dragon’s blood is boomsap van de boom genaamd Daemonorops draco. Oké, we geven toe dat dat klinkt alsof die bij Zweinstein groeit, maar deze komt echt voor in Yemen,

Lees verder

 

2
0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch