Meteen naar de inhoud

Microdoseren versus een volledige truffelceremonie

Wij zijn bij HOLY shit. fan van magische truffels. We vinden ze knap, waardevol, magisch en wijs. Deze kleine psychedelische knolletjes groeien onder de grond als bijproduct van de paddo en kunnen worden genuttigd in een ceremoniële dosis (7,5 – 20 gram) of in een microdosis (0,5 – 2 gram). In dat eerste geval doe je bij ons een truffelceremonie tijdens een dagretraite en in het tweede geval ben je aan het microdoseren. Wat is het verschil?
Door: Jenneke van Genechten

 

De truffelceremonie

In een truffelceremonie ga je met blinddoek op, op je matras liggend, diep naar binnen. Je komt in lagen van je brein waar je nog nooit bent geweest, kunt soms kleuren ruiken, energie voelen met je handen en misschien word je wel opnieuw geboren. De bizarste, maar vooral meest helende situaties komen voor tijdens een truffelceremonie. Je hebt in tegenstelling tot bij het microdoseren een hele psychedelische reis die gericht is op het verwerken van ‘oude shit’, het doorbreken van gedachtenpatronen en het ervaren van ‘zijn’ op celniveau. Magisch mooi, soms pittig, maar vrijwel altijd transformerend. Tien therapiesessies zijn er niets bij. Here vind je onze ceremonie-agenda en here boek je een privé-ceremonie.

Microdoseren met truffels
Dan voor wie zo’n ceremonie wel erg spannend vindt, of juist het heil ervan heeft ervaren, is er: microdoseren. Dat doen ‘men’ ook wel met LSD, maar we houden het hier bij HOLY shit. toch echt bij de magische truffel. Je neemt dan een mini deel van een volledig portie, een klein korreltje truffel, nauwelijks waarneembaar in je systeem maar wel met alle heilzame kwaliteiten van dien. Psilocybine, de werkzame stof in truffels, hecht aan je serotoninereceptoren
en met name de 5HT-2-receptoren in de hersenen die betrokken zijn bij leren, cognitie en het geheugen. Wanneer je maar een microdosis neemt van zo’n stimulerend middel en geen klassieke trip ervaart, kan ons brein zich volledig focussen op de cognitieve boost die het medicijn geeft. Je ervaart dus meer helderheid, concentratie, creativiteit, lichtheid en/of meer innerlijke rust. Briljant van die schimmels, niet?
Je neemt dit overigens over een periode van 30 tot 45 dagen. Na 1 microdosis zul je weinig merken; het is een natuurproduct en net als een supplement heeft het even tijd nodig om z’n magie door te voeren in je systeem. Voordat je begint met je microdoseertraject, bepaal je je intentie, je schema en de duur. Hoe je dat allemaal doet en hoe je het beste uit je traject haalt, dat leer je in de nieuwe (Engelstalige) module van HOLY shit.:
Is het voor iedereen?

Nee. Microdoseren is niet voor mensen die dit voor de trip willen proberen, want je gaat er niet van trippen (wij noemen het reizen). Bovendien is dat niet de beste intentie om met deze sacred mushrooms een traject aan te gaan. Het is ook niet voor mensen die veel medicatie slikken (met name antidepressiva) want dat is een gevaarlijke combi. Niet alle medicatie is een no go hoor, je kunt het googelen of aan je arts vragen als je twijfelt. Een antihooikoortspilletje is bijvoorbeeld geen probleem. Het is ook niet voor mensen die andere drugs of alcohol gebruiken tijdens het traject want dan voel je het subtiele effect van de truffel niet meer en dat is gewoonweg zonde. Save your money.
Het is wél voor mensen die bewust in het leven staan en bewust tijd willen maken om te voelen wat het medicijn doet. En voor mensen die op lange termijn hun breinpatronen willen doorbreken, want dit zorgt voor nieuwe breinverbindingen waardoor je meer out of the box kunt gaan denken. Het is voor ervaren psychonauten en nieuwsgierige nieuwelingen, en voor iedereen die behoefte heeft aan een heldere geest.

Er is nog een leger meer aan informatie te vertellen over microdoseren, maar dit zul je allemaal ervaren in de module. Ohja… voor de eerste 100 deelnemers komt er een Magical Notebook van De Orakelmeisjes naar je toe! Ben je erbij?

Vragen? Stel ze hieronder! We zijn ook heel benieuwd naar ervaringen met microdoseren!

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:


 

0
Laat hier een reactie achter!x
en_GBEnglish