Meteen naar de inhoud

De pracht en kracht van edelstenen

Edelstenen, we zijn er gek op! Deze schatten uit de natuur in alle kleuren, vormen en maten zijn populairder dan ooit. Als je ze zelf niet in huis hebt, ken je vast wel iemand in je omgeving die erbij zweert. Maar waarom zijn ze zo gewild en werken ze wel echt?
Door: Michelle Kroonen

De fascinatie voor edelstenen is niks nieuws: onze voorouders gebruikten ze duizenden jaren geleden al als geluksbrenger, medicijn en heilig voorwerp. De stenen zelf zijn nog veel ouder, sommigen werden zelfs al gevormd kort na het ontstaan van onze aarde zo’n 4,4 miljard jaar geleden.

Terug naar het stenen tijdperk

Grofweg zijn er drie manieren waarop edelstenen ontstaan. Voordat je denkt dat je in een lesje aardrijkskunde bent beland, no worries! We vatten het kort voor je samen:

  • Magmatisch: door stolling van lava ontstaan diep in de aarde de mooiste en meest heldere kristallen. Het afkoelen kan soms wel miljoenen jaren duren. Door de vermenging met bijvoorbeeld aluminium of ijzer, ontstaan de prachtigste kleuren zoals het paars van de welbekende amethist.
  • Metamorf: onder invloed van temperatuur en druk onder het aardoppervlak worden bestaande kristallen als het ware vervormd tot nieuwe kristallen, bijvoorbeeld tijdens de vorming van bergketens. Vaak zijn dit zeer dichte stenen, met allerlei schakeringen die zijn samengeperst. Lapis lazuli is hier een voorbeeld van.
  • Sedimentair: wind en water zorgen ervoor dat allerlei laagjes van onder andere zand, schelpen en klei worden samengedrukt tot kristallen. Vaak herken je deze stenen dan ook aan het gelaagde uiterlijk, zoals calciet.
Can you feel it

Nu je weet hoe indrukwekkend het is hoe de stenen ontstaan en hoe oud ze zijn, kijk je misschien al anders naar de steen die je aan je ketting draagt of in je hand houdt. De geneeskrachtige werking van een steen is echter niet tastbaar en daardoor ook nooit wetenschappelijk bewezen. Wel is er veel empirisch onderzoek gedaan, oftewel onderzoek naar de ervaringen van mensen wat betreft edelstenen. Hieruit blijkt dat ontzettend veel mensen positieve effecten omschrijven die voelbaar zijn. Dit is op meerdere manieren te verklaren.

Balans in je chakra’s

Zoals je wellicht weet, is alles energie. Alles op deze aarde, inclusief edelstenen, heeft een eigen trilling of frequentie. Dit is wetenschappelijk bewezen, kijk bijvoorbeeld maar naar een kwartskristal dat in horloges wordt gebruikt. Het kristal produceert met behulp van spanning een frequente trilling waardoor de tijd zeer nauwkeurig loopt. Als je je openstelt voor de energetische trilling van edelstenen, dan kan dat een positief effect hebben op je eigen trilling. Zo worden de stenen vaak gelinkt aan onze chakra’s en wordt er beweerd dat ze deze weer in balans kunnen brengen en blokkades kunnen opheffen. De kleur van de steen vertelt je aan welk chakra deze gelinkt is. Zo horen aardende stenen als de zwarte onyx en rode jaspis bij het wortelchakra en het heldere bergkristal bij het kruinchakra.

De steen als gids

Maar de échte magie van edelstenen zit ‘m vaak in het feit dat ze een enorm effect hebben op de kracht van onze geest. Stenen kunnen een reminder zijn om even stil te staan en contact te maken met jezelf. Ook zijn ze voor veel mensen onderdeel van een ritueel, zoals een steen vasthouden voor het slapen gaan of in spannende situaties. Met alleen al de prachtige kleuren en vormen kunnen ze ons betoveren en positief beïnvloeden. En denk maar eens aan een steen die je kocht met een bepaalde intentie, of die je cadeau kreeg tijdens een belangrijke fase in je leven. Die bijzondere energie zit verbonden aan de steen en hier zul je elke keer dat je ‘m ziet aan herinnerd worden. Je kunt het een placebo-effect noemen of niet, feit is dat veel mensen er baat bij hebben.

Als je het ons dus vraagt, zijn edelstenen een fantastische aanvulling op een holistische leefstijl. Het is een bijzonder stukje natuur dat je elke dag in je tas kunt meenemen en toe kunt voegen aan je dagelijkse routine.

Meer weten over de kracht van edelstenen en hoe je deze kunt gebruiken? In dit artikel lees je alles over het yoni ei en hoe je hiermee weer kunt connecten met je vrouwelijkheid.


 

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Welke supplementen neem je na een truffelceremonie?

Hoewel truffels niet giftig zijn voor je lichaam, is een truffelreis een vermoeiende aangelegenheid voor zowel lichaam als brein. Om jezelf dus een boost te geven na een truffelceremonie, kun je bepaalde supplementen nemen zodat je je snel weer de oude voelt. Lees verder voor tips om de ideale trip te hebben!

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch