Meteen naar de inhoud

Het yoni ei: connecten met je vrouwelijkheid

Een yoni ei is een edelsteen (vaak van jade of rozenkwarts) in de vorm van een klein kippenei die je inbrengt in je vagina. De edelsteen helpt daar met het oplossen van traumatische blokkades en emotionele spanningen. Bovendien helpt ze de bekkenbodemspieren sterker te maken, de vaginawand zachter en heelt ze de vagina, of yoni, na zwangerschappen. Eng idee? Helemaal niet! Het is dé manier om te connecten met je vrouwelijkheid. Helemaal onderaan vind je een superfijne oefening!

Waar komt dit eigenlijk vandaan?

Het woord ‘yoni’ betekent ‘vagina’ in het sanskriet. Ook wel ‘heilige tempel’ of ‘oerbron’. Met name in spirituele en tantrische kringen is dit het respectvolle woord dat wordt gebruikt, het omvat ook de baarmoeder. De mannelijke tegenhanger is ‘lingam’.
Het gebruik van yoni eieren komt uit het taoïsme, aanvankelijk om de bekkenbodemspieren te verstevigen. Hoe gezonder het bekken, hoe gelukkiger het leven, was hun motto. Later gebruikten meerdere stromingen het yoni ei ook voor andere doeleinden: aarden (eerste chakra), seksueel genot, de vereniging van lichaam en ziel, vruchtbaarheid, helen van trauma’s en het verbinden met onze vrouwelijkheid.

Welk ei moet ik tikken, eh… nemen?

Als je net begint: jade (die groene). Deze werkt zuiverend en beschermend, zorgt voor harmonie en trekt voorspoed aan. Dit is ook de edelsteen die de taoïsten gebruiken.
Tijdens een zwangerschap en na een bevalling wordt enkel rozenkwarts aangeraden. Geoefende yoni-godinnen kunnen ook andere edelstenen gebruiken zoals bergkristal, rode jaspis of obsidiaan, mits ze echt als yoni ei worden verkocht. Je krijgt ze op veel plekken online en in spirituele winkels, maar zorg dat je zeker weet dat het echt een edelsteen is. Een goede kwaliteit ei kost rond de €15,-.

Yoni Preps: koken en flosdraad

Als je je yoni ei voor het eerst gebruikt, kook haar dan vooraf eerst tien minuutjes in een pannetje met water. Zo wordt ze steriel. Dit kun je ook doen als ze al een tijdje niet is gebruikt. Voor en na regulier gebruik altijd even afspoelen met warm water.
In de meeste yoni eitjes zit een gaatje over de gehele lengte. Veel vrouwen vinden het fijn een flosdraadje te gebruiken, vooral de eerste keer. Daarmee kun je de angst loslaten dat het ei er niet meer uitkomt. Geoefende vrouwen kunnen het zonder draad. Door gewoonweg te hurken en te duwen, zoals bij een tampon, glijdt het eitje er meestal met gemak uit. Let op: gebruik flosdraad zonder menthol! Haal er een draad uit van zo’n 40 centimeter, vouw ‘m dubbel en haal ‘m door je yoni ei. Trek de open eindjes door de lus en trek de touwtjes strak. Breng het ei daarna op lichaamstemperatuur door het even op je buik te leggen.

Ik ben de kluts kwijt

Het is veel informatie, ik weet het, maar het is het zó waard! Hang in there.
Het is belangrijk dat je het jezelf comfortabel maakt en niet gestoord kunt worden. Het ei duw je niet 1, 2, 3 naar binnen: it takes foreplay! Adem eerst een aantal keer via de kleine hemelse kringloop: vanaf de baarmoedermond langs je ruggengraat omhoog naar je kruin (in) via de voorkant van je lijf langs je hart terug naar je baarmoedermond (uit).

Masseer jezelf daarna, ontspan, ga met het ei over je clitoris en vagina-ingang en neem de tijd. Je mag hier kokosolie bij gebruiken. Op een gegeven moment merk je dat je naar binnen kunt. Als dat moment niet komt, forceer het dan niet! Het gaat om een respectvolle connectie. Laat het ei met de bolle kant tegen je vagina-ingang rusten totdat je voelt dat het naar binnen mag. Stel jezelf de vraag: ‘voel ik een ja of voel ik een nee?’ Net als dat je dat bij een man zou doen: ‘wil ik mijn hart en yoni openen voor deze persoon of niet?’

Emoties, lichaamsdelen en klanken

Wanneer je naar binnen gaat raak je energetisch al je organen, en daarmee ook emoties, aan. Je kunt gewoon het ei inbrengen en voelen wat er gebeurt, of er oefeningen mee doen (zoek op YouTube). Je kunt ook meedoen met de volgende oefening die het eitje op vijf gebieden, verbonden aan je organen. Hiervoor is het noodzakelijk dat je een flosdraadje door het eitje haalt.

* NIEREN
Bij de vagina-ingang, als het ei voor ongeveer de helft naar binnen is, kom je bij de nieren (angst). Voel je angst? Is er spanning? Doorvoel dit en laat het los met de klank sjoeoeoe.
* LEVER
Als het ei helemaal naar binnen is, hou het dan tegen met je touwtje vlak na de ingang. Je komt nu bij de lever (boosheid). Wie is je grenzen over gegaan? Doorvoel dit en laat het los met de klank sjiiiiii.
* MILT
Breng het eitje nu iets verder naar binnen. Met een vinger zou je ongeveer anderhalf kootje naar binnen kunnen gaan om het ei tegen te komen. Dit is het gebied van de milt (bezorgdheid). Wanneer was je bezorgd? Waar maak je je zorgen over? Adem het in en laat het op een uitademing los met de klank wgoeoeoe.
* LONGEN
Nog een stukje verder – je voelt het eitje nu nog nét met het topje van je vinger – kom je bij het gebied van de longen (verdriet). Waar zit nog onverwerkt verdriet? Dit kan op het gebied van seksualiteit zijn, maar dat hoeft niet. Doorvoel het en adem het uit met de klank hssssss.
* HART
Het vijfje en laatste gebied is waar je het touwtje loslaat en het ei haar weg vindt helemaal naar je baarmoedermond. Dit gebied is verbonden met je hart (ongeduld). Wat moet sneller gaan? Waarover ben je ongeduldig en wil je sneller dan nodig? Doorvoel het en adem het uit met de klank haaaaa

Daarna is het tijd voor de integratie door in elk van de vijf gebieden even aan te spannen terwijl je het eitje eruit trekt en alle vijf de emoties om te draaien naar iets positiefs. Ongeduld wordt liefde en vreugde. Verdriet wordt moed en zelfvertrouwen. Bezorgdheid wordt openheid en eerlijkheid. Boosheid wordt vriendelijkheid. En Angst wordt zachtmoedigheid en kalmte.

Workshop thuis?

Je kunt bij Jenneke langskomen in de praktijk van HOLY shit. voor een individuele yoni ei-sessie zodat je onder begeleiding kunt ervaren wat de kracht is van een yoni ei (€70,-). Dit is zonder aanraking, maar met een stembegeleiding. Je kunt ook een workshop op locatie boeken, mits je voor elke vrouw een eigen matras en dekentje hebt. Neem hiervoor contact op met Jenneke. In alle gevallen koop je uiteraard je eigen yoni ei.

Hoe heb je bovenstaande oefening ervaren? Of heb je een andere favoriete yoni ei oefening?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Iedereen is tegenwoordig coach. Wie moet je hebben?

Blijkbaar is het echt een ding om eerst ‘jezelf te vinden’ nadat je door een moeilijke tijd bent gegaan (lees: moeilijke jeugd, depressie, burnout of een andere verrassing) en vervolgens anderen te vertellen hoe ze het moeten doen. Er is ineens een heel boeket aan zelfbenoemde coaches.

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch