Meteen naar de inhoud

Wat zou vertrouwen doen?

Door jezelf regelmatig die vraag te stellen, kun je de wereld en alles wat er op je afkomt beter aan. Wij geven dit advies regelmatig en passen het ook toe in onze eigen levens, op wekelijkse basis zelfs. Als we onze emoties langs een meetlint leggen, staan geluk, tevredenheid en vertrouwen ver bovenaan en angst, schaamte en schuld onderaan. Hoe hoger op de lat, hoe meer positieve trilling een gevoel uitstraalt en hoe lager, hoe lager ook de vibratie. Aangezien we terugkrijgen wat we uitstralen, willen we uit de angst en in het vertrouwen. Uit de schuld en in de tevredenheid. Niet omdat we de lagere vibe-emoties niet omarmen, maar omdat we kosmisch gezien onszelf iets mooiers gunnen in wat we aantrekken.
Door: Jenneke van Genechten

Wat is vertrouwen in de basis? Misschien denk je meteen aan het vertrouwen van de mensen die dichtbij je staan. Of je partner wel eerlijk is, of je vriendinnen je geheimen bewaren, of dat je familie er voor je is als je ze nodig hebt. Zeker ook belangrijk, maar niet helemaal wat we hier met vertrouwen bedoelen. Het gaat erom dat jij ervan overtuigd bent dat datgene wat jij nodig hebt, naar je toe zal komen of gebeuren.

Hoe denk en leef je vanuit vertrouwen?
Het is natuurlijk omvangrijker dan een stappenplannetje in 4 fases, maar belangrijk is om te beseffen dat een gebrek aan vertrouwen altijd voortkomt uit een onderliggende angst.

1. Bewustwording
Telkens als je in een gedachte zit die voortkomt uit angst, schaamte of schuld, heb dat dan door. Voorbeeldgedachte: “Misschien kan ik dit project beter helemaal niet starten. Waarschijnlijk zit niemand erop te wachten en flopt het.”

2. Vraag
Stel jezelf dan de vraag: ‘wat zou vertrouwen doen?’
Vertrouw erop dat ALLES zo gaat zoals het moet gaan, dat je wordt beschermd, dat je niet alleen bent, dat je wordt gegidst, dat het leven je alles in de juiste volgorde VOOR JOU brengt en dat alles divine timing heeft. Er is een reden dat dingen zijn zoals ze nu zijn. Wat heb je te leren, te doen of te ervaren? Kortom: “Dat ik dit idee kreeg betekent iets. Ik ben het mezelf verschuldigd om te zien waar het me naartoe leidt. Als ik zou vertrouwen in een goede afloop, zou ik het gewoon proberen.”

3. Besef
Besef dat je altijd een keuze hebt en altijd zelf verantwoordelijk bent voor je leven. Je kunt ervoor kiezen in de angst te blijven en je kunt ervoor kiezen om te doen wat vertrouwen zou doen. Soms is het in de angst een soort van ‘comfortabel’ geworden. Het is makkelijker dan het roer omgooien. “Ook al bestaat de kans op ‘falen’ altijd, dit is mijn teken om er bewust voor te kiezen de sprong in het diepe te wagen, en me niet door angst te laten tegenhouden.”

4. Groei ballen
You got this. Wat zou vertrouwen nu tegen je zeggen? Dat zou klinken als: “Go for it. Je hebt niks te verliezen en vertrouw me: je krijgt later alleen spijt van de kansen die je niet hebt genomen.”

The tricky part
Het is makkelijk om ontmoedigd te raken tijdens het oefenen van leven vanuit vertrouwen. Misschien gaat iets niet zoals jij het voor ogen had, en lijkt het alsof je vertrouwen onterecht was. Maar het universum beschermt jou, ook tegen jezelf. Misschien was deze les precies wat je nodig had om later te kunnen stralen. En ja, dat is soms best pittig. Maar vertrouwen kun je leren. Vertrouw ons maar ;).

Op een holistische manier leren om uit de angst te gaan en meer in het vertrouwen te zakken? Overweeg een truffelceremonie,

4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:


 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch