Meteen naar de inhoud

Wat je als kind leuk vond, bepaalt nu je talenten

Eigenlijk is het heel logisch als je erover nadenkt. Als je het als kind leuk vond om te voetballen met vriendjes, zegt dat iets over hoe je je nu op de werkvloer begeeft onder collega’s. En wie het heerlijk vond om zich te verdiepen in een boek, zal dat als volwassene nog altijd interessant vinden. De methode die meet waar je je op zou moeten focussen (wat je energie geeft en wat niet), gekeken vanuit je kindertijd, heet een KernTalentenanalyse. Pak de GameBoy er maar bij.

Was je een buitenspeler of zat je hele dagen binnen? Deed je graag dingen alleen of liever met anderen? Was je avontuurlijk? Hield je van dagdromen? Was je lief voor dieren?

Welk beroep past er van oorsprong bij mij?

Het is niet alleen ontzettend leuk om terug in de tijd te gaan en alle herinneringen de revue te laten passeren; het is ook nog eens heel nuttig. Niet alleen voor mensen die geen profiel- of beroepskeuze kunnen maken, of mensen die op een tweesprong staan in hun carrière, maar ook voor mensen die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Een reisje in je eigen kindertijd, zeg maar. Receptje voor inzichten, zou je denken. Is ook zo.

Kindkeuzes

Als kind zijn we een nog onbeschreven blad zonder maatschappelijke lagen, waarden, oordelen en assumpties. We doen gewoon wat we leuk vinden: in bomen klauteren, stoeprandje spelen, op de Nintendo,… Kiezen wat energie oplevert in z’n zuiverste vorm! Niet gek dat we daar heel veel informatie uit kunnen halen over je persoonlijke voorkeuren en talenten, vertaald naar het werkende leven. En als je precies weet waar je energie van krijgt en wat je beter kunt uitbesteden, kom je meer in balans en hou je meer energie over voor (andere) leuke dingen. Gameboy’en ofzo.

Stukkie over het ontstaan

1989. Een dame genaamd Danielle Krekels deed onderzoek naar de overeenkomsten in het spelgedrag van ingenieurs tijdens hun kindertijd en hun volwassen leven. Bleek overeen te komen 😉 Dus tot 2004 de methode ontwikkeld en nu pas komt HOLY shit. ermee. Lekker op tijd. Maar wellicht is het omdat er maar één KernTalentenspecialist in Maastricht en omgeving zit en dat is Jacqueline Schepers van Achter de Spiegel.

Voor wie?

Je kan alleen meedoen als je niet meer in de kindertijd zit.

Meer info op de website van Achter de Spiegel.

Wat vond jij nou echt superleuk om te doen als kind? Deel het met ons! Vinden we leuk.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Loop je juiste carrièrepad

Vast in je baan? Op zoek naar een sprankel in je carrière, of de volgende stap? Werkloos geraakt en ineens alle keuzes weer open hebben? Jenneke maakte deze geleide meditatie van 18 minuten waarin je op innerlijke reis gaat om je juiste carrièrepad te lopen. Zoek een fijn plekje waar je niet gestoord kunt worden, sluit je ogen en laat je meevoeren. Leg eventueel pen en papier klaar om na afloop inzichten te noteren. Check ons YouTube-kanaal voor meer geleide meditaties.

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch