Meteen naar de inhoud

Toeval bestaat (niet)! Of toch wel? Wat denk jij?

Toeval bestaat (niet)! Of toch wel? Wat denk jij?

Toeval bestaat niet. Voor sommigen is dit een levensmantra, terwijl anderen geloven dat dingen gebeuren omdat ze stomweg gebeuren, zonder dat we daar speciale betekenis uit kunnen halen. Jacqueline Schepers-Huijben deelt haar eigen ervaring. ‘Net als je het nodig hebt, zie je die inspirerende quote voorbijkomen? Als je in een dip zit, komt net dát liedje voorbij dat precies weet te verwoorden hoe jij je op dat moment voelt. Je ziet op de klok elke keer diezelfde cijfercombinatie, waar volgens de numerologie specifieke boodschappen aan zijn verbonden. Hoe toevallig zijn deze toevalligheden?’
Door: Jacqueline Schepers-Huijben & Anne Koreman

Als jij op sociale media bewust specifieke groepen of personen volgt die regelmatig quotes plaatsen die aansluiten bij jouw levensfase, dan is de kans erg groot dat er net een voorbij komt waar jij net op dat moment iets aan hebt. Als we een specifieke stemming hebben, dan zullen we sneller een playlist of cd erbij pakken die past bij onze emoties. Dan komt zo’n passend lied dat verwoordt hoe wij ons voelen al snel voorbij. Het wordt pas opvallend als het buiten die routine om gebeurt, want daar hebben we geen controle over. Dát is toeval.

42

Neem nou bijvoorbeeld die numerologie: deze theorie is gebaseerd op het idee van Pythagoras dat alle dingen numeriek uitgedrukt kunnen worden. Door kennis van getallen kan een numeroloog getallen coderen en decoderen om er boodschappen uit te lezen aan de hand van bijvoorbeeld astrologie, tarot of eigen interpretaties. Zo kun je aan de hand van de letters van je naam uitzoeken welke getallen bij jou horen. Ben jij een 14? Dan ben je een beetje wild en heb je nood aan verandering en avontuur! Zo worden ook de jaartallen en allerlei andere belangrijke nummers geanalyseerd.

Terug naar je gevoel

‘Het kan ons allereerst leren weer in contact te komen met ons gevoel en dat gevoel ook te erkennen,’ vertelt Jacqueline. ‘Het kan ontzettend opluchten om eens flink uit te huilen bij een zielig liedje. Horen dat we niet de enige zijn die ergens tegenaan loopt, kan de eenzaamheid wegnemen. Het drukke leven waar we ons vaak door laten leiden onderdrukt ons gevoel, we gaan te veel rationaliseren. Even stilstaan om na te denken over wat deze ‘toevalligheid’ ons wil vertellen, brengt ons weer terug naar ons gevoel.’

KeuZestress

Voor mensen met keuzestress kan zo’n ogenschijnlijk toevallige boodschap net dat zetje in de rug zijn dat ze nodig hadden om een beslissing wel of juist niet te maken.
Zo zag ik vanochtend de oproep van Jenneke voor een gastblogger voorbijkomen. Ik hapte niet gelijk, maar tijdens het delen van de oproep op Facebook kwam net op de radio ‘I have a dream’ van ABBA voorbij. Mijn lijflied als ondernemer. Het is voor mij een teken dat het OK is en ik op de goede weg zit. Zou ik Jenneke benaderd hebben als het lied niet net op dat moment voorbij was gekomen? Wie zal het zeggen.’

Boodschappenlijstje

Wat kan zo’n boodschap ons leren? Uiteindelijk hebben we allemaal bevestiging nodig en af en toe dat zetje om de volgende stap te zetten en wat voor de een toeval is, is voor de ander motivatie. We halen uit deze ‘boodschappen’ wat we onbewust nodig hebben. Dus als jij er voor open staat, kun je straks misschien wel toevallig iets van je boodschappenlijstje schrappen ; )

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Zelf een cacaoceremonie organiseren? Zo!

Wacht, chocola eten is goed voor je? Ja, hoewel we het dan niet hebben over het naar binnenwerken van een reep. Met een cacaoceremonie ga je met een heel bewuste intentie pure cacao drinken. Lees hier hoe je zo’n ceremonie zelf organiseert!

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch