Meteen naar de inhoud

Sneller van je griep af? Oorkaarsen zijn de shit.

Eigenlijk is het een al eeuwenoud Indiaans gebruik, oorkaarsen. Maar natuurlijk beginnen mensen hier in het westen er nu pas het heil van in te zien. De Hopi indianen gebruikten een rietstengel met bijenwas erop; onze tegenwoordige versie met toegevoegde kruiden is gemoderniseerd en veilig gemaakt. Het holle buisje wordt in je oor geplaatst en opgebrand terwijl je op een zij ligt. Warme lucht wordt aangezogen, wat heilzaam en verwarmend is voor je trommelvlies, de holten rondom het oor en het immuunsysteem.

Dat klinkt misschien gek, maar de behandeling zelf is heerlijk rustgevend. De opbrandende oorkaars geeft een knetterend geluid dat lijkt op een zondags haardvuurtje. Er komt ook echt een vlammetje uit, maar dat zie je zelf niet. De kaars reinigt je oor (weg met die afvalstoffen!), zorgt voor een verbetering van je gehoor en kan hoofdpijn en migraine verminderen of zelfs wegnemen. Naast de eerdergenoemde griep en verkoudheid, helpen oorkaarsen ook nog bij, neus- en keelproblemen, oorpijn, tintelingen en oorsuizen. Alles in je gehoorgebied wordt er blij van dus, inclusief je partner want het helpt ook bij snurken.

En emotioneel/spiritueel?

Daarnaast heeft deze behandeling door een lichte onderdruk in de kaars en trilling van de stijgende licht een positief effect op stress, angst, depressie, oververmoeidheid, slapeloosheid, hyperactiviteit en hoogsensitiviteit. De trommelvliezen worden namelijk licht gemasseerd door de lucht en die zachte prikkel zorgt voor het gevoel van weldaad. Wie snel overprikkelt raakt, gaat dit heel prettig vinden.

Klinkt een beetje eng

Het duurt tien minuten tot een kwartiertje ongeveer voordat zo’n kaars is opgebrand en je krijgt altijd een behandeling op beide oren (een voor een)  vanwege de fysieke en energetische balans. Ook als je dus maar problemen ervaart aan één oor. De therapeute blijft bij HOLY shit. altijd erbij om je veiligheid te garanderen. Het is ook echt niet eng! Zodra je een oorkaarsbehandeling hebt gehad, wil je er gegarandeerd nog eentje omdat het lekker is en gezondheidsbevorderend.

Wanneer beter niet?

Als je epilepsiepatiënt bent, als je er geen kaas van hebt gegeten en het op jezelf wil uitproberen, bij acute oorontsteking, buisjes in het oor of trommelvliesperforatie, en bij de ziekte van Ménière. Ook niet bij eczeem of schimmelinfecties in het gehoorgebied. Uiteraard krijg je bij HOLY shit. vooraf een intake en wordt er zorgvuldig omgegaan met je oortjes.

Kostdat?

Hetzelfde als een regulier intakeconsult, dus €75,-. De oorkaarsen zijn daarbij inbegrepen. Het consult duurt 75 – 90 minuten en omvat een intake, uitleg over de kaarsen, de oorkaarsbehandeling zelf en een ontspanningsbehandeling nadien zodat je soezig en in balans naar huis kunt.
Je kunt oorkaarsen ook online kopen, bijvoorbeeld hier, maar de behandeling bij jezelf doen is af te raden.

Ervaring van rick (32):

“Ik nam een oorkaarsbehandeling omdat ik verkouden was en alle holtes dicht zaten. Het was erg fijn om te ervaren dat in mijn achterhoofd druk wegviel. Dat voelde ik na de behandeling pas. Tijdens de behandeling moest ik bij de eerste kaars even wennen aan het idee maar na een paar minuten was het erg ontspannend omdat ik volledig kon focussen op het rustgevende geluid en de warmte.”

Heb jij ervaring met oorkaarsen? Laat ons weten wat je daarvan vond!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Truffels en paddo’s: wat is het verschil (en zijn ze legaal?)

Wanneer ik zeg dat we bij HOLY shit. truffelceremonies verzorgen, hebben mensen daar zeer uiteenlopende en vaak grappige beelden bij. Iemand vroeg eens of dat niet slecht is voor de lijn, als ik zo veel truffels eet (#chocoladetruffels) en iemand anders dacht dat het ging over truffels voor door de pasta. Misschien is het ook wel goed dat nog niet iedereen bekend is met de magic truffels waarover ik het heb, want het zijn medicijnplanten die serieus mogen worden genomen.Door: Jenneke van Genechten Je hebt paddenstoelen en je hebt paddenstoelen. Zo heeft de natuur bepaald dat sommige van

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch