Meteen naar de inhoud

Wonderlijk: Psychedelica-opleiding HOLY shit. krijgt accreditatie

Klein groot nieuws in truffelland, want onze jaaropleiding tot truffelceremonieleider heeft de KTNO accreditatie gekregen als erkende kwaliteitsopleiding. Dat an sich is niet zo spannend, maar het gebeurt niet snel dat een opleiding werkzaam binnen de wereld van psychedelica geaccrediteerd wordt. Immers, psychedelische middelen zijn een groot taboe bij de meeste instellingen. Supertrots dus! En een enorme stap voorwaarts voor medicijnland in de toekomst.
Door: Jenneke van Genechten

Verzekeren is ingewikkeld, de bank vindt het maar niets, betaalsystemen weigeren samenwerking en de buitenwereld ‘vindt er iets van’ als je in deze Westerse maatschappij werkt met ‘drugs’. Dat is direct een no go, dus we lopen al 6 jaar tegen muren. Alles moet via een omweg. En als je dan ook nog HOLY shit. als bedrijfsnaam kiest, wordt het tweede deel van je naam ook nog eens overal geblockt (zoals bij social advertenties). Toch zijn we al die jaren overeind gebleven en zelfs enorm gaan bloeien door mond-tot-mondreclame en tevreden terugkerende deelnemers. Hoewel ik met mijn bereik van ruim 6000 organische volgers continu in een shadow ban zit op Instagram en veel minder zichtbaarheid heb dan wanneer ik taarten zou bakken, weten de mensen me toch te vinden. Ik heb er schijt aan dat ik niet in het algoritme pas en weiger op mijn website codetaal te gebruiken voor de plantmedicijnen waarmee ik werk. Ik vind dat we met z’n allen meer mogen gaan staan voor waar we in geloven, in plaats van te buigen voor algoritmes en achterhaalde doktersadviezen.

Hoe hebben we dit geflikt?

Assistente Ivy maakte een lijst van alle plekken die een accreditatie kunnen verlenen, die pasten bij ons als alternatieve gezondheidsdienst. Waar men al duidelijk schreef dat ‘drugs’ (dus ook plantmedicijnen) een no go waren, werden geschrapt. Kijk WIJ weten hoe we de magische truffel therapeutisch inzetten, maar Annie van de balie heeft geen idee. Daar gaan we geen energie in steken. We beseften dat we moesten bellen met de mensen die de grote beslissingen maakten en geluk moesten hebben met wie we dan kregen te spreken. Manifesteren maar!
Bij KTNO hadden we de juiste man aan de lijn. Het is een stichting die zich richt op alternatieve gezondheidszorg, dus de hoop was goed. We voelden ons gehoord en hij stelde goede vragen over onze manier van werken. Hij kon niets beloven maar gaf een positief signaal, dus we besloten de inschrijving voor de accreditatie gewoon te doen. Dat houdt in: een paar honderd euro betalen (in de hoop dat je wordt toegelaten) en lange lijsten invullen. We belden nog een aantal keer en toen kwam ineens het verlossende bericht: we hebben goedkeurig. HOLY shit. wordt geaccrediteerd voor de opleiding tot truffelceremonieleider. WOAH! Feest achter de schermen.

En nu dan?

Nu zijn er we niet! Nu is het aan HOLY shit. om te bewijzen dat we de accreditatie waard zijn. Dit gebeurt onder andere doordat studenten de opleiding na afronden moeten beoordelen binnen het online accreditatiesysteem en is er jaarlijks contact en feedback over kwaliteitsaspecten met KTNO. Persoonlijk ben ik geen fan van ‘aan richtlijnen moeten voldoen’ omdat je dan als therapeut bijvoorbeeld wordt gekaderd door buitenaf in plaats van dat je zelf kunt voelen hoe je het wil doen. Maar in dit geval werk ik graag mee omdat dit niet alleen voor mij en mijn team een stap vooruit is, maar omdat dit een nieuwe standaard kan gaan stellen voor werken met plantmedicijnen. Wil je meer weten over de opleiding en je alvast op de wachtlijst zetten voor leerjaar 2024-2025? Dat kan hier.

Dank voor je aandacht en het vertrouwen.

Met liefdevolle groet,
Jenneke
3.8 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Kambo: het heilige kikkermedicijn

“Enige tijd geleden werd ik gediagnosticeerd met de ziekte van Lyme. Ik heb weinig vertrouwen in de reguliere zorg, dus zoek ik altijd een holistische oplossing. Kambo is een intense fysieke en spirituele detox die erom bekendstaat te helpen bij onder andere Lyme.”

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch