Meteen naar de inhoud

Nieuwjaarsritueel in 6 stappen

Rituelen zijn er in vele vormen. In het moment voel je meestal wel wat er nodig is. Soms is het klein en snel en soms uitgebreid en grondig. Hierbij delen we een nieuwjaarsritueel met je om het oude af te sluiten en het nieuwe aan te trekken. Dit kan ook nog in de eerste week van januari. Waarom? Omdat je door stil te staan, te evalueren en vooruit te kijken je brein onbewust programmeert om dat aan te trekken dat je graag wilt. Je zult andere keuzes maken en je oog zal vallen op andere zaken zodra je je doelen voor ogen hebt.
Door: Jenneke van Genechten
 
Het enige dat je nodig hebt is een kaarsje, pen & papier, witte salie of palo santo en een tarot- of orakeldeck. Je kunt dit alleen doen of samen. Met een of meer andere personen erbij voelt het vaak krachtiger omdat je hardop uitspreekt wat je wil manifesteren en vaak ruimer de tijd neemt. Zet meditatiemuziek op en brand wat salie en steek de kaarsjes aan met de intentie om alle tijd en rust te nemen voor het ritueel.

Stap 1: je overwinningen

Benoem (beurtelings) dingen die je hebt neergezet/overwonnen/gemaakt/bereikt in 2022 waar je trots op bent. Dit kunnen kleine en grote dingen zijn. Voel zelf wanneer het genoeg is; soms 1 ding, soms wel 20.

Stap 2: wat laat je achter?

Schrijf op kleine briefjes wat je graag zou willen achterlaten in het oude jaar. Wat dient of resoneert niet meer? Welke angsten, gewoonten of overtuigingen mag je gaan transformeren? Verbrand ze een voor een terwijl je ze hardop uitspreekt.

Stap 3: je nieuwe doelen

Schrijf 12 doelen op voor 2023; wat wil je manifesteren/neerzetten/bereiken? Maak ze niet te groot, het moet haalbaar en concreet zijn. Denk aan zaken als: een cursus volgen, het huis schilderen, een kindtrauma transformeren, drie keer per week sporten of jezelf inschrijven bij de KVK. Maak het positief! Vermijd dus woorden als ’niet’. In plaats van ‘ik wil niet meer snoepen’ schrijf je bv ‘ik wil me gezond, vitaal en lekker voelen in mijn lijf’. Kom je niet aan de 12? Dan kun je je huidige doelen opbreken in kleinere stappen. Meer dan 12? Kill your darlings! Om je doelen helder te maken zou je ook een visionboard kunnen maken. Lees hier meer!

Stap 4: plannen
 
Sorteer de doelen van klein/makkelijk naar groot/moeilijk. Schrijf op een vel papier van boven naar beneden de maanden van het jaar en schrijf bij elke maand een doel. In januari beginnen met meer water drinken en in december het hele huis verbouwd hebben, bijvoorbeeld. Dit is geen strakke richtlijn en zeker geen deadline! Het gaat erom dat je jezelf de tijd geeft om ook in maart en juni al te verbouwen, maar idealiter het huis af hebt in december. Hou er rekening mee dat deze doelen elke maand kunnen worden bijgesteld, dus staar je niet blind op de maanden of tijdsdruk. We gaan juist voor meer flow!
 
Stap 5: je blokkades herkennen
 
Schrijf nu naast elk doel de grootste blokkade in je eigen denken. Waarom is dit er nu nog niet of waar zie je tegenop? Meestal is een blokkade een angst of overtuiging, slechts een enkele keer ligt het écht buiten jezelf. En sommige doelen hebben simpelweg geen blokkade. Als je met kerst hebt bedacht om komende zomer een app te lanceren dan is dat gewoon een mooi doel en hoeft daar geen blokkade op te zitten.
 
Stap 6: kaart trekken
 
The best part: trek een kaart per maand! This is all intuitive. Je kunt verschillende decks mengen of eentje gebruiken; je kunt nu al alle 12 de kaarten trekken of per maand afstemmen op het nieuwe doel en dan pas een kaart trekken. Zet de kaart op je altaar of een plek die je vaak ziet zodat je er telkens aan wordt herinnerd. Sluit hierna je ritueel af op een manier die kloppend voelt.
En verder: breek je hoofd niet, wees speels en creatief. Je kunt het niet verkeerd doen. Niks moet in dit nieuwjaarsritueel; volg altijd je eigen innerlijke wijsheid.
 
In een eigen orakeldeck investeren? Check hier de decks van De Orakelmeisjes.
 
 
5 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Waargebeurd verhaal Christel: “Ik heb anorexia”

“Ik kijk in de spiegel. Ik zie een meisje van 21 jaar, terwijl er een volwassen vrouw had moeten staan. Bleke huid. Botten steken uit. Tranen in mijn ogen. Rug gebogen. Dof haar.  Lichaam gevuld met onrust en een hart bomvol vechtlust. De pijn is ondraaglijk. De sterkte vrouw die ik had moeten zien is onvindbaar. Het meisje dat ik zie, heet Christel en lijdt aan de eetstoornis Anorexia Nervosa.”Door: Christel van den Berg Voedsel op zich is ingewikkeld. Het is wetenschap, chemie, vitaminen, nutriënten en giffen. Voedsel is textuur, smaak en geur. Eten daarentegen, is makkelijk. Eten

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch