Meteen naar de inhoud

Kindherinneringen met een life impact; heb jij ze ook?

Het klinkt als iets om te sparen bij de Appie, ‘spaar ze allemaal!’, maar het is minder gezellig dan dat. Kindherinneringen met een life impact zijn gebeurtenissen uit je jeugd die zo veel invloed hebben gehad dat je er nu nog last van hebt. Denk aan een vriendje die je stoel voor de grap wegtrok, waardoor je je hele leven rugproblemen hebt gehad. Of een pestkop die je een groot litteken in je gezicht bezorgde met alle gevolgen van dien. Heb jij ze? Dit doe je ermee: SVO.
Spreek, vergeef, omarm.

Pesten is een schoolvoorbeeld van life impact materiaal. Emotionele littekens hebben we bijna allemaal, en ook die tellen mee in deze categorie. Hoeveel mensen lopen er niet rond met een laag zelfbeeld of angsten ten gevolge van een pestverleden of een destructieve opvoeding?
Ed: “Ik speelde met een schoolvriendje altijd dat ik me naar achteren liet vallen en dan ving hij me vlak voor ik de grond raakte op. Tot die dag dat het hem grappig leek om me niet op te vangen. Niet alleen heb ik er levenslang een tremor (trillen) aan overgehouden, ik raakte ook mijn vertrouwen in mannen kwijt door dat ‘grapje’.”

Spreek

De gebeurtenissen kunnen heel klein zijn geweest, soms heel onschuldig, maar voor jou hebben ze voorgoed iets veranderd. En ook dat mag heel klein of groot zijn. Als je dit nu leest, is het wellicht tijd om de persoon die ermee te maken heeft, te vertellen wat het met je heeft gedaan. Het is een teken van het universum dat je volwassen jij mag opkomen voor het gekwetste kind door uit te spreken wat er destijds zoveel impact heeft gehad. Waarom? Omdat je daar de energie mee verandert. De tijd kun je niet terugdraaien, maar het is het minste wat je voor het kind kunt doen dat op dat levensveranderende moment nog niet wist dat het levensveranderend was.

Laat hierbij wel alle verwachtingen los! Verwacht geen excuses, zelfs niet dat de persoon het zich nog herinnert (waarschijnlijk niet). Je doet dit voor jezelf, niet voor de ander – het zijn immers jóúw kindherinneringen die je dwars zitten.

 

Vergeef

Daarna is het – als je dat nog niet hebt gedaan – tijd om je impactor te vergeven, ook als dat nu nog niet zo voelt. Of het nou met opzet was, als grap, of onbewust… de persoon in kwestie taalt er niet om. Loslaten is de grootste gunst die je jezelf kunt bewijzen. Niet de ander dus, maar jezelf!
Hoe laat zo’n vervelende kindherinneringen los? Dat kan op verschillende manieren. Middels een meditatie of visualisatie bijvoorbeeld, of door het schrijven van een brief (die je wel of niet verstuurt/verbrandt).
Ook dit draait de tijd niet terug, maar verandert de lading en emoties die erop liggen. Negatieve gevoelens jegens anderen hebben holistisch gezien een zeer slechte impact op je celletjes en orgaantjes en daar ga je je niet beter door voelen.

Omarm

Acceptatie van je situatie is key. Ben je daar nog niet, dan mag dat je nummer 1 focus zijn. Zeg elke dag tegen jezelf dat het met een reden is gebeurd (ook al snap je er geen kloot van) en dat het goed is zo. Het is niet meer te veranderen. Vaak helpt het om te bedenken wat het je allemaal heeft gebracht, ook al is dat iets kleins om mee te beginnen. Een ademwerksessie bij HOLY shit.kan ook helpen met loslaten van het verleden.
Heb jij kindherinneringen met een life impact? Laat het hieronder weten! We zijn benieuwd naar je verhaal en hoe je daar nu mee omgaat.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:


 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch