Meteen naar de inhoud

Ik maak me zorgen om geld, wat nu?

High vibrations, dat is het antwoord. Erop vertrouwen dat het goedkomt. Je gedachten positieve energie laten uitstralen.
“Ja, lekker makkelijk,” hoor ik je denken. En we snappen je. Want zorgen maken om geld staat gelijk aan zorgen maken over een van je basisveiligheden. Zonder geld geen eten en geen dak boven je hoofd. Dakloos worden is voor velen de grootste nachtmerrie. Dus logisch dat je oerangst tegen je zegt er NU iets moet gebeuren. Gelukkig weten we bij HOLY shit. hoe we die zorgen kunnen tackelen en weer in de goede mindset komt om geld in je laatje te kunnen brengen.

Het eerste wat je nu het beste kunt doen, is erkennen dat de angst er is en uitzoeken welke angsten daar allemaal onder zitten. Waar ben je nou uiteindelijk het meest bang voor? Doodgaan? Je huur niet kunnen betalen? Droog brood moeten eten? Moeten steunen op anderen? Onder een brug slapen? Schrijf ze allemaal op, want dan ben je al voor de helft klaar. Erkennen is de helft van het pad.

Zorgen om geld: de buurman in hetZelfde schuitje gaat er anders mee om

De volgende stap is inzien dat het je innerlijke kind is die deze angsten heeft. De volwassen jij weet namelijk dat het altijd goedkomt. We leven in een vangnet-maatschappij, niet in een tentenkamp in Afrika. We gaan niet dood van de honger. Je weet immers ook dat een andere persoon, die in exact dezelfde situatie zou witten, wellicht helemaal niet wakker zou liggen met geldzorgen. Die zorgen worden gevormd door eerdere ervaringen en door onze opvoeding. Als we hebben gezien dat onze ouders zich vroeger druk maakten om geld, zijn we geneigd dat gedrag te kopiëren. En als we ons bang laten maken door (social) media, zijn we blijkbaar beïnvloedbaar, wat een oorsprong kan hebben in opvoeders die te streng waren of pesters op school die ons onzeker maakten. Of een traumatische ervaring. Wat maakt dat jij angstig bent voor dit soort dingen?

Van low vibes naar high vibes

We hebben het nu erkend én onderzocht waarom we zo zijn geworden. Want de buurman in hetzelfde schuitje gaat er heel anders mee om. Die ligt niet ’s avonds in bed te piekeren en overdag in blinde paniek manieren te bedenken om geld te verdienen. Het zit dus in onszelf. Alles wat we daar hebben geplant, kunnen we ook weer ontplanten. Hoe? Met high vibes. Dat is heel makkelijk en ook heel moeilijk. Het makkelijke is dat het concept heel simpel is: je gaat je negatieve, bezorgde gedachten omdraaien naar positieve vertrouwensgedachten. En daar ga je flink van profiteren, immers: je gedachten sturen alle cellen aan in je lijf en als alle cellen rust en vertrouwen voelen, heeft dat een positief effect op je lichaam, je geest, je omgeving en wat je aantrekt. Hoe positiever we denken, hoe meer we dat uitstralen naar het universum en hoe beter dat dus ook terugkomt in ons leven. Alles is energie. Je kiest zelf of je positieve of negatieve energie de lucht in stuurt en als een boemerang terug laat komen, vroeg of laat. Het handige daarbij is dat het voor het universum niets uitmaakt waar je high vibes over gaan. Ze pikken slechts de frequentie op, niet de inhoud. Dus zoek iets dat je heel blij maakt, en focus daarop als je merkt dat je je zorgen maakt over geld (of iets anders).”

En dan nu het moeilijke

Het vereist oefening om je gedachten om te leren denken. We doen er minstens 30 dagen over om iets nieuws te leren, maar als jij al een leven lang hebt geleerd dat zorgen maken de norm is, dan kun je je voorstellen dat het ont-leren niet zo vlot gaat als dat je zou willen. De kunst is om telkens als je opmerkt dat je gestrest raakt over geld, even ‘STOP’ tegen jezelf te zeggen, te lachen om die gedachte (want het is je ego die dat denkt en niet je echte ik) en de gedachten om te buigen.
Voorbeeld: “Ik koop maar even geen … meer, want het gaat financieel niet lekker.”
Omdraaien naar: “Het gaat financieel zoals het moet gaan en ik vertrouw erop dat ik mijn weg daarin vind. Vanuit dat vertrouwen koop ik iets liefs voor mijn partner.”
Het kan helpen je voor te stellen dat je een ‘hulpteam’ hebt daarboven. Overledenen, engelen, het universum, entiteiten, liefde,… noem het hoe je wilt. Je hulpteam zal je altijd sturen wat het beste voor je is. Als dat betekent dat je nu in een benarde situatie zit, dan willen ze je blijkbaar iets leren. Wellicht om vertrouwen te hebben en tevreden te zijn met wat je hebt? Ze laten je niet doodgaan van de honger, en ook niet al die andere erge dingen die je allemaal bedenkt. Helaas moeten we sommige lessen op de harde manier leren en hoort deze periode er even bij. Hoe sneller je naar binnen kijkt om je les te leren, hoe eerder je door andere ogen leert kijken en in andere situaties terechtkomt. Je bent niet alleen en je hebt het niet fout gedaan. Het is precies zo zoals het nu even moet zijn

Waarvan krijg je op dit moment high vibes?

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Damien
Damien
4 jaren geleden

Mooi en pragtig! A big high five to big high vibes

Admin
4 jaren geleden
Antwoord aan  Damien

Hell yes! 🙂
^^ Jenneke

Misschien ook interessant:


 

2
0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch