Meteen naar de inhoud

HOLY dance: verbinden met je lijf

Wie gek is van Biodanza, Erodanza, Heart dancing, Ecstatic dance of gewoonweg dansen op gevoel, gaat HOLY dance geweldig vinden. In HOLY dance gaat het niet om het volgen van pasjes zoals de dansinstructeur ze je leert, maar het leren voelen van wat muziek én geur doet met je lijf. Jawel! In deze workshop maak je een dansreis aan de hand van geuren. Op 27 november 2020 is de eerstvolgende editie, in het te gekke Leopoldskerkje in Meerssen.

Jenneke van Genechten faciliteert de HOLY dance workshops. Elf jaar lang gaf ze les in verschillende dansstijlen. Toen ze begon met haar bedrijf HOLY shit., paste de oude manier van lesgeven niet meer bij haar holistische visie. “Ik merkte dat de cursisten mijn pasjes wel goed nadeden, maar ze voelden daardoor hun eigen lijf vaak helemaal niet. Ze wilden dansen zoals ik dat deed, maar niemand danst zoals ik, of zoals jij. Want we hebben allemaal een ander lichaam, dat op elk moment een andere behoefte kan hebben en anders kan reageren op muziek.”

Dansen vanuit vrijheid

Met pijn in haar hart stopte ze met de Latin danslessen. Ze proefde van andere vrije dansvormen, maar vond haar pirouette nog niet helemaal. Er miste iets. Anderhalf jaar lang spendeerde ze vervolgens aan het ontwikkelen van HOLY dance. “Het moest een dansworkshop worden die mensen een ultiem gevoel van vrijheid geeft, mét handvatten. Want vanuit vrijheid kun je je eigen lichaam opnieuw ontdekken en bewegen vanuit impulsen, vanuit wat jouw lijf nu nodig heeft.”

Wat kan ik verwachten van HOLY dance?

Bij HOLY dance dans je op blote voeten (of sokken, maar alleen als ze héél leuk zijn) en met een mindfold op, oftewel een blinddoek. Dit maakt dat je andere zintuigen worden aangescherpt én dat je er zeker van kunt zijn dat er niemand naar je kijkt. Je hoeft dus niemand te verleiden, je hoeft er niet mooi uit te zien als je danst, je hoeft alleen maar te voelen hoe je lichaam wil bewegen en dat te volgen. En als dat betekent dat je op de grond wil liggen, mag dat. Of voorover hangen, zitten, keihard springen, geluid maken,… alles mag. We starten de avond met een paar fijne oefeningen om in ons lijf te komen en daarna volgt er een reis van geuren. Elke geur zal iets bij je triggeren. Zo beginnen we met citroen om alle toxiciteit uit je systeem te duwen en je wakker te maken. Er zullen geuren zijn die je uitnodigen de diepte in te gaan, en er zullen geuren zijn die je blij maken of vertrouwen geven. Er zullen ook geuren zijn die iets bij je losmaken. We werken met de helende kracht van essentiële oliën en daarmee nature herself. Dit alles op heerlijke muziek.
Na de dansreis mag de mindfold af en gaan we vanuit de dansreis in jezelf weer in verbinding met elkaar. We mogen gek doen, lachen, uitgelaten dansen of juist zacht zijn. De avond eindigt in ontspanning zodat je zen en voldaan naar huis gaat.

Praktisch

HOLY shit. organiseert geregeld HOLY dance workshops in Zuid-Limburg. Check de agenda om de eerstvolgende alvast in te plannen.

Kosten: €16,- incl. water & thee
Locatie: Leopoldskerkje Meerssen (Gansbaan 7)
Duur: 19:00 – 22:00 inclusief nog even gezellig nakletsen voor de liefhebber.
Meenemen: mindfold, yogamat (dekentjes/kussentje mag, maar moet niet)
Aanmelden 27 november via de site VOL=VOL

Deze workshop is ook op je eigen locatie te boeken voor bijvoorbeeld spirituele festivals en gatherings, sisterhoods & brotherhoods. Meer info via de website.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Laura
Laura
4 jaren geleden

Blij dat je je pirouette gevonden hebt:) Ik eord graag gemindfold dus, als t door gaat, sign me up Scottie!

Admin
4 jaren geleden
Antwoord aan  Laura

Haha! Ik ook.
Ik schrijf je in, Laura. Leuk 🙂

^^ jenneke

Carmen Goessens
Carmen Goessens
4 jaren geleden

Ik doe mee!!

Admin
4 jaren geleden
Antwoord aan  Carmen Goessens

Jaaa, superleuk Carmen! Ik schrijf je op. Liefs

Misschien ook interessant:


 

4
0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch