Meteen naar de inhoud

De invloed van de maanfases

Je hoort mensen zeggen: ‘Ik heb geen energie vandaag, want het is volle maan.’ In hoeverre hebben de maanfases écht invloed op hoe we ons voelen? Of is het een handige externe factor om er de schuld aan te geven als we chagrijnig zijn? Nee, het is echt zo dat de verschillende fases van de maan hun weerslag hebben op ons energieniveau. In de ene fase ben je beter in het spreken op een podium en in de andere fase is het beter om je huis op te ruimen. Hoe zit dat?

Een maancyclus duurt ongeveer 29 dagen: een maan(d). De stand van de zon ten opzichte van de aarde bepaalt hoeveel licht op de maan schijnt en dus hoeveel we van de maan kunnen zien. Bij volle maan wordt de maan volledig verlicht door de zon, waarna hij gaat afnemen en we een kleiner wordende sikkel zien. Twee weken na volle maan is het nieuwe maan; je ziet dan geen maan. De zon staat hier min of meer achter de maan waardoor deze onverlicht is vanuit de aarde gezien. Na deze fase neemt de maan langzaam weer toe.

Start van de cyclus

De start van de cyclus is de nieuwe (niet zichtbare) maan. Dit is het perfecte moment voor nieuwe projecten, nieuwe ideeën, nieuwe energie en nieuwe intenties. Terwijl veel mensen denken dat volle maan de meest magische periode is, geldt dat eigenlijk voor nieuwe maan. Dit is het moment van new beginnings! Wat wil je komende maan(d) bereikt hebben? Waar wil je naartoe met verschillende aspecten van je leven? Schrijf het op en stuur het ’t universum in.

Nieuwe maan: nieuwe energie

De twee weken die volgen zijn je knalweken. Van alle maanfases zijn dit juist de weken waarin je die belangrijke presentatie op je best kunt geven, waarin je dat sollicitatiegesprek moet voeren of je bedrijf moet lanceren. Laat je innerlijke vuur ontbranden, dit is je moment!

Volle maan: kan niet slapen!

Halverwege de cyclus hebben we de befaamde volle maan. Hier mag je verwachten dat je onrustiger slaapt, helderder droomt en dat je emoties alle kanten uit kunnen vliegen, zeker als je gevoelig bent. Hoe dichter je komt bij je eigen natuur, hoe gevoeliger je wordt voor de invloed van de maanfases. Dat klinkt onprettig, maar het is positief! Vroeger leefden mensen juist met de maanfases, de zon en de sterren. We zijn daar met deze maatschappij veel te ver van af komen te staan.
Volle maan is vaak het moment dat je mind trucjes met je uithaalt. Het ego zal bijvoorbeeld zeggen dat je doelen die je tijdens nieuwe maan hebt gesteld helemaal niet haalbaar zijn, of dat je er toch geen zin in hebt, of dat je het niet kunt. Laat je niet verleiden! Je kunt het wél. Blijf staan, adem en weet dat ook deze wolk voorbij waait.

Maanfase van loslaten

Welkom bij de loslaatfase. De twee weken na volle maan zijn je weken van evaluatie, van terugtrekken, cocoonen en alleen zijn. Meditatie, wandelen en in bad gaan zijn perfecte bezigheden. Ook opruimen is prettig in deze fase. We gebruiken deze weken om ons weer op te laden voor een nieuwe cyclus en oude zaken los te laten.

Wil je meer leven volgens de fases van de maan en weten hoe het precies kan dat deze magische bol zo veel invloed op ons heeft? Bekijk dan eens deze video.

Wat is jouw intentie voor de nieuwe maan?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

Sneller van je griep af? Oorkaarsen zijn de shit.

Eigenlijk is het een al eeuwenoud Indiaans gebruik, oorkaarsen. Maar natuurlijk beginnen mensen hier in het westen er nu pas het heil van in te zien. De Hopi indianen gebruikten een rietstengel met bijenwas erop; onze tegenwoordige versie met toegevoegde kruiden is gemoderniseerd en veilig gemaakt. Het holle buisje wordt in je oor geplaatst en opgebrand terwijl je op een zij ligt. Warme lucht wordt aangezogen, wat heilzaam en verwarmend is voor je trommelvlies, de holten rondom het oor en het immuunsysteem. Dat klinkt misschien gek, maar de behandeling zelf is heerlijk rustgevend. De opbrandende oorkaars geeft een

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch