Je hoort mensen zeggen: ‘Ik heb geen energie vandaag, want het is volle maan.’ In hoeverre hebben de maanfases écht invloed op hoe we ons voelen? Of is het een handige externe factor om er de schuld aan te geven als we chagrijnig zijn? Nee, het is echt zo dat de verschillende fases van de maan hun weerslag hebben op ons energieniveau. In de ene fase ben je beter in het spreken op een podium en in de andere fase is het beter om je huis op te ruimen. Hoe zit dat?
Een maancyclus duurt ongeveer 29 dagen: een maan(d). De stand van de zon ten opzichte van de aarde bepaalt hoeveel licht op de maan schijnt en dus hoeveel we van de maan kunnen zien. Bij volle maan wordt de maan volledig verlicht door de zon, waarna hij gaat afnemen en we een kleiner wordende sikkel zien. Twee weken na volle maan is het nieuwe maan; je ziet dan geen maan. De zon staat hier min of meer achter de maan waardoor deze onverlicht is vanuit de aarde gezien. Na deze fase neemt de maan langzaam weer toe.
Start van de cyclus
Nieuwe maan: nieuwe energie
Volle maan: kan niet slapen!
Volle maan is vaak het moment dat je mind trucjes met je uithaalt. Het ego zal bijvoorbeeld zeggen dat je doelen die je tijdens nieuwe maan hebt gesteld helemaal niet haalbaar zijn, of dat je er toch geen zin in hebt, of dat je het niet kunt. Laat je niet verleiden! Je kunt het wél. Blijf staan, adem en weet dat ook deze wolk voorbij waait.
Maanfase van loslaten
Welkom bij de loslaatfase. De twee weken na volle maan zijn je weken van evaluatie, van terugtrekken, cocoonen en alleen zijn. Meditatie, wandelen en in bad gaan zijn perfecte bezigheden. Ook opruimen is prettig in deze fase. We gebruiken deze weken om ons weer op te laden voor een nieuwe cyclus en oude zaken los te laten.
Wil je meer leven volgens de fases van de maan en weten hoe het precies kan dat deze magische bol zo veel invloed op ons heeft? Bekijk dan eens deze video.
Wat is jouw intentie voor de nieuwe maan?