Meteen naar de inhoud

FAQ - Truffelceremonies

Neem vier uur van tevoren je laatste maaltijd. Truffels werken het meest optimaal wanneer je zo min mogelijk eten in je lijf hebt. Water en kruidenthee drinken is geen probleem. Probeer de dag zelf niet te veel externe prikkels te ervaren. Je kunt gewoon gaan werken, maar stressvolle situaties kun je het beste vermijden. Zorg ook voor voldoende slaap de nacht ervoor.

De reden dat mensen meedoen aan truffelceremonies is omdat ze ergens tegenaan lopen in hun leven, vragen hebben, antwoorden zoeken, worstelen met zichzelf of met anderen. Het is een vorm van therapie die heel intensief werkt. 
Vaak wordt door een truffelreis je derde oog geopend, wat betekent dat je hallucinatoire beelden mag ontvangen. Het kan ook zijn dat je geen afwijkende visuele beelden hebt, maar juist auditieve, of dat er inzichten komen die niet-hallucinatoir zijn. Truffels kunnen je tot op een diep niveau raken en je anders naar de wereld laten kijken. Ze kunnen wegen openen naar diepere bewustzijnslagen en nieuwe energie geven. 

Nee. Je kunt niet deelnemen aan een truffelceremonie wanneer je:

  • – zwanger bent of borstvoeding geeft;
  • – medicatie gebruikt die niet samen kan met truffels, zoals antidepressiva;
  • – nu of in het verleden te maken hebt gehad met psychoses, schizofrenie of borderline of wanneer er een indicatie is dat je hier aanleg voor hebt;
  •  – allergisch bent voor schimmels.

 

HOLY shit. staat niet toe tijdens of voorafgaand aan ceremonies gebruik te maken van verdovende middelen waaronder alcohol en wiet. 

Ja, gedroogde truffels zijn langer houdbaar en kunnen vermalen worden om in capsules te stoppen. Dat laatste alleen vanwege de smaak, want na het drogen blijft er nog maar 1/3 van de werking over. Drogen is in Nederland niet toegestaan, want daarmee verandert de truffel die van nature psilocybine bevat in een psilocybine-preparaat, en die zijn verboden volgens de opiumwet. Bij HOLY shit. krijg je dus verse truffels.

Nee, wij verstrekken geen truffels aan mensen die dit voor de lol komen doen, zonder gerichte vraag of reden. Wij bieden spirituele reizen aan en willen de veiligheid waarborgen van alle deelnemers.

Bij HOLY shit. zijn we fan van plantmedicijnen in het algemeen, want ze hebben allemaal een andere werking en een ander niveau waarop ze opereren. Het is dus niet zo dat truffels ‘beter’ dan ayahuasca of san pedro, maar we werken heel graag met truffels omdat ze legaal zijn (in tegenstelling tot de meeste andere medicijnplanten) en omdat ze zacht zijn. Truffels zijn fysiek minder belastend dan ayahuasca omdat je doorgaans niet hoeft te spugen of diarree krijgt, en tóch zorgen voor een diepe spirituele reis. Truffels zijn laagdrempelig en voor veel mensen die nieuw zijn in de wereld van medicijnplant is dit de perfecte ceremonie om te proeven aan deze vorm van spiritualiteit. Daarbij graag gezegd: onderschat de truffel niet! Het is niet ‘even een tussendoortje’; het is een serieuze en volledige spirituele reis die op lange termijn levensveranderend kan zijn.

Ja, dat kan voorkomen bij een paddenstoelenallergie. Bij noten- en fruitallergieën doorgaans niet, maar om er zeker van te zijn is het aan te raden vooraf een microdosering te nemen (dus een heel kleine portie) en te kijken hoe het lijf daarop reageert. Dit kan via HOLY shit. 

Bij wetenschappelijk onderzoek zijn alleen minimale verhogingen van hartslag en bloeddruk, en schildklier activiteit waargenomen. Er is dus wel een interactie met de schildklier (maar de vraag is of de hier genoemde verschijnselen rechtstreeks een gevolg zijn van de stof in het lichaam, of een gevolg van de mentale effecten van truffels). Aan schildkliermedicatie worden doorgaans weinig risico’s toegeschreven, maar het is altijd handig om medicijnen in het algemeen waar mogelijk 48 uur van tevoren achterwege te laten en eventueel vooral een microdosis te komen testen bij HOLY shit.

Nee, want de werkzame stoffen zijn voor een gezond lichaam verwaarloosbaar toxisch. Ze lijken zelfs veel op lichaamseigen stoffen en worden dus makkelijk en snel afgebroken. Uiteraard wordt het nuttigen van truffels tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding periode streng afgeraden.

Dat is geen vraag, maar we zullen ‘m toch beantwoorden omdat je niet de eerste bent die dit ontzettend spannend vindt. Als dit helemaal nieuw voor je is, is het logisch dat je weerstand voelt. Je maakt je zorgen over veiligheid, of het niet te zweverig is, of het wel echt werkt en vooral… of je kunt dealen met controleverlies. Die laatste is nou net waarom je het komt doen. De truffel kan je laten zien dat het soms best oké is om de touwtjes wat losser te laten en om wat meer rust en vertrouwen te vinden. Als die truffel op je pad is gekomen, is daar een reden voor. In feite heb je niets te verliezen. Je wordt vooraf goed gescreend en als je mag deelnemen, ben je safe. Je hoeft niet bang te zijn dat je ‘erin blijft hangen’ of dat je persoonlijkheid erdoor verandert. Áls je veranderingen gaat waarnemen, zullen die positief voor je zijn op lange termijn. De magic truffel is een natuurproduct dat jou wil helpen je eigen waarheden te zien en wellicht een nieuwe manier van kijken naar jezelf en de wereld. Een beetje angst is heel normaal, en nerveus zijn ook. Laat het er maar zijn en vertrouw erop dat je altijd krijgt wat je op dat moment nodig hebt en nooit meer dan je aankunt.

Een MAO-remmer is een enzym dat zorgt voor de afbraak van mono-aminen in je lichaam (serotonine, noradrenaline, dopamine). Die mono-aminen zorgen voor de prikkeloverdracht tussen zenuwcellen. Wanneer die door een MAO-remmer niet worden afgebroken, blijven die prikkelstofjes dus langer actief. De psilocybine uit de truffel wordt dan beter opgenomen waardoor een truffelreisje langer duurt en intensiever wordt. Daarbij kunnen ook bij-effecten ontstaan zoals hartkloppingen, overgeven en spasmen, vergelijkbaar met het gebruik van ayahuasca.

Er zijn verschillende organisaties die een combinatie aanbieden van magische truffels en een MAO-remmer, doorgaans onder de noemer Psilohuasca. Volgens ons van HOLY shit. is dat niet hoe moeder natuur het heeft bedoeld en zijn truffels op zichzelf een prachtig medicijn. Een medicijn dat respect verdient door het in z’n pure vorm te nuttigen. Wij zien psilohuasca als een middel dat het sinds oktober 2019 verboden ayahuasca moet vervangen, maar… there’s no such thing. Ayahuasca is een medicijn op zich, en truffels zijn een medicijn op zich. Je kiest bij HOLY shit. bewust voor een begeleide reis op magische truffels. Er zijn overigens natuurlijke boosters zoals passiebloem en rauwe cacao. Ook die serveren we niet. We zetten er ook geen thee van en we weken het niet in citroen. Puur natuur. Niet onderschatten, oké? 😉

Truffels FAQ

Andere FAQ?

Heb jij nog een vraag over truffelceremonies die hier niet bij staat? Je maakt ons heel blij als je het even laat weten!


 

nl_NLDutch