VLOG – Uitleg over wortelchakra: aarding

Je onveilig voelen, hoe uit zich dat? Dat kan onrust zijn, een gebrek aan zelfvertrouwen of vertrouwen in anderen. Het uit zich in onze relaties, hoe we met onze liefdespartners omgaan maar ook met onze ouders, want in die relatie ligt vaak de oorsprong van onveilige gevoelens. Door met je wortelchakra te werken kun je niet alleen leren om weer stevig te aarden, maar ook je angsten verminderen.

Je lichaam is gevuld met energiepunten – je zeven chakra’s. Eigenlijk zijn dat knooppunten waar verschillende banen van energie samenkomen. Je kunt last hebben van te veel energie in zo’n punt, of juist te weinig. Zie het als een snelweg: als er te veel auto’s zijn, komt er een file, maar als helemaal niemand de snelweg gebruikt, komt er in de omliggende gebieden ook niemand.

Veilig in eigen lichaam

​Het wortelchakra is het hele gebied tussen je anus en je geslacht. Basically datgene waar je op zit. Om die reden denken veel mensen dat het wortelchakra met je seksualiteit te maken heeft, maar niets is minder waar. Het wortelchakra heeft voornamelijk te maken met veiligheid.

Het wortelchakra ontwikkelt zich al heel vroeg in je leven, dus als je je als kind vaak onveilig voelde, dan kan het zijn dat je wortelchakra geblokkeerd is geraakt. Als dat zo is, dan voel je je vaak rusteloos en heb je gebrek aan vertrouwen en eigenwaarde. In een relatie wil je dat de ander heel veel voor jou doet en veel bevestigt dat diegene van je houdt. Als je last hebt van je botten, tanden, voeten, knieën en/of je wervelkolom, zou dat ook aan de energie in het wortelchakra kunnen liggen.

Terug naar de basis

​De meest ‘straightforward’ manier om je wortelchakra weer goed te krijgen, is om te aarden. Het doel is om uit je hoofd en weer terug in je lichaam te komen. In deze video over het wortelchakra vind je een oefening om te aarden, maar er zijn tal van oefeningen te vinden!

Ook etherische oliën zijn je vriend – in dit geval werkt vetiver goed. Vetiver heeft een aarde-achtige geur en het is dus niet gek dat die je juist hiermee helpt. Het verlicht stress en stabiliseert. Als je de kans hebt, ga dan ook regelmatig de natuur in, want ook dat brengt je terug naar je roots. Er zijn ook speciale stemvorken en klankschalen die een trilling afgeven die energie naar je wortelchakra stuurt.

Eindresultaat: veiligheid

Een overvloed of tekort aan energie in zo’n energiepunt kun je merken aan de organen of ledematen die om dat punt heen liggen, maar het kan ook op andere dingen invloed hebben, zoals je mentale of sociale welzijn, en dus je gevoel van veiligheid. Gelukkig zijn er manieren om de hoeveelheid energie in je knooppunten weer normaal te krijgen. Als je wortelchakra in goede vorm is, zul je je zelfverzekerder voelen en heb je veel innerlijke kracht en vertrouwen. Het zal gemakkelijker worden om je doelen te bereiken. Dus neem de moeite om deze chakra open te stellen! En vergeet ook niet dat de chakra met elkaar in verbinding staan. Slechts naar één chakra kijken is niet altijd de oplossing.

Nieuwsgierig naar de andere chakra? Binnenkort meer blogs, maar tot die tijd vindt je hier meer vlogs over de andere chakra!

Vlog: uitleg over het hartchakra: balans

Het hartchakra Wie heeft er nu nooit een gebroken hart gehad? Of dat nu ging om een verbroken relatie of het gemis van een dierbare of huisdier, we kennen dat gevoel allemaal. Jenneke legt uit hoe de flow van je hartchakra je beïnvloed, en hoe dit gecentreerde chakra alle andere chakra’s met elkaar verbindt. Dat vraagt om een denkoefening: wat is jouw hartenwens? Wat is onvoorwaardelijk van jezelf of een ander houden? Waarom denken zoveel mensen dat ze geen liefde waard zijn? Dat alles heeft te maken met je hartchakra. In deze reeks over de zeven chakra kun

Lees verder