Truffelceremonies

De truffelceremonie

Een truffelceremonie is een samenkomst van mensen die door het nuttigen van magic truffels zullen reizen in hun eigen innerlijke wereld. Dit gebeurt in een veilige en fijne omgeving onder begeleiding. Bij HOLY shit. reizen we in groepjes van maximaal vier personen. Elke ceremonie heeft daarbij een eigen thema. Zo kun je kiezen wat jou het meest aanspreekt of waar je op dit moment mee worstelt of behoefte aan hebt. Men doet dit doorgaans voor een groei in persoonlijke ontwikkeling of wanneer men zoekt naar een meer spiritueel alternatief voor het vinden van antwoorden en inzichten.

Hoewel HOLY shit. een fijne, gezellige praktijkruimte heeft aan de Huskensweg in Heerlen, vinden de truffelceremonies en HOLY sharing circles plaats in de woning van Jenneke vanwege de huiselijke sfeer. Coachingsessie zijn wel gewoon in de praktijk.


Wat is een magic truffel?


Een magic truffel is een type paddenstoel met een medicinale werking en een walnoot-achtige smaak. De werking is nagenoeg hetzelfde als die van paddo’s. Het verschil is dat paddo’s niet legaal zijn in Nederland en truffels wel. Truffels zijn een bijproduct van paddo’s: paddo’s groeien boven de grond en truffels groeien onder de grond. Beiden bevatten psychoactieve stoffen die je naar een andere staat van bewustzijn kunnen brengen. Magic truffels zijn in staat om diepliggende kwesties aan te pakken, ver voorbij wat mogelijk is met alleen gesprekstechnieken.

Is het verslavend of slecht voor je?

 Nee, hoor. Door de jaren heen zijn er veel onderzoeken geweest naar de schadelijkheid van truffels (natuurproduct). Er is tot nu toe niet één studie bekend waarvan de conclusie luidt dat de werkzame stof gevaarlijk is of wordt geassocieerd met geestelijke of lichamelijke verslaving. Het is wel aan te raden alleen truffels te nemen als je niet depressief of angstig bent op deze dag. Extreme negatieve emoties blokkeren de medicinale werking. De dag na de ceremonie zul je doorgaans geen of weinig lichamelijke of geestelijke ongemakken ervaren. Wel kan het zijn dat je ’s nachts wat heftiger droomt. Soms kan de dag erna voelen als een kater, maar dat hoeft niet.

Wat kun je verwachten?

Dat is voor iedereen anders. Vaak wordt door een truffelreis je derde oog geopend, wat betekent dat je hallucinatoire beelden mag ontvangen. Het kan ook zijn dat je geen afwijkende visuele beelden hebt, maar juist auditieve, of dat er inzichten komen die niet-hallucinatoir zijn. Truffels kunnen je tot op een diep niveau raken en je anders naar de wereld laten kijken. Ze kunnen wegen openen naar diepere bewustzijnslagen en nieuwe energie geven. Het belangrijkste advies is echter: heb geen verwachtingen! Verwacht geen wondermiddel dat al je problemen oplost. Ga er open in en focus vooral op je lichamelijke sensaties. Probeer uit je ‘denken’ te gaan, dan heb je vaak de mooiste reis. Je wordt hieruit uiteraard ook begeleid.

Voorbereiding

Neem vier uur van tevoren je laatste maaltijd en koffie. Truffels werken het meest optimaal wanneer je zo min mogelijk eten in je lijf hebt. Water en kruidenthee drinken is geen probleem. Probeer de dag zelf niet te veel externe prikkels te ervaren. Je kunt gewoon gaan werken, maar stressvolle situaties kun je het beste vermijden. Zorg ook voor voldoende slaap de nacht ervoor.

Programma

Na aankomst zullen we eerst rustig landen middels een meditatie en een sharing, waarbij de deelnemers elkaar leren kennen en mogen delen waarom ze er zijn (in hoeverre je dat zelf wilt). Hier komt ook het thema aan bod. Na uitleg van de ceremonie en wat je kunt verwachten, starten we met een ademwerksessie en een rapé-ceremonie (optioneel), waarna we verdergaan met het eten van de truffels. Elke deelnemer krijgt een truffel die specifiek op hem/haar is uitgezocht. Via een geleide meditatie glij je daarna langzaam in je reis. Na dertig minuten zul je waarschijnlijk al iets merken. Je totale reis duurt zo’n drie tot vier uur. Deze zal muzikaal worden begeleid. Als alle deelnemers uit hun reis zijn, sluiten we gezamenlijk de ceremonie met een lichte maaltijd. In totaal duurt de ceremoniedag zo’n  10 uur. In principe kun je na het eten weer rijden, maar ieder lichaam reageert anders. Het regelen van een lift of slaapplek is geen overbodige luxe. Liever blijven slapen? Geen probleem! Je kunt een hotel, Airbnb of camping in de buurt vinden. Je vindt hier een lijstje met opties.

Prijzen

In de agenda vind je alle aankomende themaceremonies. Een themaceremonie is met maximaal vier personen en kost € 125,00 p.p.

Kom je liever alleen of met een eigen gezelschap of komen de door ons ingeplande ceremonies je niet uit, dan leggen we gewoon de agenda’s naast elkaar en kun je een losse ceremonie boeken.

Truffelceremonie* Prijs p.p. Totaal Duur
Invidiueel € 295,00 € 295,00 9 uur
2 personen € 200,00 € 400,00 10 uur
3 personen € 160,00 € 480,00 10 uur
4 personen € 135,00 € 540,00 10 uur
Couples ceremony € 215,00 € 430,00 11 uur

*Datum altijd in overleg

Alle bovengenoemde prijzen gelden voor particulieren. Wil je de ceremonie opgeven onder zakelijke kosten dan kun je een aangepaste factuur krijgen. Er komt dan 21% btw bovenop

Contra-indicaties

Je kunt niet deelnemen aan een truffelceremonie wanneer je:

  • zwanger bent of borstvoeding geeft;
  • medicatie gebruikt die niet samen kan met truffels, zoals antidepressiva;
  • nu of in het verleden te maken hebt gehad met psychoses, schizofrenie of borderline of wanneer er een indicatie is dat je hier aanleg voor hebt;
  • allergisch bent voor schimmels.

HOLY shit. staat niet toe tijdens of voorafgaand aan ceremonies gebruik te maken van verdovende middelen waaronder alcohol en wiet.

ceremonie boeken?

 

Wanneer je je inschrijft op de thema-ceremonies die je vindt in de agenda, betaal je €125,- pp. Je reist dan met in totaal maximaal vier personen. We raden je aan om thuis of in een hotel of B&B te slapen, zodat je je na de ceremonie kunt terugtrekken in je eigen energie. Wij hebben hier een lijstje met mogelijke hotels in de omgeving voor je samengesteld.
Je kunt ook een eigen ceremonie boeken tegen een toeslag. Verzamel 1, 2 of 3 medereizigers en geef via het contactformulier aan in welke maand je graag zou willen reizen. Je krijgt dan op maat een selectie aan data zodat we in overleg jullie eigen ceremonie boeken. Deze ceremonies vinden altijd plaats in Heerlen. Deze ceremonies hebben géén thema. De ceremonie wordt ingeleid met een ademwerksessie en een rapé-ceremonie (optioneel).

 

Couples ceremony

Geen zin in een langdradig traject relatietherapie? Speciaal voor liefdeskoppels is er de Couples Ceremony: een privé truffelceremonie voor 2 personen gericht op (nieuwe) verbinding met elkaar en verdieping in de relatie. Een volle dag samen de diepte in! Met een open blik leren jullie elkaar opnieuw kennen en helpen jullie elkaar oude shit los te laten. Middels een open gesprek en verbindende oefeningen leggen we de bodem voor de heilige ceremonie, zodat jullie elkaar beter leren begrijpen en (nog) liefdevoller worden naar elkaar. De Couples Ceremony blijkt keer op keer een doorslaand succes en trok al vele koppels in hernieuwde verliefdheid. Let love rule! 

Duur: 11:00 tot 22:00

Kosten: €215,- p.p.

Locatie: Mariabad 64, Heerlen

"Met Jenneke is alles bespreekbaar. ik Zou het met niemand anders willen meemaken."

“Ik nam samen met mijn vriend deel aan een duo truffelceremonie. We hebben een pittig jaar achter de rug en voelden dat dit effect heeft gehad op de communicatie tussen ons. Vanaf het moment dat we over de drempel stapten, heeft ze ons zó welkom laten voelen. De reis was voor ons beide heel intens. Op momenten dat ik het zwaar had, voelde ik Jenneke’s hand op mijn voorhoofd om me op m’n gemak te stellen.

De truffelceremonie heeft ons beide heel veel gedaan en met Jenneke is álles bespreekbaar. Ik zou het met niemand anders willen meemaken.

Dankjewel voor je liefde en vertrouwen. Dankjewel dat je je huis zo openstelt en elke keer maar weer je energie geeft.”

Liede Hofstee

X