Meteen naar de inhoud

HOLY shit. start sharing circle voor mannen in Limburg!

Beste mannen van Limburg, het is eindelijk zover. Naast de vrouwencirkel en de gemengde cirkel, komt er nu ook een mannencirkel. Met maximaal acht mannen per avond gaan we doen wat velen van jullie missen in het leven, namelijk écht eerlijk en open met elkaar praten, lachen en delen. De eerste mannencirkel vindt plaats op 12 maart 2020!

Dit soort ‘cirkels’ zijn gebaseerd op Rode Tent-avonden van vroeger (toen alles beter was). Als de mannen aan het werk waren, kwamen de vrouwen in een grote rode tent samen om even helemaal niets meer te moeten, om hun hart te luchten, samen te eten, te lachen, te huilen. Maar het zijn niet alleen vrouwen die hier behoefte aan hebben. Deze avond is speciaal voor mannen die op zoek zijn naar een diepere connectie met zichzelf en anderen en die kwetsbaar durven te zijn of dat willen leren. Die behoefte hebben aan broederschap.

Wie ben je Echt?

Geen zorgen, het is geen praatgroepje met naamstickers in een kamer vol wierook en chocolaatjes. Alhoewel, chocolade is er af en toe wel te vinden. Waar het om draait, is erachter komen wie je echt bent, hoe je je echt voelt. De een zal het reuze moeilijk vinden contact te maken met zijn gevoelens, de ander voelt alles zeer intens. Wat wil je leren? Wie wil je zijn? Hoe is je relatie met vrouwen, en andere mannen?

Wat moet ik dan doen?

Niks! We doen niet aan ‘moetjes’, dus als jij je er comfortabel bij voelt om de (eerste) avond alleen langs de kant te zitten met je armen over elkaar, dan mag jij dat. De uitnodiging zal er zijn om te spreken over wat er in je leeft. Je echte ik mag spreken en zich laten zien, en datgene in jou dat gehoord wil worden, krijgt eindelijk ruimte en een podium. We gaan dus praten over bepaalde zaken, maar ook van elkaar leren en wellicht nieuwe dingen proberen.
Misschien werd er vroeger zo veel van jou verwacht dat je tegenwoordig met tig maskers op loopt, om maar aan verwachtingen van anderen te voldoen. Of misschien heb je veel liefde gemist en zoek je dat bij vrouwen. Of misschien vind je vrouwen reuze spannend/eng en heb je geen idee wat je met dit volk aan moet. En kun je volledig jezelf zijn ten opzichte van andere mannen of heb je wellicht oordelen of angsten?

Thema’s

Elke avond staat in teken van een ander thema. Seksualiteit, familie, muziek, doelen, voeding, partners,… noem maar op. Je hoeft niets voor te bereiden. Je zit ook nergens aan vast; je beslist per keer of je naar de mannencirkel komt. We starten met een pilot-avond. Als dit in de smaak valt bouwen we de cirkel uit naar een maandelijkse bijeenkomst, met jullie input. Oh… en alles wat we in de mannencirkel bespreken, blíjft uiteraard in de mannencirkel. Deze wordt overigens geleid door een vrouw – hoe ironisch – namelijk Jenneke, samen haar partner met Rick (die aanvankelijk een enorm oordeel had over sharing circles en dacht dat hij bij de AA terecht zou komen ;)). Laat je hier niet door afschrikken: Jenneke heeft als therapeute veel ervaring met mannen én vrouwen en leidt al jarenlang verschillende sharing cirkels.

 

Datum eerste cirkel: 12-03-2020
Kosten: €15,- inclusief snacks/drankjes.
Locatie: Amstenrade, Limburg
Aanmelden: kan hier

YOU ARE A MAN

If you’re gay,
YOU’RE STILL A MAN.

If you’re insecure,
YOU’RE STILL A MAN.

If you sometimes question yourself,
YOU’RE STILL A MAN.

If you have a small penis,
YOU’RE STILL A MAN.

If you never played sport,
YOU’RE STILL A MAN.

If you cry sometimes,
YOU’RE STILL A MAN.

If you care about the environment,
YOU’RE STILL A MAN.

If you need to be touched and loved sometimes,
YOU’RE STILL A MAN.

If you can’t make decisions quickly,
YOU’RE STILL A MAN.

If you can’t lift a heavy object over your head,
YOU’RE STILL A MAN.

If you wear makeup,
YOU’RE STILL A MAN.

If you don’t like other men,
YOU’RE STILL A MAN.

If you’re not the main bread winner at home,
YOU’RE STILL A MAN.

If you desire touch over $ex,
YOU’RE STILL A MAN.

YOU’RE A MAN NO MATTER WHAT.

(Door: Tyran Mowbray)

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Katia
Katia
2 jaren geleden

Wanneer gaat de gemengde cirkel door? Grtjs Katia

Admin
Beheerder
2 jaren geleden
Antwoord aan  Katia

Hoi Katia,
Die is eens per maand op donderdagavonden. De data hiervan kun je vinden in onze agenda via https://holyshit.nl/agenda.
De eerstvolgende met vrije plekken is 9 april. Zou superleuk zijn als je komt!
Aanmelden kan via info@holyshit.nl.

Liefs, Jenneke

Misschien ook interessant:

Loslaten, hoe doe je dat?

Iets dwaalt rond in je hoofd. Een (ex-)geliefde, ruzie met je collega, het overlijden van een naaste,… en hoe hard je ook probeert; telkens komt er weer een gedachte of een gevoel voorbij waardoor je weet: ik heb het nog altijd niet helemaal losgelaten. Dat kan iets kleins zijn of iets groots, maakt niet uit.

Lees verder

 

2
0
Laat hier een reactie achter!x
X