Meteen naar de inhoud

Ademwerk dagworkshop: trauma’s releasen en patronen doorbreken

HOLY breath is een techniek om diepliggende trauma’s en vastgeroeste pijnen en patronen aan te pakken, te verzachten en te helen. Een dag lang op ademretraite in de veilige bedding van professionele begeleiding. Tijdens de dagworkshop onderga je een drie uur durende verbonden ademsessie. Wat ga jij allemaal loslaten?

We gebruiken zo’n 25-30% van onze longinhoud, doorgaans. Veel oude lucht die in de longen blijft rondzwerven dus. Als je voor het eerst hoort dat je ‘verkeerd ademt’, denk je wellicht dat dit iets is dat toch helemaal niet te veranderen is? Immers, ademen doen we toch vanzelf? Mis! Je hebt er wel degelijk invloed op. Door al eens in rust heel diep in en uit te ademen naar je onderbuik, zul je al merken dat je daar kalm van wordt en ervan ‘uit je hoofd gaat’. Doe je dit vaker, dan wordt het een routine.

 

Ademwerk is je new best friend

Als je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt in je gedrag/gedachten, of als je bepaalde spanningen voelt in je lijf die maar niet weggaan, of als je last hebt van oude trauma’s… dan is ademwerk je nieuwe beste vriend. Je hebt geen psychedelica nodig om diep innerlijk werk te doen. Als het nieuw voor je is, gaat er nu een wereld voor je open.

Ademwerk is er in vele vormen en maten. Transformational breathing is een verzamelnaam van ademwerksoorten die veranderingsprocessen in het lichaam als doel hebben, zoals de Wim Hof ademhaling of verbonden ademwerk.
Bij HOLY shit. gebruiken we verschillende van deze technieken, met als stelregel: we houden niet van regels. Als je tijdens je ademsessie continu moet nadenken over of je het wel goed doet, of je wel snel genoeg ademt en diep genoeg, of het nou door je neus of door je mond moest… dan kun je niet volledig zakken in je proces. HOLY breath is zeer diepgaand, en regelloos. Dát is holistisch lichaamswerk: zoeken naar wat je zelf fijn vindt. Verbonden ademwerk is daarom onze favoriet.

 

Drie uur lang?!

Kom je bij HOLY shit. voor een ademsessie, dan duurt die doorgaans 75 minuten inclusief uitleg, het bespreken van je intentie en de retentiefase. Dat laatst is het deel ná het intensief ademen waarin je parasympatische zenuwstelsel ‘actief’ wordt en je in diepe ontspanning brengt. Juist in dit stuk gebeurt er vaak heel veel in je systeem. In de ontspanning is waar de meeste heling plaatsvindt.
Echter, tijdens de dagworkshop zul je drie uur lang intensief ademen. Niet aan één stuk, want je mag stoppen, releasen, ontspannen, opnieuw opbouwen, bewegen… alles wat nodig is om je door je innerlijke processen heen te krijgen. Je zult je compleet herboren voelen na deze dag, misschien wel alsof je een week op vakantie bent geweest. Ons team verzorgt je in je praktische en emotionele ondersteuning, en zal je zintuigen prikkelen met geluid, geur en aanraking. Klaar om die oude shit eindelijk allemaal los te laten?

Inschrijven kan via het reserveringssysteem, vol = vol.

Als het fijn voelt om vooraf een individuele ademsessie te boeken, kan dat hier.
Liever even een filmpje zien van Jenneke over ademwerk? Klik hier. En hier om contact op te nemen met vragen.

Wat heb jij al voor ervaringen met ademwerk?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien ook interessant:

DIY Reiki: pijn wegnemen met je handen

Alles is energie. Naarmate je er meer mee gaat werken, zul je merken dat je het beter kunt voelen. Je kunt deze energie namelijk gebruiken om bij jezelf of een ander energetische blokkades weg te nemen of juist meer energie naar een plek te sturen.

Lees verder

 

0
Laat hier een reactie achter!x
nl_NLDutch